tiistai 25. helmikuuta 2014

"Kevään" ekat intervallit

Onhan tämä jo kevät, onhan? Joku voisi luvata että lunta ei enää tule takatalvimaisesti vaan että kevät jo oikesti nostelee päätään "kinoksista"..

Tällä hetkellä on vähän erilainen viikko meneillään koska joukkueen harjoituksista on lomaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että ihan lomaillessa tämä viikko menisi vaan treenejä tehdään omatoimisesti ihan samalla tahdilla kuin muinakin viikkoina.
Sunnuntaina kävin juoksemassa kevään ekat intervallit. Matkaksi arvoin tuollaisen lyhyen puoleisen matkan ja nopeudeksi kovahkon nopeuden. Mun ylipitkät intervallit tarkoittaa yleensä 600metriä, normit 400metriä ja lyhyet yleensä vähän alle 100metriä. Kaikki ovat siis lyhyitä koska olenhan enemmän pikajuoksija kuin maratoonari ;)
Sunnuntaina siis vähän alle 100metrisiä ja juoksut juoksin tekonurmella jossa ne on helppo suorittaa kun merkki viivoja on vaikka kuinka mistä valita. Juoksin 16rajalta toisella 16rajalla josta jarruttelin sen 16metriä ja kävelin kentän päästä päähän palautuksena ja sama uudestaan. Ennen juoksuja otin tietenkin tuntumaa kentällä myös palloon 40minuuttia kevyesti pallotellen ja lämpöä intervalleihin hakien.

Olin jo päättänyt että mitään mittareita en ota mukaan vaan juoksen ihan täysin fiilisten mukaan. Juoksut olivat tietyllä tapaa maksimaalisella nopeudella tehtyjä kuitenkin niin että vauhti oli tasainen ja väkisin puristaminen loisti poissaolollaan vaikkakin viimeisten lopussa piti puristaa että vauhti ei tippunut.
Huomasin toisella vedolla että juoksen näköjään suht voimakkaaseen vastatuuleen ja eihän sitä voi suuntaan ja kävely palautuksia enää sekottaa kun treeni on aloitettu joten kaikki sitten juostiin siihen vastatuuleen. 8,9 ja 10 vedot olivat jo sellaisia että pakaroiden tilalla tuntui olevan ainoastaan jotkin isot kivet. Niin voimakkaat hapot sai vedot siellä aikaan ja ei mikään ihme koska tuollaisissa vedoissa joissa lantio on ylhäällä ja edessä sekä vauhti kova joutuu pakarat tosissaan hommiin.
10vetoa siis jonka jälkeen vähän hölkkäilyä cooldowneiksi ja lopuksia vielä 30askelta alkelkyykkykävelyä ja lisää hölkkäilyä.

Nyt kun putki on avattu niin intervallien tekoa pitäisi jatkaa, onhan vuoden aika jo taas sellainen että niiden aikakin on. Nyt kun pääpaino pitää taas olla intervalli tyylisessä juoksutreenissä ennen kuin siirryn nopeuden ja terävyyden hiomiseen jotta kauden alkaessa sitäkin olisi vähän kutiteltu ulos kropasta.
Sunnuntain jälkeen kävin tekemässä maanantaina ylä ja keskivartalo treenin salilla ja tänään olisi tarkoitus lähteä juoksemaan tasainen lenkki vähän illemmalla.
Eiköhän tästäkin viikosta saada tehtyä hyvä treeniviikko vaikka joukkueen treenejä ei olekkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...