tiistai 31. joulukuuta 2013

Miten tuloksia on tullut ja miten niitä lähdetään kehittämään vuonna 2014

Tulokset on nyt kaikista suunnitelluista jutuista otettu joten ennen ensi vuoden suunnitelmia voisi kerrata millä treenillä noihin tuloksiin on päästy.
Salitreeninhän aloitin taas vasta syksyllä ja taisin aika tasan 3kuukautta siellä tahkota ennen tätä joulun ja uv:n taukoa. Omasta mielestä tämä 3kuukauden pätkä meni juuri niin kuin olin suunnitellutkin. Pieniä taukoja ja treenien väliin jääntejä tuli, mutta myös muutamia ns ylimääräisiä joten aikalailla suunniteltu määrä ja suunnitellulla tahdilla treenejä tuli. Nyt taas treenijakso muuttuu mutta sitä ennen vähän tosiaan tarkastellaan noiden tulos liikkeiden treenausta.

Otin siis nyt vertailun vuoksi tulokset niin leuanvedoista, maastavedosta sekä hiukan puolivahingossa crossfitin 1.karsintalajista death by burbee run:ista. Nähtävissä sivupalkissa vanhojen tulosten kanssa.
En kuitenkaan mitenkään erityisesti vain näihin tähdännyt vaan ainoastaan tykkään näistä liikkeistä kyykkyjen ja muiden lisäksi sen verran että ne halusin suorittaa.

Uutta rullaa on jo testattu ja hyväksi todettu
Maastaveto:
Maastavedon aloittelin joskus reiluvuosi sitten kun ns. ensimäisen kerran kävin kunnolla salilla treenamassa ihan säännöllisesti. Silloin tälläinen samanlainen kolme kuukautinen jonka jälkeen kesän koittaessa maastaveto painui unholaan. Nyt 3kuukautta taas 1-2 kertaa viikossa maastavetoa tehden. Viikon ekat maastavedot olivat alkuviikosta tulleet 3x10 sarjat. Näissä painot vaihtelivat sarjojen välissä mutta yleensä ensimäinen oli vielä hiukkan lämpöä hakeva 60kilolla ja sitten kaksi muuta 70-90kiloa.
Loppuviikosta sitten tein vähän lyhyempiä sarjoja 3-4. Toistot olivat 3-6 toistoa ollen kuitenkin yleensä lähempänä tuota kuutta. Painoa hiukan enemmän kuin alkuviikosta eli noin 70-110 kilossa liikuttiin.
Nyt maastavedossa nousi siis 150kg jossa rikoin ennätyksen varmaan 2-3 kertaa koska en ole ikinä ennen kokeillut paljonko pystyn vetämään.

Lisäpainoleuat:
Leuanvedotkin aloitin säännöllisesti reilu vuosi sitten. Silloin tosin vain myötäotteella koska toinen ranne ei tykännyt vastaotteesta. Samoin kuin mave, vaipui leuat kesäksi unholaan. Nyt olen sitten vedellyt molemmat otteet kerran viikkoon tuollaisella 4x5 systeemillä. Selkäpäivänä myötäoteleuat niin että keskellä treeniä 2x5 ja lopussa 2x5 ja ehkä loppuun vielä kolmas sarja jossa tehdään sen hetkinen maksimi. Yläkroppa päivänä vastaote samallalailla paitsi tuota vikaa maksimia harvemmin vastaotteella tein.
Joulukuussa otin lisäpainot menoon mukaan niin että ekat 2x5 vaihtui 10kilon lisäpainolla tehtävään 2x4:een. Sama juttu molemmin ottein ja joulukuussa en enää treenin lopussa tehnyt maksimia vaan tyydyin pelkkään 2x5 vetoon treenin lopussa.
Tällä treenillä ykköset 25kg ja 30kg lisäpainoilla sekä 15 ja 14 toistomaksimissa.

Olen kaikenkaikkiaan tyytyväinen tuloksiin jota sain tehtyä sillä leukojen toistomaksimia lukuunottamatta kaikki olivat joko sitä mitä odotin tai parempaa. Tarkoittaen sitä että mavessa odotin jotakin tuollaista kun taas lisäpainoissa odotin huonompaa tulosta. Toistomaksimissa olisin halunnut hätyytellä vastaotteella 20toistoa.

Nyt treenaaminen siis muuttuu koska mukaan tulee taas jalkapallojoukkueen treenit joka heittää ohjelman ihan päälaelleen. Ei kuitenkaan aio jättää salia unholaan vaan koska nyt on mahdollisuus sitä fiksusti jatkaa, toisin kuin viime kesänä, niin pyrin pitämään sen koko ajan mukana.
Painotus kuitenkin vaihtuu tästä 4salitreenin viikkotahdista puolet pienempään eli kahteen. Kolmijakoinen treeni pitää siis pilkkoa kakkoseksi. Muutenkin koitan opetella yhä enemmän nosto tekniikoita jotta saan sieltä laajasti kroppaan vaikuttavia liikkeitä toiselle päivälle.

En myöskään treenaa tästä eteenpäinkään mitään tiettyä liikettä ajatellen vaan koitan kehittää koko kroppaa tasaisesti ja hankkia voimaa ja kestävyyttä ilman turhaa lihasmassaa. Jatkossakin on siis tarkoitus liikkua ketteästi ja nopeasti eikä muuttua muurinmurtajaksi. :)
Leunvetoa jatkan niin painoilla kuin ilman mutta vähän fiksatusti ja vähemmillä toistoilla. Näistä kuitenkin teen varmaan ihan oman kirjoitukseni vielä lähitulevaisuudessa johon myös sisällytän leuanvedon aloittamis vinkit, jotka on jo kauan mielessä olleet.

Nyt kuitenkin vietän viimeiset lomapäivät pois alta jonka jälkeen onkin hyvä lähteä treenaamaan hiukan kovempaa kuin ennen taukoa ja ruveta tähyämään jo keväällä alkavaan futis kauteen. Voin sanoa että näin pitkällä treenitauolla saa kyllä aivan hirveän treenaamisen nälän päälle. :D

Hyvää uutta vuotta ja tehdään vuodesta 2014 vielä tätäkin parempi..

lauantai 28. joulukuuta 2013

Tulostaulun päivitys: Vastaoteleukojen maksimi

Joulun täysloma keskeytyi tänään hetkeksi kun tein toisiksi viimeisen tuloksen. Olen tosiaan pitänyt täyttä lomaa jo useita päiviä vaikka kahteen kertaan olen 10leukaa vetänyt tuossa vanhempien talossa olevassa tangossa, noin ohi mennen.
Tänään kuitenkin ajattelin laittaa kameran rullaamaan ja vedellä toivottavasti vähän enemmän kuin vain kymmenen. Huomenna on sitten myötäotteen vuoro.

Homma suoritettiin niin että kaikki lämittelyt unohdettiin koska nehän on vain pois tuloksesta eli leuat vedettiin niin sanotusti kylmiltään.
Vähän olen kyllä pettynyt tuohon tulokseen koska olisin halunnut muutaman vedon lisää. En tiedä olisiki enää vetoja tullut jos olisin hetken vaikka paikallaan roikkunut ja levännyt, epäilen.
Suht hyvin vetojen pituus pysyi kasassa joskin muutama ei laskeutunut ihan niin suoraksi kuin olisi pitänyt. Muutenhan vedot on niin kylmiltää vedettyjä, koska kroppa pyörii pientä ympyrää ja hengittämisenkin muistin aloittaa vasta 6vedetyn leuan jälkeen.

