maanantai 29. heinäkuuta 2013

Treenasin Bernissä, videokin sen osoittaa

Bernissä ollaan ja päivät on mennyt kaupungin ohi/läpi kulkevan joen rannalla. Tänään käydään vielä kiertämässä parit kaupat ennen kuin päivällä lähdetään kohti viimeistä etappia eli Zurichiä.
Hotellit Sveitsissä on kalliita joten ollaan majoituttu täällä Bernissä toisten nurkkiin. Vähän kuin sohva surffausta mutta sillä erolla että meillä on oma huone ja oikeus käyttää muuta kämppää yhdessä alkuperäisten asukkaiden kanssa. Ja tietysti joudutaan vähän maksamaan, mutta verrattuna hotelleihin se on pieni hinta varsinkin kun asumme aivan keskellä vanhaa kaupunkia.
Tämä olkoon siis viimeinen viedotervehdys vaikka tässä ei mitään puhutakkaan, keskiviikkona kirjoitan vielä isomman yhteenvedon kuvien kanssa ja sen jälkeen tämä "matkailublogi" muuttuu taas kaikkien iloksi siihen normaaliin muotoonsa. ;)

Katse kannattaa asettaa joen oikeaan reunaan jossa matkan päässä molskahtaa joku veteen ja lähtee kauhomaan poikki joen.. :)


torstai 25. heinäkuuta 2013

Videoterveiset 3. Como

Hellurei.

Taas on matkaa tehty ja erinäisiä paikkoja nähty. Ajattelin tehdä koko reissusta pienen yhteenvedon kun se ensi viikolla on ohi joten empä jaksa ruveta nyt enempää ja tarkemmin kertomaan yksityiskohtia. ;)
Kuitenkin tie on vienyt genovasta, milanoon ja tänään (ke) oli ohjelmassa päivä reissu Como järvelle josta tämän kertaiset videotervaeisetkin on kuvattu.

Puhun taas vähän mitä sattuu eli älkää välittäkö jos Milano on välillä Milan ja emme ole menossa mihinkään interlagosiin (onko joku tuon niminen formula osakilpailu??) vaan Sveitsin Interlakeniin. Tällä hetkellä näyttäisi siltä että matkaamme suoraan Berniin ja teemme sieltä päivä reissun tuonne Interlakeniin. Bernissä olemme usemman päivän jonka jälkeen matkaamme yhdeksi tai kahdeksi Zurichiin josta lennämme tiistaina takaisin suomeen.

Mutta tässä siis vielä terveiset ihan videon muodossa. Ei pitänyt kirjoittaa yhtikäs mitään mutta näköjään innostuin.. :D


lauantai 20. heinäkuuta 2013

Video terveiset parin päivän takaa. Annecy

No niin vihdoinkin hotelli jonka netti on sen verran nopea että videon uppiminen onnistuu. Video on siis torstailta ellei jopa keskiviikolta. Silloin oltiin Annecyssä kuin taas tänään tehtii trippi Nizzasta Monacoon ja jatkettiin sieltä Genoaan jossa siis ollaan tällä hetkellä.
On kyllä outoa tuo videon teko. Heti kun pistää videon nauhotukseen niin sitä rupeaa puhumaan ihan hölmösti, virallisesti, oudosti painottaen ja taukoja pitäen. No ehkä seuraava video on sitten rennompi ja luonnollisempi, ehkä..
Ja kyllä se Eiffel taisi olla aika ihmeellinen kun sitä pitää tuossa ekassa koko ajan vilkuilla. ;)


torstai 18. heinäkuuta 2013

Videoterveiset Pariisista

Vihdoinkin sain ladatuksi koomiset terveiset sisältävän videon niin että sen näätte. Video on napattu eilen päivällä joten tässä on jo ehditty tehdä yksi matkustuspäivä ja tällä hetkellä ollaan paikassa nimeltään Annecy.
Tästä matka jatkuu Grenobleen ja sitä kautta Nizzaan sekä Genovaan jossa tod. näk. ollaan sitten hiukan pidempään paikallaan.
Videossa puhun sen verran omiani että päivä ei tosiaan ollut viimeinen ranskassa vaan ainoastaan Pariisissa.

On kyllä koomista katsoa itseä videolta, ei oikeastaan edes pysty, kun on niin koomista. Noh, katsotaan jos kuitenkin näitä muutaman vielä matkan varrella loihtisi...


maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kutsuu mua eurooppa..

