keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Intervalli väsähdys

Huh huh.. Olen nyt puhunut näistä viime aikojen lenkeillä olleista positiivisista tunteista ja vauhdin noususta. No nyt sitten oli vuorossa intervallien juoksua ja samalla kyllä loppui positiivisten juoksujen putki. Hölkkäilin tutulle intervallien juoksu paikalle jossa olen ennenkin noita 400m vetoja juossut. Epätasainen hiukan loivasti mutkitteleva hiekka tie. Toiseen suuntaan vähän enemmän nousua kuin toiseen ja epätasaisuuden vuoksi raskaampi kuin esim kentällä juostessa.

Kevyet hölkät siis paikalle ja jo siinä vaiheessa tuntui että ompas jumittuneen tuntuiset jalat. Sellainen herkkyys oli kyllä jonkun muun jaloissa.
Naputtelin Garminiin että juostaan 6x 400m joiden välissä on 1min 20sec palautus.
Ensimäinen juoksu lähti ihan ok liikkeelle ja tekniikka oli hyvää. Tuli kyllä juostua vähän liian kovaa tämän päivän vireeseen nähden joten jalka rupesi jo seuraavassa vedossa vähän painamaan. Tai vähän ja vähän..
Kolmannessa olikin jo puhti poissa ja loput olikin melkoista tappelua että sai jaloista edes jotain irti. Tuntemukset oli hirveät ja ärsyttim elkoisesti kun jalat ja kroppa ei meinannut toimia. Kaikki 6juoksua silti vetäistiin jonka jälkeen käytin palautus ajan eli 1.20 kävellen jonka jälkeen sirryin kevyeen hölkkään jota jatkoin aina himaan asti. En tiedä paljonko himasta on matkaa tuonne intervalli paikalle ehkä jotain vajaa 2km.
Karkeasti siis 2km - intervallit - 2km.

Lopuksi vielä vähän tarkemmin intervallien tiedot:
1 veto: 1min 12sec
2 veto: 1.17
3veto: 1.24
4veto: 1.32
5veto: 1.30
6veto: 1.31

Välissä siis aina 1.20 palauttelu joka oli kävelyä, ravistelua ja sillan reunaan nojailua sekä kiroilua.
Yhteensä garminin mukaan matkaa intervalleissa tuli 2.76km jossa on palautuksien kävelyt mukana. Yhteensä intervalleihin meni aikaa 16.30 min.
Syke mittari on ollut huonosti sillä lukemat on ihan mitä sattuu joten ei niistä sen enempää. Tunne oli kuitenkin suht hirveä ja kropasta ei kyllä irronnut ihan totutusti. Ehkä ensi kerralla vähän paremmin..

4 kommenttia:

 1. Moikka! Liityin just blogiis ja vaikuttaa siltä, että täältä löytyy ihan mielenkiintoista luettavaa. :)

  Intervallitreeni on kyllä ihan mahtava tapa treenata. Itse en ole vielä oppinut tykkäämään pitkistä juoksumatkoista, mutta 10-30 sekunnin intervallit kelpaa kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka.
   Toivottavasti jatkossakin tulee välillä mielenkiintoisia juttuja ja mukavaa että liityit. :)

   Joo intervalleista on hyvä lähteä jos ei malta pidempää junnata. Intervallit ovat vaan melko rankkaa hommaa jos niistä hakee nopeuskestävyys juttuja niin kuin itse teen.
   Mutta onneksi niitä ei ole aina pakko tehdä ihan veren maku suussa.

   Poista
 2. Noi 400 metrin vedot on kyllä enemmän kuin tuttuja.. Tosi armoton matka vetää täysillä, ainakin mulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ihan täysiä juostaan niin on kyllä aivan järkky matka. Viimeinen 100m on sellaista väkisin menemistä, ilman jalkoja.
   Tuollaiset intervallit ei nyt ihan järkyttävää tappoa (yleensä) ole jos ajat osuu itsellä siihen 1.20 tai vähän alle.

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...