15vetoa jäi lopputulokseksi ja viimeinen oli jo aika vaikea niin kuin videossa näkyy. Leuka oli tangon päällä vaikka videolta se näyttää siltä että ei ihan menisi. No tästäkin on keväällä sitten hyvä lähteä petraamaan. 20 toistoa olisi silloin sitten parasta mennä..


maanantai 23. joulukuuta 2013

Tulostaulun päivitys: Lisäpainoleuat osa.2

Melkoisen odotettuun tulokseen päättyivät tänään voimat kun vuorossa oli lisäpainoilla leikkimistä myötäotteelle tangosta roikkuen. Sen verran hyvin antaa tuo vastaote jo suuntaa joten ei tarvinnut olla ihmeellinen ennustaja että tiesi mihin tulokseen sitä tulee päätymään.
Realisti minä tiesi jo etukäteen, mutta positiivisesti ja toiveikkaasti ajatteleva minä, kuitenkin toivoi että olisi päädytty 5kiloa realistin ennustusta kovempaan tulokseen. Realisti minä pääsi siis sanomaan " i told you" kun taas positiivinen minä hiukan pettyi.

No se mun jakomielitaudista, mennäänpäs ite vetelyyn. Alkulämmöt tyyliin "kaikki on pois suorituksesta" eli vähän selkää ja yläkroppaa pumppailin. Myös viime vetokerroista viisastuneena jätin pienimpiä painoja väliin ja siirryin muutaman erilaisen ilmanpainoja tehdyn jälkeen suoraan 15kiloon. Eli jätin sitten näköjään jopa yhden painon väliin. :D
No jokatapauksessa siitä mentiin ylöspäin 5kg nostoin.
15kg
20kg
25kg
30kg Fail..

30kg veto oli tismalleen samanlainen kuin vastaotteella tehty 35.. Silmät mukavasti tangon tasalle ja siitä ei sitten enää mihinkään. Jos tuo fail oli samanlainen niin 25 oli suhteessa kyllä taas painavempi kuin vastaotteella tehty 30kg. Mutta kuitenkin aika tarkasti taitaa olla 5kg tuo ero noissa otteissa.
Lopullisen tuomionhan saa sitten kun teen vielä molempien toistomaksimit. Sielläkin varmaan saman suuntaista eroa lopputuloksissa tiedossa.
Jotenkin toivoin siis että 30kg olisi vielä tullut koska vastaotteella oli 35kg lähellä, mutta niin kuin toisaalta arvelinkin niin vetämättä se kuitenkin jäi. Sen verran niukasti kuitenkin että kevällä sen teen.

Nyt mietiskelen kuinka paljon tankkaan jouluruokaa ennen kuin teen nuo toistomaksimit.. Voi olla jo että teen niitä huomenna tai sitten joskus loppuviikosta. Koska ei tarvitse salille raahautua vaan voin nuo suorittaa porukoiden liukkaalla tangolla niin videointikin on helppo toteuttaa joten todistusaineistoa tiedossa teillekkin.

lauantai 21. joulukuuta 2013

Tulostaulun päivitys: Lisäpainoleuat

Tänään oli toisen tuloksen vuoro ja maastavedosta siirryttiin leuanvetoon. Vähän sama ongelma kuin mavenkin kanssa koska ei ihan tiennyt että mistä vetelyn aloittaisi. 
Lämmittelin ensin vähän käsiä ja yläkroppaa hauiskäännöillä, taljoilla ja kulmasoudulla. Siitä sitten normi leukojen jälkeen itse asiaan. Aloitin ykkösten tekemisen ihan ilman painoja lämmittely mielessä. Siitä sitten tasaisin nostoin ylöspäin. Homma meni yksinkertaisuudessaan niin että painot vyöhön ja kädet tankoon josta suorilta käsiltä lähtevä puhdas veto ja rauhallinen palautus. Ei rimpuilua eikä nykimistä vaan tasainen veto.
Näin mentiin:
10kg
15kg
20kg
25kg
30kg
35kg.... Fail x2

30kg siis napsahti ylös mutta 35kg oli jo sitten liikaa. Lähelle meni sillä tanko ilmestyi silmien eteen muttei löytänyt tietään leuan alle. Toisella yrityksellä jäi otsan tasolle jonka jälkeen sitten luovutinkin. Sen verran lähellä tuo kuitenkin oli että jos vetoja ei olisi ollut viittä taustalla niin ehkäpä olisi tsäänssiä ollutkin. Olen kuitenkin tyytyväinen koska en odottanut ihan näin hyvää tulosta.. 
Yhteispaino oli kuitenkin painoilla ja minulla 103kg.. 
Tuosta onkin hyvä lähteä parantamaan keväällä kun jättää vähän pienempiä vetämättä ja siirtyy freshimmillä käsillä kunnon painoihin.

Huominen on lepopäivä jonka jälkeen maanantaina vedetäänkin leukoja myötäotteella. Tästä päivästä oppineena aloitan vähän painavemmista painoista.
Joulun pyhinä teen myös molempien otteiden toistomaksimit josta pusken tänne ihan video materiaaliakin nähtäväksi..

perjantai 20. joulukuuta 2013

Tulostaulun päivitys: Maastaveto

Aloitinkin sitten tänään noiden tulosten tekemisen vaikka olin aluksi ajatellut tätä päivää vapaaksi ennen rykimistä. Muutin kuitenkin mieleni ja ajattelin että teen nyt kolme ekaa tulosta neljään päivään. Mave, lisäpainoleuka (vasta) ja lisäpainoleuka (myötä). Eka siis tänään, toka huomenna ja kolmas maanantaina.

Tänään siis maastavetoa. Hyvin lähti homma käyntiin koska alkulämpö paljasti että alaselkä oli näköjään melkoisessa pumpissa johtuen eilisestä kahvakuulasta. No ei sitä mitään ruveta kuitenkaan siirtelemään pienen pumpin takia joten ei muuta kuin lämpöjen jälkeen itse asiaan.
En oikein tosiaan tiennyt mitä sieltä voisi nousta koska en ole 100 enempää ikinä nostanut. Sillä olen kuitenkin tehnyt suht pitkääkin sarjaa..
Aloitin lämmittely sarjalla jossa tein 4toistoa, painoa oli 70kg.
Sitten mahd tasaisin nostoin ylöspäin.
90kg
110kg
130kg
150kg

150kg nousi toisella yrityksellä koska ekassa ote lipesi aika täydellisesti kesken suorituksen. Toiseen suoritukseen kaapaisin lattiasta jonkun magnesium jämiä käsiin että edes vähän olisi limaisilla tangoilla pitoa. Juuri sen verran ote piti että sai vedettyä puhtaasti ylös.
Koko nostaminen, eiku siis vetäminen tapahtui ilman vyötä, magnesiumia tai mitään hienouksia. Minä, college housut ja leokon kuluneet painot ja tanko.

Olen tyytyväinen tuohon 150kg joskin ennen ekan vetoa ajattelin että jos ote pitää niin voisi kokeilla 170kg mutta koska tuo 150 tuntuikin jo paljon raskaammalta kuin 130 niin ajattelin että tämä saa kyllä riittää. Lopetan onnellisesti, onnistuneeseen suoritukseen.