Se olis sitten lomalle lähtö ihan kynnyksellä. Perjantaina oli viimeinen työpäivä ja tänään pitäisi lähteä pienelle euroopan kierrokselle. Pari viikkoa tulee oltua reissussa ja kosketus käydään ottamassa niin Raskaan, Italiaan kuin Sveitisiinkin.
Urheilut on siis hetkeksi urheiltu ja nyt keskitytään vain lomailuun ja ympäri ämpäri kävelyyn. Jos oikein pahat urheilun niksat tulee niin voi sitä varmaan hotelli/motellissa pienet kuntopiirit tehdä.
Jos urheilua ei tule niin ei myöskään ihan hirveää läjää kirjoituksia tänne blogiin. Jotain kuitenkin tänne tuotan eli pieniä kuva kollaaseja tulee varmasti ja ajattelin myös että tekisin muutamat video tervehdykset sieltä täältä eurooppaa, jos tälläisille olisi kiinnostusta.

Tänään lähtee siis kone ja suomeen palataan vasta ihan kuun vikoina päivinä eli muutaman päivän sitä saa olla reissussa. Mutta ei tällä erää enempää. Toivotaan että ei tule mitään teknisiä ongelmia niin voitte seurailla karkeasti matkan etenemistä kuvien ja videoiden kautta.

Nauttikaahan kesästä missä ikinä sitä vietättekin.
Arrivederci..!

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Intervalli väsähdys

Huh huh.. Olen nyt puhunut näistä viime aikojen lenkeillä olleista positiivisista tunteista ja vauhdin noususta. No nyt sitten oli vuorossa intervallien juoksua ja samalla kyllä loppui positiivisten juoksujen putki. Hölkkäilin tutulle intervallien juoksu paikalle jossa olen ennenkin noita 400m vetoja juossut. Epätasainen hiukan loivasti mutkitteleva hiekka tie. Toiseen suuntaan vähän enemmän nousua kuin toiseen ja epätasaisuuden vuoksi raskaampi kuin esim kentällä juostessa.

Kevyet hölkät siis paikalle ja jo siinä vaiheessa tuntui että ompas jumittuneen tuntuiset jalat. Sellainen herkkyys oli kyllä jonkun muun jaloissa.
Naputtelin Garminiin että juostaan 6x 400m joiden välissä on 1min 20sec palautus.
Ensimäinen juoksu lähti ihan ok liikkeelle ja tekniikka oli hyvää. Tuli kyllä juostua vähän liian kovaa tämän päivän vireeseen nähden joten jalka rupesi jo seuraavassa vedossa vähän painamaan. Tai vähän ja vähän..
Kolmannessa olikin jo puhti poissa ja loput olikin melkoista tappelua että sai jaloista edes jotain irti. Tuntemukset oli hirveät ja ärsyttim elkoisesti kun jalat ja kroppa ei meinannut toimia. Kaikki 6juoksua silti vetäistiin jonka jälkeen käytin palautus ajan eli 1.20 kävellen jonka jälkeen sirryin kevyeen hölkkään jota jatkoin aina himaan asti. En tiedä paljonko himasta on matkaa tuonne intervalli paikalle ehkä jotain vajaa 2km.
Karkeasti siis 2km - intervallit - 2km.

Lopuksi vielä vähän tarkemmin intervallien tiedot:
1 veto: 1min 12sec
2 veto: 1.17
3veto: 1.24
4veto: 1.32
5veto: 1.30
6veto: 1.31

Välissä siis aina 1.20 palauttelu joka oli kävelyä, ravistelua ja sillan reunaan nojailua sekä kiroilua.
Yhteensä garminin mukaan matkaa intervalleissa tuli 2.76km jossa on palautuksien kävelyt mukana. Yhteensä intervalleihin meni aikaa 16.30 min.
Syke mittari on ollut huonosti sillä lukemat on ihan mitä sattuu joten ei niistä sen enempää. Tunne oli kuitenkin suht hirveä ja kropasta ei kyllä irronnut ihan totutusti. Ehkä ensi kerralla vähän paremmin..

