tiistai 15. huhtikuuta 2014

Arkirytmejä mulle, kiitos.

Edellisen postauksen otsikko on edelleen osuva vaikka kirjoitin sen jo ties koska.. Edelleen on siis juostu ajan perässä ja pakko sanoa että on kyllä kova kuntoinen kaveri tuo aika kun ei meinaa hyytyä millään.
Vauhtia on lisännyt itsellä ties mitkä kaikki asiat ja on joutunut hiukan priorisoimaan sekä järjestelemään päiviä että niissä olisi edes jotain tolkkua.

Nyt kuitenkin toivon että vaikka kiire ei päästäkkään otteestaan niin pääsisin vähän tasaisempaan rytmiin asioiden suhteen. Vähän arkirytmejä nyt kiitos. Tätä kyllä auttaa se että viime viikkojen koulussa olemisen sijaan olen paljon töissä. Koulupäivät kun ovat yleensä enemmän kikkailua kuin työpäivät.
Treenatakkin saan jo ihan täysiä koska pakaravaivat ovat mennyttä elämää. Viimeisetkin rippeet lähtivät jumppaamisella, akuneulojen tökkimisellä, venyttelyllä sekä kaiken ei pakollisen juoksemisen karsimisella. Nyt mitään tuntemuksia ei ole enää ollut hetkeen jotan ehkäpä sitä uskaltaa kohta tehdä oheis harjoittelua juostenkin.
Pakara ongelmat yhdistettynä sitä ennen olleeseen flunssaan tulivat vähän pahaan rakoon. Juuri kun olisi pitänyt siirtyä raskaiden, lyhyiden intervallien ja maksimihapenottoa sekä maitohappo kestävyyttä treenaavien treenien pariin. Se lyhyt mutta hirveä treenivaihe jäi siis nyt ihan kokonaan väliin ja nyt kun taas voi treenata niin ollaankin jo nopeutta treenaavalla jaksolla. Yksi lyhyt etappi jäi siis valmistautumiskaudesta väliin ja tämä nopeus vaihekkin lyheni tuollaisesta 3viikosta puoleentoista.

Onneksi noitakin ominaisuuksia on hiottu jo ennen näitä jaksoja joten kokonaan ne eivät nyt jää pois. Ainostaan ns tehotreenit näistä nyt jää kärsimättä.
Onneksi vajaan kahden viikon päästä alkava jalkapallo kausi on suhteellisen pitkä joten näitä ominaisuuksia ehtii hioa kauden jo alettuakin. Nyt siis pitäisi olla suhteellisen valmis jo fyysisesti kauteen, mutta vaikka ihan hyvässä kunnossa olenkin niin en ole täysin tyytyväinen. Juurikin maksimihapenottoa ja maitohappokestävyyttä olisi pitänyt harjoittaa hiukan enemmän. Jos on n. 6kk aikaa valmistautua kauteen niin miten voi tulla silti kiire? :D

Tämä viikko ja pyhät aion käyttää mahdollisimman hyvin hyväkseni ja tehdä pari hyvää harjoitusta juuri näille mieltä askarruttaville aiheille. Eilen kuitenkin keskityin nopeuteen kun salilla jätin isot painot syrjään ja tein hyppy kyykkyjä 40 ja 20kilolla. Niiden settien väliin erilaisia loikkia niin yhdellä kuin tasajalkaa sekä hyppynarua. Näiden perään teräviä 10toiston settejä prässillä 100kilolla. Loppuun vielä vähän pohkeiden ja pakaroiden treenaamista ja job done.
Hauska tunne kun jalat olivat melkein paremman tuntuiset treenin jälkeen kuin ennen sitä, vaikka tietyllä tapaa suhteellisen raskas treeni olikin. Tänään hommia jatketaan joukkueen treeneissä jonka jälkeen keskiviikkona ylä ja keskikropan puntti, torstaina joukkueen treenejä ja loppuviikkoon vielä pari ylempänä jo mainitsemaani max hapenotto ja maitohappo treeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita, jopa suositeltavia...