Huomiseksi pitää keksiä jokin kävelytapa jossa ei tarvitse takareisiä, sillä jos en sitä keksi niin en välttämättä kävele. :D
Nyt on siis aika hyvä vertailu kevääksi. Silloin toivottavasti 150 tulee vähän kevyemmin ylös.

torstai 19. joulukuuta 2013

Puol kasist ysiin ja tuloksen teon aikataulutusta

Eilen aamulla poistuin ovesta puol8 aamulla ja palasin ovesta 21.30 takaisin. No okei, olisin voinut yhdessä välissä tulla käymään himassakin mutta päätin ottaa lyhyemmän kävelymatkan ja painella porukoille syömään.
Aamulla siis napsautin herätyksen normaalia työviikon herätystä puolituntia aikaisemmaksi, eli siihen aikaan mihin herään kun kouluun lähden. Nyt en kuitenkaan ollut kouluun lähdössä vaan salille. Salille piti ehtiä aikaisin että ehtisin treenini suorittaa ennen kuin klo 9.00 piti olla jo hieronnassa.
Fiilis ei ollut kovinkaan herkkä vaan aikamoisen hartiat länässä tuli salille kömmittyä. Keskivartalopäivä oli vuorossa mutta ei kyllä taaskaan jotenkin inspannut. Tänä ja viime viikkona on ollut kyllä hyviä kuin tosi vaikeitakin treenejä sillä välillä on väsyttänyt ihan perkeleesti. Olen joululoman tarpeessa.. Ja valon..
No kuitenkin treeni suoritettiin vaikka sieltä pari pikkujuttua jätinkin pois. Ei mitään itsensä ylitystä mutta sarjat tuli kyllä tehtyä. Salilta suoraan hierontaan jossa aloitettiin hiukan ongelmia tuottaneen niskan ja hartioiden hoitoa. Koitan nyt ängetä itseni tässä viikon sisällä 3kertaa hierontaan jonka jälkeen voinkin aloittaa joululoman ja oma hoidon.

Tänään on ohjelmassa kahvakuulan ohjaus eli 45-60min tulee itsekkin kuulaa heiluteltua, jonka jälkeen suuntaan salille tekemään lyhennetyn yläkroppa treenin. Sitten katsellaankin loppuviikon ohjelmaa ja suunnittellaan missä järjestyksessä rupean ottamaan tuloksia ulos.
Haluaisin mahd nopeasti nuo 5asiaa tehtyä ettei koko joulu viikkoa tarvitsisi niitä miettiä.
La: lisäpainoleuka x1
Su: Mave
Ma: lisäpainoleuka x2
Ti: Toistoleuanvedot

Vähän tiivishän tahti tuo noin olisi joten voi olla että tuota vielä hiukan väljennän. Toistoleuat voin tehdä muuallakin kuin salilla joten siksi ne viimeisenä. Mave päivä antaa lisäpainojen väliin yhden päivän. Nyt pitäisi vaan miettiä että vedänkö selän jumiin mavella ennen myötäoteleukoja vai toisin päin. :D

tiistai 17. joulukuuta 2013

Cf Winterwar 2.karsintalaji testattu

Viimepäivien treenit näyttää tältä:
Su: aerobinen salilla 90min
Ma: Lepo
Ti: Sali jalat

Välillä kyllä jotkin treenit yllättää positiivisesti kun vertaa siihen mitä siltä odottaa. Sunnuntain salilla tehty aerobinen teki tämän. Ei ollut minkäänlaista motivaatiota lähteä ulos juoksemaan, joka osittain johtui kyllä siitä että en saanut itseäni ulos oikein koko päivänä. Aerobinen piti kuitenkin tehdä ja päätinkin koittaa jotain uutta.
Salille vei matka kera hyppynarun. Ajatuksissa oli tehdä 3liikettä vuorotellen niin että 1h 15min tulisi täyteen. Pelkäsin että rupeaa tylsistyttämään noin pitkä aerobinen sisätiloissa joten asetin alarajaksi tunnin treenin vaikka tuntiin ja varttiin pyrinkin.
Liikkeinä oli 5min pyörää, 5min soutua ja hyppynarua muutama minuutti. Tätä sitten toistettaisiin sen aikaa että ainakin tunti täyttyisi. Jo ekaa fillarointia tehdessä mieleen tuli ajatus että voisihan listaan lisätä vielä jonkin muunkin liikkeen kuten kahvakuulaa tai tangolla tehtyjä liikkeitä.

Treenistähän tulikin sitten todella onnistunut ja yhtään ei ruvennut tylsistyttämään ja sykekkin pysyi aika tasaisesti kohdillaan, ainakin arviolta sillä Garmin osoitti 45 - 68 sykkeitä.. :D
Lisäsin ekan kierroksen loppuun 20 kahvakuula heilautusta pään päälle 20kilolla.
Toiseen 20 nopeaa etukyykkyä tangolla.
Kolmanteen taas kahvakuulaa samoilla statseilla.
Neljänteen 20 etukyykky+työntöä tangolla.
Viidenteen taas kahvakuulaa.
Ja kuudenteen kahvakuulalla rinnalleveto,etukyykky,työntöä.

6kierrosta siis yhteensä tuli tehtyä ja aikaa meni tasan 90minuuttia. Meni siis 15minuuttia pidempään kuin olin ajatellut ihan siistä syystä kun treeni vaan tuntui maistuvan. Treenin lopuksi tein vielä 3x3 penkkiä 50kilolla ihan huvin vuoksi.
Kengät ja hyppynaru = Avaimet onnistuneeseen treeniin
Maanatain lepo päivä meni pitkälti töissä, kauppoja kiertäessä sekä uuden Hobitti leffan kyttäyksessä.

Tänään oli sitten jalkapäivän vuoro. Jotenkin ei ollut hirveää fiilistä ja viime viikkoina mukana ollut väsymys on ystäväni myös tänään. Jotain vaihtelua siis piti keksiä että treeniin hiukan syttyisi.
Prässi hemmettiin listalta ja fillaroinnin ohella pelkkää tankoa ja vapaita.
Lämmittely kyykyt tangolla sitten 3x5 50kg,
Koska tangossa oli 50kg ja olen arvioinut että tuossa Crossfitin winterwari:n toisessa karsintalajissa olisis tuo paino ehkäpä mahdollinen vielä suorittaa, niin pitihän sitä kokeilla. Kaiken lisäksi tänään oli listalla muutenkin rinnallevetoa ja valakyykyn treenaamista.

RinnallevetoEtukyykky kevyttä. Työntö kevyttä. Takakyykky kevyttä. Työntö kevyttä. Valakyykky fail.
3 yritystä ja kaikki identtisiä. Kun siirrytään alasmeno vaiheessa 90 asteen yli valakyykyssä, niin loppuu yläkropasta poweri ja failure odottaa. Tarpeeksi ei ole powerin käsissä ja yläkropassa että saisi hyvän controllin tankoon. Nyt joutuu tekemään liikaa töitä eikä saa kunnon lukkoa. Luulen että kaiken lisäksi yläkropan ja painojen asento ei ole kovinkaan hyvä, tarkoittaen että yläkroppa saisi olla enemmän edessä ja painot taaempana.
Arvasin että valakyykky tulee olemaan tässä ongelma sillä ylös kyllä pääsee kovempienkin painojen kanssa, mutta valakyykyssä tuo yläkropan voimattomuus tulee vastaan. Seuraava ongelma tulisi rinnallevedon tekniikassa jos painoja rupeisi lisäämään.

Jos tuon 50kg saisi onnistumaan olisin listalla sijalla 200. :D Jos siihen lisätään ekan lajin 58pistettä niin olisin 258pisteellä sijalla 139.. Jotenkin kyllä ihmetyttää tuo koska kun katsoo sillä sijoituksella olevia niin tulokset on yhdessä kyllä kovemman oloiset kuin omat. Ehkä en vain osaa laskea pisteitä oikein..?