tiistai 9. heinäkuuta 2013

Puolikkailla rytmeillä

Nyt on kyllä normaaleista rytmeistä puolet poissa. Saa vaan töistäkin palailla omaan tahtiin takaisin himaan eikä tarvitse miettiä että mitä tässä ehtisi tehdä ennen kuin pitää lähteä ajelemaan kohti treenejä.
Sunnuntaina kuitenkin treenasin, vaikka joukkueella ei treenejä olekkaan, koska tällä viikolla pitää asioita tehdä sillä ensi maanantaista lähtien olen 2.5 viikkoa reissussa jonka aikana en tee muuta kuin kävelen ja puran pahimmat liikunta niksat joillain satunaisilla ilta kuntopiireillä.
Sunnuntaina tein ensin puolen tunnin juoksun jossa taitoin varmaankin n. 6km. Varmuutta ei ole sillä garminista akku loppu ja kaiken kruunasi se että myös soittimen akku oli tyhjä.
Juoksin lenkin siis ilman mitään mittareita, soittimia tai edes avaimia. En kyllä tiedä koska viimeksi olisin näin tehnyt, en varmaan ikinä. :) Juoksun päälle sitten hiukan kahvakuulaa omassa pihassa. Liikkeinä oli vähän kaikkea mitä tuli mieleen ja vastuksena toimi 10kg ja 24kg kuulat.
Isompia tuntemuksia en saanut aikaan joten ensi kerralla pitää näköjään rankaista kroppaa noilla vähän enemmän ja kovemmin. Hyvää väsymystä kyllä kuitenkin saivat aikaan.

Eilinen päivä meni oikeastaan siinä että kävin elokuvissa. Töiden jälkeen kävin noppaan himassa syömässä ja ajelin juna-asemalle. Siitä tikkurilaan parempaa puoliskoa vastaan ja matka jatkui Jumbon flamingoon.
Ennen leffaa piti käydä ostamassa rahoille ja luottokorteille metallinen kotelo, kultasepän liikkeestä ja vahingossa sieltä mukaan lähti myös uusi kello.
Ei voinut vaan olla ostamatta, koska hinta oli uskomattoman matala. Tokaisin vaan että tuollapa on siisti kello jonka jälkeen sitten tulikin suuri ihmetys kun sen hinta katsottiin.
No siitä sitten leffaan katsomaan The Lone Ranger.
Leffan jälkeen kohti himaa ja aivan järkyttävien nälkien ajamana grillin kautta. ;)

Tänäänkin on menty urheilematta joten huomenna olisi taas parasta tehdä jotain. Tämä päivä on mennyt normaaleja himajuttuja sekä koulujuttujen tehdessä. Tietysti välissä piti käydä myös töitäkin tekemässä.
Huomenna lisää koulujuttuja (hemmetin kesäkurssi) sekä vähän treeniä töiden lisäksi jotta loppuviikosta ei tule morkkista tekemättömistä treeneistä ennen matkaa.

keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Alkukesän, ei enää niin tuoreet hitit

Olen silloin tällöin puhunut musiikista, koska se on itselleni suht olennainen osa liikuntaa sekä normaalia päivää. Olen tosi vähän hiljaisuudessa ja pitäisi ehkäpä olla jopa enemmän. Koko ajan on siis jokin radio tai musiikki laite päällä tekemässä ainakin taustamölyä jos ei muuta.
On siis aika selvää että musiikkia pitää olla paljon koska tällä kuuntelu tahdilla kappaleet kuluu nopeasti puhki jos lista ei ole tarpeeksi laaja.

Nyt kevään ja alkukesän aikana on tullut muutama aivan mahtava levy joista en ole maininnut ollenkaan. Nyt kuitenkin mainitsen ne vaikka eivät ihan uunituoreita enää olekkaan.
Tuossa jossain vaiheessa oli kyllä melkoista juhlaa kun oli useampi uusi levy käsissä eikä oikein tiennyt mitä niistä kuuntelisi kun kaikki oli niin erinomaisia. Toisaalta yksi odotettu kesälevy myös hiukan jätti odotuksia täyttämättä vaikka ihan mainio levy kuitenkin on.
Musiikki mitä kuuntelen on raskasta joten uutuus poppia ei listalta `valitettavasti` löydy.

Vinkkinä että nämä pitää kuunnella kunnon kaijuttimilla tai kuulokkeilla. ;)

Amorphis - Circle. 
Odotukset taivaissa ja levy täytti ne oikein mukavasti. Ehkä hiukan erilainen kuin edelliset mutta omaan korvaan soi erittäin hyvin ja kovaa. Varmasti kovimpia levyjä koko vuonna.

