sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Ikävä neurologinen pelästys ja viikon treenit

Onpas tullut vahingossa melkoinen kirjoitustauko. Isoin syypää on tähän ollut kiireinen aikataulu jonka on luonut turvoksissa olleet työpäivät joiden lisäksi duuni juttuja on pitänyt vielä näpytellä koneellakin. Siihen päälle tietysti vielä normi treenit jotka ovat menneet onneksi ihan suunnitelmien mukaan.

Elikkäs siis näin:

Ma: Kahvakuula ohjaus 60min
Ti: Keskivartalo sali
Ke: Yläkroppa sali
To: Jalat sali
Pe: Kaukalopallo 60min
La: lepo
Su: Kävely, juoksu, kävely.. Aerobinen 70min.

Täysin siis miten suunnittelinkin viikon menevän. Kaikissa treeneissä tapahtui myöskin jonkinlaista kehittymistä. Jos ei kovempia painoja nosteltu niin sarjat ainakin tuntuivat hiukan kevyemmiltä edelliseen viikkoon verraten.
Vastaote leuoissa huomasin että vedot eivät mene enää vaan leukaan vaan rupesin vetelemään vedot yhtäkkiä ihan rintaan asti. Viimeisessä sarjassa maksimi oli +1 edelliseen viikkoon verrattuna eli 11.
Myötäote leuat menevät ihan kuten ennenkin mutta taisi sielläkin pientä toistomäärä kehitystä olla.

Perjantaina olikin sitten vähän negatiivisempaa ja pelottavampaa asiaa. Kesken kaukalopallon vasen kyynärvarsi veti itsensä puuduksiin aivan yllättäen ja samalla käsi rupesi hillittömästi tärisemään/sätkimään kyynärpäästä alaspäin. Toisella kädellä tärinä aisoihin ja vaihtopenkille jossa huomasin että kielen toiseen reunaankin tuli puutumis pistelyä. Molemmat tuntemukset menivät tosi nopeasti onneksi ohi ja olo olikin aika normaali heti paitsi että jokin järkytys/pelästyminen jäi kyllä päälle. Käden tärinä kun ei ollut mitään pientä parkinson tärinää vaan kyynärpäästä tullutta liikettä voimakkuudella x10.
No tietysti terkkarin ensiapuun itseä näyttämään ja oireesta kertomaan, mutta kuulemma pitäisi vaan tutkailla tilannetta ja tulla takaisin jos ilmenee minkäälaista oiretta udelleen.

Vähän tietysti kyselin myös muualta ja samaa tuomiota sieltä tuli sellaiseltakin henkilöltä joka omat taustanikin läpikotaisin tuntee. No onneksi olo on ollut sen jälkeen ihan hyvä eikä mitään ole ilmaantunut, mutta taidanpa kysellä asiasta vielä heti huomenna koulussa vähän lisää.

Tänään teinkin sitten niinkin "tylsän ja nolon" treenin kuin kävely, juoksun. Vuorotellen siis kävelyä ja juoksua. Alunperin ajattelin tehdä tämän ihan tasaisella, mutta kun faija pyysi mukaansa pururadalle niin teinpä sen sitten siellä. Tasaiset maastot juosten ja ylämäet kävellen, jotta syke pysyisi reilusti aerobisella tasolla.
Alkuun kävelin varmaan 15-20 minuuttia jonka jälkeen aloitin juoksemisen. Juoksun ja kävelyn vaihtelua siis n. 50-55 minuuttia.
Hyvin kyllä toimi tuo koska vaikka mittaria ei ollutkaan varmistamassa niin luulen että syke oli siellä missä kuuluukin ja pituuttakin tuli treenille tuo 70minuuttia.
Adidaksen adios2 on nyt jo muutamaan kertaan juoksulla testattu ja hyvin toimii. Mukava juosta ja tuo suht pieni kuvioinen pohja pitää tälläisellä kuuraisella ja vähän lumisellakin pinnalla. Vielä kun vähän liukkaammassa asfaltissa ja lumessa pääsee testaamaan niin voi antaa pidosta viimeisen lausunnon. Kengät ovat muuten todistettu erittäin hyviksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...