No sitten kun testailut oli testailtu niin palasin kyykyn pariin. Tankoon 70kg jolla 3x3. Seuraavaksi 90kg jolla 1x2 ja 1x1. Lopuksi vielä vähän 90asteen kyykkyjä syvien sijaan, vaikka jaloista olikin puhti jo pois. Sen vei viimeistään 90kilon eka setti koska tuo ykkönen sen jälkeen oli paljon vaikeampi kuin eka kakkonen.
Tankoon siis vähän lisää kuormaa ja 90asteen kyykkyä tekemään. 2x2 100kg. Vaikeaa ja väsynyttä oli jo tässä vaiheessa. Kuitenkin menivät ihan kivalla tekniikalla vaikka ekan sarjan ekassa toistossa meinasi keskivartalon tuki vähän unohtua ja selkä vähän pyöristyä.
Loppuun vielä fillaria ja himaan syömään.

Kaikenkaikkiaan voisi treenit summata niin että välillä kannattaa tosiaankin kokeilla jotain uutta vaikka vähän epäilisi sen mielekkyyttä. Myöskin Crossfittariksi on aikamoisesti itsellä matkaa varsinkin voimatasojan, tarkennettuna etenkin yläkropan voiman suhteen ja tietysti joidenkin erikoistekniikoiden ja kaikkien muidenkin.. ;)

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Haaste. 11 Faktaa jne..

Pyöräilevä voimanpesä Elisa heitti blogistaan haasteen johon on varmaankin tartuttava. Pahoittelen jo etukäteen että säännöistä vähän luistan lopuksi.. :)

Haasteen säännöt:
1. Jokaisen tulee kertoa 11 faktaa itsestään.
2. Hänen tulee myös vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun tulee myös keksiä 11 uutta kysymystä uusille haastetuille.
4. Pitää haastaa 11 bloggaajaa.
5. Haasteessa pitää lukea, keneltä se on saatu ja kertoa se haastetuille.
6. Itseään haastanutta ei saa haastaa uudestaan.

Faktoja siis:

1. Olen tällä hetkellä kahden tehtävän suoritusta vaille ensimäisen kouluvuoteni opiskellut. Ja vielä kaikin puolin kuivinjaloin siitä selvinnyt.

2. Luulen olevani jotenkin koululla allerginen koska oppi ei meinaa siellä jäädä päähän. Tätä myöskin tukee se että vaikka ylä-asteen vietin lähinnä tunneilla vihkoihin piirtäen niin en juurikaan kehittynyt 3vuodessa piirtäjänäkään.

2. Haluaisin olla hyvä tekemään asioita puusta, metallista jne. Mietin jopa hetken aikaa nuorempana suutarin ammattia, kunnes totesin työllistyvyyden olevan huono ja hyväksyin myös sen että olen aika huono tekemään oikeasti tarkkaa työtä. Remontoin ja fiksailen, mutta pikkutarkat asiat jätän mielellään muille.

3. Omistan "normaaliin suomalaiseen mieheen" verrattuna aika paljon kenkiä, vaatteita ja asusteita kuten koruja ja kelloja. 4kelloa + garmin. About 10 paria kenkiä + urheilu ja futis kengät esmes..

4. Jos taas verrataan yleistyksiin niin vaatekaappini ovat todella siistit. Kaikki on suht tarkasti viikattuna ja jopa lajiteltuna erityylisiin vaatteisiin.

5. Treenivaate kaappini taas ei ole, koska vaikka kaikilla onkin omat paikkansa, pursuilee vaatteet melkein ulos koko kaapista.

6. Asun nykyisin paritalon puolikkaassa ja omistan ensimäisen kerran omaa pihaa. Talo on kolmas asunto ja toinen omistusasunto jossa on tullut asuttua. Takaisin pihaan josta diggailen paljon, paitsi ruohonleikkuun aikaan johon menee hyvällä tuurilla puolitoista tuntia aikaa.

7. Olen todella huono organsoimaan omia tekemisiäni. Tämä yhdistettynä siihen että helposti jämähdän esimerkiksi internettiin takaa sen että aikaa palaa turhiin asioihin ja hyödyllisten juttujen teko siirtyilee aina vaan eteenpäin.

8. Tätä olenkin suht usein mainostellut, mutta vaikka treenaan "vain" n. 8-12 tuntia viikossa enkä peräänny yhdestäkään kakun palasta tai herkusta jota tarjotaan on painoni suht vakio ja rasvaprosentti alle 10. Tämä onkin esmes sukulaisten yleinen ihmettelyn ja vitsailun aihe, koska syön melko paljon ruokaa ja olen perso juhlien herkuille kuten kakuille.

9. Jos en harrastaisi näinkään kilpailu mielessä jalkapalloa en tietäisi yhtään mihin alkaisin itseäni treenaamaan.

10. Pystyn katsomaan päivässä vaikka 4-5 jalkapallo ottelua tai pelaamaan koko päivän pleikkaria jos siltä tuntuu. Olenkin tietyllä tapaa vähän peli nörtti tai riippuvainen.. Joskin välillä voi mennä monta kuukautta etten koskekkaan pleikkariin. Futiksen katsomisesta en voi sanoa kuiteinkaan samaa.

11. Haluaisin itselleni toisen tatuoinnin, mutta koska haluaisin sen näkyvään paikkaan niin en ole saanut tätä toteutettua koska hierojan työ on asiakaspalvelua ja en tiedä kuinka ihmiset suhtautuisivat selvästi näkyviin tatuointeihin. Nykyinen on iso, mutta piilossa selässä. Vaikka itsestäni kaikenlaista kuvaa on täälläkin näkynyt niin tatuointiani olen vaalinut salaisuutena. Ei selän kehityskuvia siis jatkossakan valitettavasti. ;)

Sitten näiden vaikeasti keksittävien faktojen jälkeen Elisan kysymysten pariin..

1. Mikä on lempiliikkeesi salilla?
Tämä on suhteellisen paha koska hauskoja liikkeitä on paljon, mutta yhtä on vaikea nostaa yli muiden. Ehkä kuitenkin kyykky. Jalkaliikkeet on muutenkin maven kanssa mieleen, ehkä siksi että jaloissa on jopa vähän voimaa joten jonkinlaisia painoja saa liikuteltua, toisin kuin yläkropassa.

2. Minkälainen tyyppi on vakkarisalisi vakkarikävijä?
Kävijät voisi jakaa karkeasti kolmeen ryhmään. Iäkkäät ovat vallanneet salin aamuisin ja muuten sali täyttyy yläkroppaa ja käsiä treenaavista itseäni nuoremmista ja penkkiä sekä kyykkyä tekevistä isoista ja itseäni vanhemmista treenaajista. Ehkä kuitenkin eniten näitä nuoria..

3. Onko sinulla jokin tietty treenibiisi, jolla lähtee?
Ei mitään tiettyä. Metalliamusiikkia kun tykkään kuunnella niin yleisesti hyvät raskaat kappaleet saavat fiilistä ylle. Tällä viikolla kun on väsyttänyt olen hakenut fiilistä ja piristystä raskaasta mutta kierolla tapaa humoristisesta musiikista ala Finntroll.



4. Oletko aamu- vai iltatreenaaja (jos saisit valita)?
Aivan varmasti ilta. Salin pystyy aamullakin haukotellen tekemään mutta aerobisia treenejä ei..

5. Mikä motivoi sinua treenaamaan?
Hyvä kunto, terveys, kilpailuhenkisyys ja valehtelisin jos peilistä näkyvät treenin tulokset eivät motivoisi.

