keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Alkukesän, ei enää niin tuoreet hitit

Olen silloin tällöin puhunut musiikista, koska se on itselleni suht olennainen osa liikuntaa sekä normaalia päivää. Olen tosi vähän hiljaisuudessa ja pitäisi ehkäpä olla jopa enemmän. Koko ajan on siis jokin radio tai musiikki laite päällä tekemässä ainakin taustamölyä jos ei muuta.
On siis aika selvää että musiikkia pitää olla paljon koska tällä kuuntelu tahdilla kappaleet kuluu nopeasti puhki jos lista ei ole tarpeeksi laaja.

Nyt kevään ja alkukesän aikana on tullut muutama aivan mahtava levy joista en ole maininnut ollenkaan. Nyt kuitenkin mainitsen ne vaikka eivät ihan uunituoreita enää olekkaan.
Tuossa jossain vaiheessa oli kyllä melkoista juhlaa kun oli useampi uusi levy käsissä eikä oikein tiennyt mitä niistä kuuntelisi kun kaikki oli niin erinomaisia. Toisaalta yksi odotettu kesälevy myös hiukan jätti odotuksia täyttämättä vaikka ihan mainio levy kuitenkin on.
Musiikki mitä kuuntelen on raskasta joten uutuus poppia ei listalta `valitettavasti` löydy.

Vinkkinä että nämä pitää kuunnella kunnon kaijuttimilla tai kuulokkeilla. ;)

Amorphis - Circle. 
Odotukset taivaissa ja levy täytti ne oikein mukavasti. Ehkä hiukan erilainen kuin edelliset mutta omaan korvaan soi erittäin hyvin ja kovaa. Varmasti kovimpia levyjä koko vuonna.

Eternal tears of sorrow - Swan saivo.
 Jatkaa aika tutulla linjalla mutta mikäs siinä kun se on toiminut ennenkin tosi hyvin. Jotain uutta vivahdetta kuitenkin koska kuulostaa erittäin raikkaalta ja kokonaisena levynä yhtyeen paras, ainakin omasta mielestä. Myöskin suomenkielistä laulua kuullaan ensikerran

Finntroll - Blodsvept.
 Varmasti erittäin mielipiteitä jakavaa musiikkia ihan raskaankin musiikin kuuntelijoille, mutta tämä uusi levy on kyllä jollain kierolla tavalla aivan loistava. En ole oikein ennen kunnolla perehtynyt yhtyeeseen, mutta nyt kun olen niin vanhakin materiaali on hyvää, mutta tässä levyssä on sitä jotain.
Ja onhan se nyt hauskaa kun suomalainen bändi vetää metallia ruotsiksi.

Von hertzen brother - Nine lives.
 Odotin tästä levystä mahtavaa kesälevyä, koska kaikki edelliset ja etenkin edellinen levy ovat olleet aivan järkyttävän kovia kesälevyjä. Onhan tuo levy hyvä, mutta jotenkin puolenvälin jälkeen biisien taso laskee. Levyn alku puoli on kuitenkin sen verran hyvä että lunastaa mainintansa.


Kappas, kaikki ovat taas kotimaisia orkestereita joissa lauletaan englanniksi. Olen ennenkin maininnut että tämä on erittäin yleistä. En tiedä mistä se johtuu, mutta näin on.
Tasapuolisuuden vuoksi pitää varmaan mainita pari ulkomaalaista joita on myös viimeaioina kuunnellut, mutta eivät kyllä yllä mainittujen listalle mahdu.
Queens of the stoneage - Like clockwork
Coheed and cambria

Sitten yksi juuri tullut, jota en levynä ole vielä edes ehtinyt hankkimaan, mutta menee kyllä automaattisesti hankintaa.
 Ääri metalliksikin varmaan kelpaava Kalmah tottakai. 

Ei muuta kuin soittolistoja ja levyhyllyjä päivittämään ja roheasti tutustumaan.

5 kommenttia:

 1. Finntroll herättää aina ihmetystä, Ursvamp edelleen lempikappaleeni :'). Kalmahn ja Eternal Tears Of Sorrowin olen kuunnellut läpi ja kuten sanoit, perus settiä mutta toimii ja hyvin. Kalmahlla alkaa jo fanikunta olla aika suuri, mutta Eternal Tears Of Sorrowia ei tunnuta arvostettavan...liekö vielä hieman tuntemattomampi bändi vai? Itse pidin todella paljon Saivon Lapsesta. COB:iltakin on uutta levyä tullut, mutta en ole juuri kuunnellut, In Vainin uusin juuri kuuntelun alla ja oikein kiva :).
  Yllätyin tosin siitä ettet Kvelertakia maininnut lainkaan, etkö pitänyt Meiristä, vai onko bändi vielä sinulle tuntematon? Itse ainakin tykkään treenata heidän tahtiin :) Pitäisi varmaan itsekin jossain vaiheessa kyhätä samankaltainen lista kun tulee tuota musiikkia kuunneltua aika paljon :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. cob:n kyllä kuunnellut mutta ei vaan jää soittolistoille jostain syystä. etos varmaan on vähän tuntemattomampi joten ei saa oikein huomiota. kvelerin kyllä tunnen mutta en ole hirveän tarkkaan tutustunut ehkä pitäisi.. :)
   kuis tän kauden chilit?

   Poista
 2. COBin kuuntelun jätin 3-4 vuotta sitten kun lähdin tutkimaan hieman tuntemattomempia bändejä. En ole oikein sen jälkeen jaksanu kuunnella lainkaan. Kvelerin Meir oli iha jees. Aluksi en pitänyt, oli minusta pettymys, mutta kun antoi levyn hieman "lämmetä" niin löytyihän sieltä pikku hiljaan kivoja biisejä ja yht' äkkiä ei muuta oikein soinukkaan kuin kyseinen levy. Chilit, no voisi mennä paremminkin, kusi vähän idätykset mutta enköhän saa talvivarastoon taas kaikenlaisia seiskapodeja ja Scorppareita *nam*:). Niitä kun ei paljon tartte saadakaan niin riittää jo muutamaksi talveksi... mutta onhan tuolla kasvari täynnä chili ja tomaatti puskia :). Sato vain vähä myöhässä...niinkuin minulla aina :D. Onko sulla tällä kaudella chilejä kasvamassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläkin meni taas tavan mukaisesti pahasti myöhäiseksi, johtuen muutoista ja muista häslingeistä.
   3baccaa, 2pubee, 2jalapenoo sekä 2BL habaa kuitenkin on mutta kaikki ihan pieniä.
   Varastosta löytyy kuitenkin vanhoja ikkunoita joista pitäisi jo ensi kaudeksi nousta kasvari pihaan. :)
   Ehkä siis ensi kauteen jopa ajoissa.

   Poista
  2. Hyvä idea noiden lasien kanssa, kasvihuone on aina kuitenkin kasvihuone. Kasvu vauhti ja sen runsaus on aivan erillaista kuin esimerkiksi parvekkeella...poikkeuksena toki kokonaan lasitetut parvekkeet. Onnea ensi kaudelle! Itse ajattelin aloittaa idättämään jo marraskuussa että olisin kerrankin ajoissa :).

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...