Eternal tears of sorrow - Swan saivo.
 Jatkaa aika tutulla linjalla mutta mikäs siinä kun se on toiminut ennenkin tosi hyvin. Jotain uutta vivahdetta kuitenkin koska kuulostaa erittäin raikkaalta ja kokonaisena levynä yhtyeen paras, ainakin omasta mielestä. Myöskin suomenkielistä laulua kuullaan ensikerran

Finntroll - Blodsvept.
 Varmasti erittäin mielipiteitä jakavaa musiikkia ihan raskaankin musiikin kuuntelijoille, mutta tämä uusi levy on kyllä jollain kierolla tavalla aivan loistava. En ole oikein ennen kunnolla perehtynyt yhtyeeseen, mutta nyt kun olen niin vanhakin materiaali on hyvää, mutta tässä levyssä on sitä jotain.
Ja onhan se nyt hauskaa kun suomalainen bändi vetää metallia ruotsiksi.

Von hertzen brother - Nine lives.
 Odotin tästä levystä mahtavaa kesälevyä, koska kaikki edelliset ja etenkin edellinen levy ovat olleet aivan järkyttävän kovia kesälevyjä. Onhan tuo levy hyvä, mutta jotenkin puolenvälin jälkeen biisien taso laskee. Levyn alku puoli on kuitenkin sen verran hyvä että lunastaa mainintansa.


Kappas, kaikki ovat taas kotimaisia orkestereita joissa lauletaan englanniksi. Olen ennenkin maininnut että tämä on erittäin yleistä. En tiedä mistä se johtuu, mutta näin on.
Tasapuolisuuden vuoksi pitää varmaan mainita pari ulkomaalaista joita on myös viimeaioina kuunnellut, mutta eivät kyllä yllä mainittujen listalle mahdu.
Queens of the stoneage - Like clockwork
Coheed and cambria

Sitten yksi juuri tullut, jota en levynä ole vielä edes ehtinyt hankkimaan, mutta menee kyllä automaattisesti hankintaa.
 Ääri metalliksikin varmaan kelpaava Kalmah tottakai. 

Ei muuta kuin soittolistoja ja levyhyllyjä päivittämään ja roheasti tutustumaan.

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Loma lähestyy..

Viikko alkoi eilen palauttelevalla treenillä sillä sunnuntaina ohjelmassa oli peli. Ei ihan pahimpia happoja ja jumeja jalkoihin pelissä onneksi tullut sillä peli ratkesi meidän hyväksi jo toisen puoliskon alussa jonka jälkeen pystyi vähän jalkoja säästelemäänkin.
Tänään treenit jatkuu jo sitten ihan kunnon treeneillä, koska keskiviikko on treeneistä vapaa ja torstaina onkin sitten taas peli.

Torstain pelin jälkeen koittaa pieni tauko peleistä ja joukkueella onkin pieni treeniloma, mutta kun tältä lyhyeltä lomalta pitäisi palata takaisin treenaamaan niin lähdenkin itse sitten siinä vaiheessa omalle kesälomareissulleni. Eli kun joukkueen treeniloma alkaa niin itse jatkan treenaamista ja aloitan lomani vasta kun lähden ulkomaille ja muut palaavat treenaamaan.
Ulkomaille siis lähdetään ja siellä ollaan reilut pari viikkoa. Ranska - Italia - Sveitsi kohteena ja hiukan reili tyyliin matkataan. Tästä kuitenkin enemmän sitten juuri reissun kynnyksellä. Sen verran kuitenkin paljastan suunnitelmia että voi olla että ensimäiset videopostaukset voivat tulla ulkomailta.

Lauantaina poikettiin Turun suunnilla. Matkalle osui hämmentävä paikka, Kasvihuoneilmiö
Nyt kuitenkin vetäistään nämä pari tapahtumaa läpi ohjelman mukaisesti ja sitten treenaillaan omia juttuja hiukan sekä aloitetaan kesäopintojen kirjoittelu, jotta ei tarvitse reissussa sitten miettiä että kuinka paljon tekemistä on vielä ennen koulun alkua. Se kun alkaa jo suht nopeasti reissun jälkeen.

Siellä oli myös kahvia ja Flamingoja..
Nyt suuntaan töihin josta jatkankin sitten aikalailla suoraan treeneihin...