6. Mikä on suosikkilajisi?
Pitkänmatkan shakki ja hyvänä kakkosena tulee jalkapallo. ;)

7. Aiotko hiihtää tänä talvena?
Kyllä. Korvaan juosulenkkejä nykyään hiihdolla. Nyt kun on sopivampi latu lähellä verrattuna edelliseen kämppään niin aion hiihtää niin paljon kuin ojentajat vain jaksaa.

8. Mikä on raivostuttavinta treenatessa?
Ne päivät kun on hirveä fiilis ja into tehdä asioita, mutta teknisesti ei onnistu yhtään mitään.

9. Mikä taas parasta?
Se kun sitten totisesti kulkee. Jalkapallossa ihanne tilanteet on kun voit pitää vastustajaa melkein pilkkanaan ja tilanteiden välissä vielä vitsailla pelikavereilla tai ärsyttää vastustajaa.
Myös se kun se paska juoksu treeni on tehty. Keuhkot huutaa hoosiannaa, jalat on ihan hapoilla ja paskana. Silti sitä vaan hymyilee, kun jotenkin kierosti tuntuu niin hyvälle.

10. Etelän lämpö vai pohjoisen pakkanen?
Jotain siltä väliltä. Viime kesänä oli aika täydellistä kun reissussa ollessa Berniin osui vuoden kovimmat helteet. Helle oli hirveä, mutta puun varjossa, ilman paitaa, kistallin kirkkaan joen varressa oli melkoisen täydellistä.

11. Miten ja missä vietät joulun?
Todenäköisesti himassa. Nyt kun perhe ja läheiset ovat samalla paikkakunnalla ei tarvitse lähteä himasta oikeastaan mihinkään. Paitsi tietysti päivittäin porukoille syömään. :D

Bernin täydellisyyttä..
Koska lupasin että hiukan luistan haasteen säännöistä lopuksi, niin jätän haastamiset tekemättä, koska muistelisin suht monen jo tälläisen haasteen tehneen. Jos joku kuitenkin tähän haluaa tarttua niin olkaapa hyvä, Elisan hyviä kysymyksiä vaikka käyttäen..

perjantai 13. joulukuuta 2013

Fittailut sikseen ja salille

Keskiviikon Crossfittailut on takana ja salille on palattu enemmän ja vähemmän onnistuneesti. Hiukan oli tukoisuutta ilmassa tai kropassa siis torstain salitreenissä. Tein normaalisti vatsoja ja selkäpenkkiä alkuun ja 2x20 10kg painolla tehtyä selkäpenkkiä veti selän ihan jäätävään pumppiin ja jumiin. Että sillälailla. Koska oli kuitenkin virallinen mave päivä niin maveni tein, mutta en lähtenyt mitään sankari tekoja yrittämään vaan vetäisin hyvät varmat sarjat.
Kuten olettaa saattaa niin ei myötäote leuatkaan kovin kevyesti lähteneet tuolla selällä joskin tuo roikkuminen hiukan auttoi jumitukseen. 2x5 10kg lisäpainoilla piti tehdä mutta jälkimmäinen jäi 4:ään.

Tukevat liikkeet menivät ihan kevyesti, kuten esmes ylätalja koska niissä teen vähän pidempiä kuten 12 toiston sarjoja vähän pienemmillä painoilla. Loppuun vielä 3x5 leuat ilman lisäpainoa mitkä liikkuivat ihan mukavasti. Vähän selkäpumpin lisäksi treeniä hankaloitti aika kova väsymys joka on piinannut koko viikon. Sarjojen välissä palautellessahan yleensä kuuluu haukotella.. :)
Miten se tässä näyttää pienemmältä. Puolitoista kämmentä se oli.. ps. Meille vai teille? ;)
Tänään olikin sitten jalkapainotteinen päivä joka yleensä tulee tehtyä torstaina. Keskiviikon crossfittaus siis liikautti loppu treenejä päivällä eteenpäin. Itseasiassa ihan hyvä juttu tällä viikolla koska rytmistä tuli jopa parempi kuin normaalilla tahdilla olisi tullut.
No kuitenkin siis tänään tehtiin jalkapainotteisesti. Muuten suht normaali torstai mutta maven jätin väliin koska selkä oli ihan tarpeeksi jumissa jo valmiiksi. Listattuna tän päivän treeni näyttää tältä:

Soutu 3min.
Prässi. 1x15 normi, 2x5 1jalan 115kg. 1x6 --> 215kg, 235kg, 265kg, 285kg
Reidet laitteessa 1x10
Lantionnostot 1x15 20kg kahvakuula
Pohkeet 3x20 20kg
Syväkyykky 3x3 70kg
Askelkyykky kävely 2x20kg kässärit. 20askelta
Nopea soutu 3min

Ihan näppärä treeni ja jotenkin tuntui että tuo herätti keskivartalossa ja jaloissa viikon aikana sinne tulleita treenejä eloon. No huominen palaudutaan ja sunnuntaina aerobista jonka jälkeen lähtee viimeinen viikko salia ennen tulosten ulos mittauttamista ja joulua.. :)

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

WinterWar 2014. Death by burbee run

Joo tiedetään, aika pahasti olen jo myöhässä, sillä sunnuntaina olisi pitänyt jo olla tulos tehtynä jos kisoihin olisi tarkoitus hakea. Onneksi ei ole, koska eihän itsellä noissa karsinnoissa olisi mitään jakoa. Jo julkistettu toinen osio sen hyvin todistaa sillä omat voimatasot eivät siinä riittäisi millään edes kelvolliseen tulokseen.

Tämä ensimäinen death by burbee run oli kuitenkin laji jonka pystyin itsekin suorittamaan ja saada vähän vertailu pohjaa kisaan hakijoiden tasoon nähden.
Jotta kasassa olisi oikeaoppinen Suomalaisen urheilijan suoritus pitää tähän jälkipuintiin sisällyttää joukko erinäisiä selityksiä. Tässä niistä ensimäinen: Tila ei ollut optimaalinen koska suoritin tuon suht ahtaassa käytävä tyylisessä tilassa jonka lattialla askeleet suti kuin super liukkaalla parketilla.

Joitakin videoita ja puheita olen jo nähnyt/kuullut joten olin jo vähän saanut taktiikkaa mieleeni tuon suorittamiseksi. Taisin sitten lopulta kävellä kaikki välit ainakin 5minuutista ja  kutosessa taisin hölkätä 2ekaa ja kävellä loput. 7 ja 8:ssa taisin ottaa yhden tai kaksi kävely väliä ja muut juoksin. Siitä eteenpäin sitten pelkkää juoksua.

No mikäs tulos sieltä sitten lopuksi tuli? 12minuuttia täyteen ja 11 toistoa päälle. 2toiston päähän jäin siis 13minuutin merkkipaalusta ja väitänkin Suomalaisena urheilijana että paremmissa olosuhteissa uusittuna voisin tuonne seuraavalla minuutille päästä ja ottaa sieltä vähän toistoja talteen. En ole kuitenkaan mitenkään pettynyt koska mihinkään Winterwar:iin en tosiaan ole hakemassa. Kaiken lisäksi olen vielä peruskestävyys kaudella joten tullaisesta sykkeen nostosta on aikaa aika reilusti (Suomi urheilija).

Toistoja tuolla ajalla tuli siis 89 jolla miesten listalla oltaisiin jaetulla 58 sijalla. Yksi toisto enemmän ja tulos olisikin jo jaettu 40. Siitä eteenpäin tulokset sitten pomppaakin koska tuo 13 minuutin raja tulee 91 toistossa vastaan. Voi siis todeta että tuossa pisteessä se seuraavalle minuutille pääsy on aika ratkaisevaa koska sijoitus pomppaa heti alle 40:een.

No missäs olisi kehitettävää. No eipä jäänyt epäselväksi sillä niin pahasti loppui forkku rintalihaksista. Ei meinannut mies vaan enää nousta sieltä burbeista ylös. Arvelinkin että powerit loppuu enemmin yläkropasta kuin jaloista. Ajattelin että koitan repiä jaloista tehoja nopeisiin juoksuihin, mutta ei sitä ihan hirveästi saanut jaloista revittyä apuja, sillä 10m matka loppuu kesken. Enemmän juoksua, vähemmän voimaa niin minä kiittelisin.

89toistoa on kuitenkin tulos jonka kehtaan julkaista ja sanoa omakseni joten lisäystä sivupalkissa olevaan tulos tauluun on taas saatu.. Tsemppiä kaikille karsintoihin osallistuville.. !

tiistai 10. joulukuuta 2013

Adidas Adizero Adios2. Loppuarvio

Nyt kun on jo erilaisia liikuntoja tehty erilaisissa maastoissa ja olosuhteissa niin on hyvä aika antaa lopullinen tuomio uusille Adduille. Ainut mikä jää antamatta on kestävyys koska parissa kuukaudessa en ole kenkiä vielä puhki saanut. ;)
Tripla Adi:t tulivat siis lokakuun alussa ja alkumaistiaiset voi lukea täältä.
Tripla Adi ja Nb Minimus Z R
Nyt olen suorittanut kengillä niin kävelyä, juoksua ja niiden yhdistelemistä. Alustana on ollut asfalttia ja pehmeämpää maastoa, niin kuivana kuin lumisenakin.
Kengän pito on hyvä vaikka kuvio onkin suhteellisen pieni. Ihan täysin jääkelillä juoksemista en ole tehnyt enkä näillä lähtisi kyllä tekemäänkään, mutta jo lumikelillä kenkä toimii hyvin. Koska kuvio on pieni se ei kerää itseään tukkoon lumesta juostessa. Kävellen se voi sitä vähän tehdä jos osuu oikein kostealumiseen keliin.

Pakkaslumella pito on siis mielestäni hyvä ja oikeastaan ainoat ongelmat huomasin autonrengaiden urissa tai vastaavissa kun juostaan ylämäkeen. Silloin meinaa mono vähän lipsua taaksepäin. Tasaisella juokseminen tuollaisessa tosi painautuneessa autonurassa ei ole ongelma.
Kenkähän on tehty aikalailla radalle ja asfaltille joten lumi ominaisuudet jopa vähän yllättivät. On kuitenkin todettava että kuivissa olosuhteissa kenkä on sitten ihan omimmillaan. Rullaavuus ja kenkien mukavuus on mielestäni erittäin hyvää luokkaa. Vaikka kantakorostusta ei pitäisi ihan hirveästi olla niin kenkä kyllä viettää ja kannustaa askelta rullaamaan eteenpäin. Pohja on mielestäni sopivan pehmeä joskaan ei mitenkään liikaa vaimennettu eli tälläinen minimalisti kenkiin tottunut ei koe päkiää liian pehmeänä vaan tuntuma on hyvä.

Continental tarjoaa pidot
Lestihän Tripla Adi:ssa on kapea. Jouduin itsekkin vähän arpomaan kahden koon välillä (osittain johtuen toisen jalan 1/3 isommasta koosta) ja päädyin jopa vähän epätyypillisesti siihen isompaan. Syynä se että talvijuoksuakin aijon näillä suorittaa ja silloin vähän tukevampi sukka on tarpeen sillä kenkä hengittää kyllä todella hyvin.
Istuvuus on siltikkin todella hyvää vaikka jalassa olisi vain ohut juoksusukka ja kenkä toimii myös tosiaan paksumman sukan kanssa. Vaikka olenkin tottunut ja tykkään aika tiukastikkin istuvista kengistä on näiden tunne kyllä mukava. Ei mitään puristusta missään mutta ei tule ollenkaan tunnetta että kenkä olisi iso tai että se liikkuisi jalassa.

Kävellessäkin kengät toimivat hyvin vaikka juoksuunhan nämä on taidettu suht puhtaasti tehdä. Kantaa on sen verran että ihan normaali kävely ei tuota mitään ongelmaan kun vaikka Minimuksilla kävellessä.
Mitkään allrounderit Tripla Adit eivät kuitenkaan ole johtuen juurikin tuosta hengittävyydestä. Lumessa kahlatessa tai vesilätäkössä uidessa kosteus löytää kyllä tiensä kengän päältä aina kenkään sisään asti. Tuollaisten pienten autoteiden lumimäärät ei haittaa etenkään jos juoksee sillä vaikka kärjen päälle lunta vähän eksyykin on sitä niin vähän että jalat on kuivat.
Enemmän kylmällä kelillä mukavuuteen vaikuttaa se että liikkeestä tuleva viima menee heittämällä kengästä läpi. Kesällä tätä osaa arvostaa, mutta talven pakkasilla pitää olla sukkapolitiikka kyllä kunnossa.

Kaikenkaikkiaan uskallan kehua kenkää varauksetta etenkin jos olet jo ennestään tottunut ei super vaimennettuihin kenkiin. Väittäisin että tuntuma juoksemiseen on aika samanlaista kun Nike Free:llä silloin kun ne olivat uudet. Joskin alkuperäiset freet ainakin löystyivät tosi nopeasti jota nämä Adit eivät kyllä taida tehdä. Vaimennus ja fiilis on siis jossakin täys vaimennettujen Asicsien ja New balance Minimusten välimaastossa.

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Ehkäpä paras peruskentävyys treeni

Peruskestävyyden harjoittelu ja varsinkin alle pk+ treenien tekeminen on ollut itselle pienoinen ongelma. Nuorempana kaikki treenit meni tästä yli ja nopeuskestävyys treenit sun muut rakenneltiin aina vähän huonoille pohjille.
Nyt olen kuitenkin jo pidemmän aikaa huomioinut tuon ja koittanut näihin vuodenaikoihin kasata sitä pk pohjaa itselleni kevättä ja kesää varten. Tuon pk treenin tekeminen on ollut vaan itselle suhteellisen haastavaa koska juosten helposti innostun ja treeni menee samalla ainakin pk+ puolelle ja taas kävellen en saa sykettä oikein millään tarpeeksi korkealle.

Tänä talvena olen tehnyt tuota treeniä ehkä onnistuneimmin ikinä.. Osa syy tuohon on joka sunnuntaiset kävelylenkit tosi haastavalla pururadalla jonka nousut pitävät kovaa kävellen sykkeen tarpeeksi korkealla että se yltää pk alueelle.
Olen myös nyt kahtena peräkkäisenä viikonloppuna tehnyt juoksu, kävely, juoksu treeniä. En kutsu tuota intervalli treeniksi koska itselle se on jotakin muuta vaan kutsun yksinkertaisesti tuota kävely juoksuksi. Pidin ennen tuon kyseisenlaista treeniä vähän turhana. Miksi kävelyä pitäisi yhdistää juoksun sekaan jos voi myös ja jaksaa pelkästään juosta?
Vasta viime kesänä, kun pidin juoksukoulua, tajusin kuinka hyvä treeni tuo onkaan. Ja se vieläpä sopii aloitteleville juoksijoille ja vähän kokoneemmillekkin jotka haluavat hyvää pk treeniä.
Miksi se sitten on niin hyvä?

Jos olet aloittelija ja haluat juoksu treenistäsi tarpeeksi pitkän, niin pelkällä juoksemisella saat todenäköisesti paikat kipeiksi ja jopa pidemmällä aikavälillä jotakin ihan rikki. Tämä ihan syystä että juoksuun käytettävät tukilihakset eivät tod. näk. ole niin hyvässä kunnossa että juoksu pysyisi koko lenkin kasassa.
Usein myös aloittelijan on helpompi juosta teknisesti oikein kun juoksee hiukan kovempaa, mutta tämä aiheuttaa sen että sykkeet nousee liikaa ja lenkki jää lyhyeen.
Eli kävelyä väliin ja sitten voi juosta vähän reippaammin hyvällä tekniikalla ja sitten taas kävellä. Paikat eivät ole niin kipeät, lenkistä tulee pidempi eli parempi ja keskisyke pysyy maltillisena. Ainut mitä pitää tehdä on säätää juoksu ja kävely pituudet/ajat itselle sopiviksi.

No kokeneemmalle, mihin ehkä nyt uskallan itsenikin laskea, tämä treeni sopii juuri sen takia että sillä saa tiputettua sykkeitä. Itselle tällä tyylillä on helpompi tehdä pidempi lenkki kuin pelkästään mahd hitaasti juoksemalla. Syy on jo ylempänä, eli voin juosta hiukan rennommin eli kovempaa eikä tarvitse koko ajan himmailla. Silti keskisyke pysyy tarpeeksi alhaalla kävelyjen ansioista.

Kun aloittelijalla treeni voi olla niin päin että pääpaino on mahd nopeassa kävelyssä ja välissä on lyhyitä juoksuja, kääntyy treeni kokeneella vähän ympäri. Esimerkiksi itse olen nyt kahtena viikonloppuna juossut niin että 5min juoksun jälkeen on tullut 1min kävely. Tätä toistoa 12 kertaa ja yhteensä päästään 1h 12min mittaiseen treeniin.
Tämän päivän (su) lenkki oli 1h 15min pk kävelyä metsässä..
Tein tämän siis eilen (lauantaina) ja ehdin juosta kävellä tuossa ajassa 12.4 km ja keskinopeus oli 10.29 km/h eli 5.5 min/km, kävelyistä huolimatta. Keskisyke 128 eli aikas mukavasti matalaa pk aluetta.
Nopeasti tuollaisessa treenissä omat sykkeet on ainakin päälle 150 jots vain juoksen joten minuutin kävelyt tasaavat keskisykettä todella mukavasti. Myöskin tälläisen ei niin pitkiin lenkkeihin tottumattoman jalat saavat hyvää lepoa ja juoksu on hyvää sekä rentoa vielä 10kilometrin jälkeenkin. Tietysti syke heittelee ylös ja alas paljon enemmän kuin pelkässä juoksussa mutta koska keskisyke on tässä lenkin ajallisen pituuden kanssa kaikista tärkeintä niin tälläinen treeni kyllä ajaa asiansa täydellisesti.
Suosittelen lämpimästi.. !

torstai 5. joulukuuta 2013

Nouseva prässi 215kg --> 300kg

Se on taas torstai ja jostain syystä se kaikkein innostavin salitreenipäivä. Ajattelin kyllä aamulla että mitäköhän tästä päivästä kokonaisuutena oikein tulee kun pientä ihmistä väsytti aivan jäätävän paljon. Kuinka voi edes ihmistä niin paljon väsyttää..?
Sain kuitenkin jostain kaivettua piristystä joka kesti ruokatunnista juuri salin yli. Sen jälkeen iski uudelleen uupumus.

No salille siis saatiin pirteys kaivettua, mutta jätin silti hienoudet sikseen ja keskityin perus perus juttuihin. 5minuutin soutu alkuun josta siirtyminen suoraan kyykkäämään kun joku sankari oli juuri majoittuneena prässipainojen alle.
Kyykysssä yksi 90asteen kyykky sarja lämmöiks 50kg. Siihen 1x4 syviä samalla 50kg. Sitten 3x4 syviä 70kilol.
Kyykystä maveen. 1x6 60kg, 1x6 80kg ja 1x3 100kg. Ei remmejä, eikä mankkuu käytössä jonka takia ote ei pidä kunnolla enää satasessa ja isommissa. Kyllä ärsyttää..
Se majan rakentaja olikin juuri sopivasti päässyt tässä vaiheessa pois sieltä prässin painojen alta joten siirryin siihen suuntaan.
Ensiksi yhden jalan prässit tyyliin 2x5 115kg. Sitten alkoikin kahden jalan nouseva sarja ja hirveä painojen arpominen.. Yhteensä 5x5 ja painojen kehitys tämän näköisellä nousulla.
215, 245, 265, 285 ja 300kg

Prässäilyn jälkeen teinkin sitten vielä pmuppailua että saisi vähän vielä jaloista tehoja irti. Takareidet laitteessa 2x12, Pohkeille nousu 20kg 3x12, askelkyykkykävely 20askelta 2x19.5kg käsipaot käsissä sekä lopuksi 1x10 hiptrust 20kg kahvakuula lantionpäällä.
Hiptrustia ajattelin tehdä 2 settiä mutta koska takareidet olivat aivan krampin kynnyksellä ekan lopuksi niin näin parhaaksi siirty soutamaan loppu soutuja.

Hyvin kyllä tuntui tänään irtoavan ihan siihen nähden että aamupäivällä olisin ollut ihan valmis menemään takaisin nukkumaan.
Huomisen taidan viettää suht tukevasti sohvalla löhöillen ja koulutehtiä tehden, mutta viikonlopuksi pitäisi keksiä sitten taas jotain vähän aerobisempaa puuhaa..

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

LisäpainoLeuanveto

Joulukuu mätkähti päälle vähän varkain kun viime viikko meni pitkälti treenikiellossa. Olin ajatellut että siihen saisi hyvän treeniviikon alle. Alle minkä? No olinhan päättänyt että joulukuusta eteenpäin alkaa leuanveto lisäpainoilla. En ruvennut tätä tietystikkään viime viikosta huolimatta siirtämään koska sitten se olisi tod näk. siirtynyt aina vaan eteenpäin erinäisistä syistä.
Eilen ekat ja tänään tokat. Ensin myötäotteella koska onhan tiistaina keskivartalopäivä ja tänään yläkropan vuoro eli vastaotetta. Molemmilla kerroilla suoritin samallalailla eli treenin keskellä 2x3 10kg painolla ja viimeisenä liikkeenä 2x5 ilman lisäpainoa.
Varmaan suht selvää on että vastaotteella tuo nousee hiukan iloisemmin, mutta molemmissa 2x3 ja 10kg oli sopiva koska sai tehtyä puhtaasti, mutta seuraava olisi ollut jo melkoista äheltämistä.
Nyt vaan toivotaan kehitystä koska ennen joulua olisi tarkoitus tosiaan ottaa molemmista otteista toistomaksimi ja lisäpainomaksimi muistiin.

Huomasin muutamastakin eri lähteestä että Crossfitin Sm:iin on karsinnat alkaneet ja ensimäinen karsinta lajikin on julkistettu. Jotenkin rupesi kiinnostamaan tulosten seuraaminen kun ensimäinen laji on mahdollista kenen vaan suorittaa (death by burbees run). Jopa tälläinen kunnon nostotekniikkoja osaamaton pystyy tuon tekemään, joten nyt onkin helppoa seurata suomen huippujen tuloksia. Mietin jopa hetken että kokeilisinko itsekkin tuota suorittaa ihan mielenkiinosta. Keskellä pk kautta ei varmaan omaan huippuun tuossa yltäisi, mutta sehän ei haittaa kun ei sitä kisoihinkaan olla pyrkimässä. Saapa nähdä. :)
Lisää kisojen karsinnoista voi lueskella esimerkiksi näiden kahden Fittaajanaisen blogeista:
Jennipuoliväli  Steffit

Vaihdoin noin kuukausi sitten puhelimeni uuteen. Koska uusi on oikeasti älypuhelin ja suht kalliskin vielä, edellisen oltua lähempänä vasaraa, niin kuvien tuleminen blogiin on ollut vähän jumissa. Vasara kun oli soittimena taskussa salillakin, mutta tätä uutta ei uskalla painojen sekaan ottaa joten hetken mielijohteesta otetut kuvatkin loistavat poissaolollaan. Instagrammiin kuitenkin jotain kuvaa eksyy joten vakoilkaas halukkaat sieltä sillä aikaa kun koitan ottaa itseäni niskasta kiinni kuvien tuottamisen suhteen.. ;)

maanantai 2. joulukuuta 2013

Kropan mittoja ja voimaa ilman lihasmassaa, projekti

Voimaa ilman lihasmassaa ja painon-nousua. Sitä äskön jo julistinkin Instagrammin puolella (@polkujenkuluttaja) ja tälläinen projekti on tällä hetkellä päällä jos sitä nyt projektiksi voi sanoa. Tarkoitus on siis pyrkiä mahdollisimman hyvään suorituskykyyn suhteessa omaan painoon. Nyt kun treenaamista salilla olisi tarkoitus myös jatkaa keväällä ja kesällä koko futiskauden yli voi tälläisen tavoitteen itselle lanseerata.
Se että viime vuosien malliin salitreenit loppettaisi keväällä kaataisi tälläisen projektin tehokkaasti, mutta nyt tarkoitus on siis mennä enemmän tai vähemmän säännöllisesti myös kesähelteillä salille treenaamaan.

Kun ruumiin rakenne on sellainen mikä se nyt sattuu olemaan, niin mistään super voimannostajan urasta on ja on ollut ihan turha unelmoida. Lisäksi kun juokseminen ja oman kropan liikuttaminen on ollut aina musta paljon mielekkäämpää kuin puhdas raudan rääkkäys niin tälläinen ei pelkkiin maksimi määriin nojaava projekti kiehtoi paljon enemmän.

Ennen joulua kun kokeilen joidenkin liikkeiden maksimeja niin laskeskelen myös niiden osuuksia suhteessa omaan painoon. Sivussa olevaan tulostauluun onkin tulossa pienet merkinnät jotka kuvaavat painon suhdetta juurikin omaan painooni..

Kuten instagrammista voi nähdä niin tänään oma paino näytti, kevyen lounaan jälkeen töissä, 72kg ja rapiat päälle. Paino on siis sama kuin kauden lopussa syksyllä, vaikka jotkin salilla tehdyt suoritteet ovatkin jo kokeneet silmillä nähtävää parannusta. Hyvä niin.

Mittailin myös vähän mittoja kropasta kun muistelin että olen niin tehnyt joskus taannoin.
Aikalailla samaa mitat näytti nytkin, joskaan vanhat mitat ei ole kovin luotettavia koska taisin ne pienellä rullamitalla mittailla. Niissä on siis monissa hiukan ekstaa. Täältä löytyy nuo vanhat, vanhoine kuntokuvineen.
Tässä taas uudet ja nyt paikkansa pitävät mitat:
Lantio/pakara: 98cm
Vyötärö: 80cm
Reisi polveyläpuolelta: 42cm
Reisi keskeltä: 56cm
Hauis: 30cm
Rinnanympärys: 85.5cm

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Terveen miehen paluu arkeen.

Onpa ollut vientiä viime päivinä. Istumistakin on tullut parissa päivässä yhden viikon tarpeiksi. Torstaina odottelin koko lyhyen koulupäivän soittoa lääkäriltä ja kun suuntasin koululta kohti kaupunkia niin puhelin soi. Kuvissa näkyi kuulemma täysin terve miehen pää. Ei siis ongelmaa siellä ja lääkärin mukaan tässä vaiheessa on mies tutkittu ihan loppuun asti. Ei siis muuta kuin paluu arkeen.
No kaupungille iskemään hiukan biljardia jonka kautta himaan ja kohti treenejä. Torstain treenin tein aika myöhään illalla koska yhdistin salin perään vielä puolitoistatuntia sisäfutista. Treeni alkoi siis klo 20.00 tunnin salilla ja jatkui futiksen merkeissä aina puoli yhteentoista. Vähän kyllä meinasi loppua energia, kun ensin salilla kiusaa jalkoja ja sitten menee sinkoilemaan parketille pallon perässä, kellon ollessa yli 9 illalla.

Salilla oli tarkoitus tehdä vähän maltillisemmin kuin torstaisin yleensä ja sainkin pidettyä tämän moodin yllä prässin ja kyykyn ajan. Mavessa sitten kuitenkin vahingossa sorruin.
Aloittelin 6sarjalle ja 60kg. Siitä kutonen 80kg. Sitten kolmonen 100kg. Ja kun siinä vieressä nojaili 80kg sarjoissa käyttämäni 10kg kiekot niin heitin nekin vielä uudelleen kyytiin. Viimeinen sarja siis 120kg.
Koska ei mankkua, eikä remmejä sekä paska tanko niin toistot jäi yhteen otteen pitämättömyyden takia.
Jotta nyt edes vähän pitäisi tuo maltillisempi linja niin jätin mave sarjat siihen. Oli kyllä hauskaa nähdä kun tanko oli jo hiukan kaarella tuossa vikassa mavessa.. :D

Torstaina siis hyvä ja pitkä treeni jo siitäkin syystä että pe ja la olivat treenittömiä päiviä. Päivät kuluivat luennoilla istuen ja pää olikin aika jumissa kun painavaa asiaa tuli aivan mahdottoman paljon. Aiheena diagnostiikka ja sisätaudit..
Perjantain luentojen jälkeen suunnattiin kaupungille syömään osan luokkalaisten kanssa ja sen jälkeen olikin jo ihan valmis menemään nukkumaan.
Ai, niin. Amarillossa on hyvät hampurilaiset, etenkin se isoin xxxxl setti. 320g pihviä sekä pekonit ja kaikki, suosittelen. ;)
Lauantaikin meni siis luonnoilla ja olinkin vasta puol7 aikaan himassa. Siinä sitten frendien luo iltaa istumaan sekä glögiä juomaan ja sen jälkeen olinkin ihan valmis taas nukkumaan.

Tänään pääseekin sitten jo vähän treenailemaan. Aerobista pitäisi treenata joten taidanpa lähteä tekemään juoksu-kävelyä tänään illemmalla. Ihan normaaliin maastoon tällä kertaa ja taidan ajastaa garminiin juoksu ja kävelyajat etukäteen. 5min juoksua ja 2kävelyä tai jotain sinne päin.. Saas nähdä.

Listataan viikon treenit kun se on aivan liian helppoa:

Ma: Treenikielto
Ti: Treenikielto
Ke: Treenikielto
To: Sali jalat + 1.5h sisäfytista. yht. 2.5h
Pe: Lepo
La: Lepo
Su: Juoksu kävely juoksu lenkki..