sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Ylämäkivetoja

Dodiin, nytpä jo urheilinkin. Eilen ei tehty muuta kuin kävelylenkki eli ulkoilua. Tänään kuitenkin jo sitten treenailtiin niin kuin suunnitelmissa olikin. Treenikin oli juuri sellainen kuin suunnittelin paitsi että vedot otti enemmän hengitys elimistöön kuin että olisivat painaneet jalat hapoille. No ihan toimiva treeni kyllä siltikkin.
Juoksentelin noin 4km tasavauhtista ja herättelin kroppaa siinä samassa. Sitten saavuin jo ennalta suuniteltuun ylämäkeen, missä olen ennenkin vetoja ja loikki tehnyt, ja aloittelin vetojen juoksemisen.
Yhteensä 10 täysivauhtista vetoa niin että jokatoinen veto oli vähän pidempi. Kävely palautuksella niin että ylhäältä kävelin hiukan lähdön alapuolelle, josta kävelin taas lähtöön ja aloitin täysvauhtisen vedon.
Missään vaiheessa en siis pysähtynt vaan aina vedon jälkeen käännyin ja lähdin kävelemään alas, ei siis mitään polviin nojailu taukoja.
Tuo selitys tuosta järjestyksestä ei välttämättä aukea joten piirsin paint piirroksen tuosta treenistä, vielä lisää teitä hämmentämään. ;)
Palautus pisteelle siis aina käveltiin josta käveltiin Lähtöön josta (yllätys yllätys) lähdettiin vetoon. Jokatoinen veto pidemmälle ja jokatoinen vähän lyhyempi. Täysivauhti loppuun asti ja sitten rullaten vauhti pois ja kävelypalautuksella sitten palautukseen.
Etäisyyden ovat noin about mittoja. 
Palautus - Lähtö 15m, Lähtö - eka 30m, Eka - Toka 10-15m.

Vetojen pituudet olivat siis n. 30 ja 45m ja ylämäki oli suht jyrkkä ja nousu kiristyi mitä pidemmälle vetoa eteni. 
Vedot tuntuivat suht hyviltä, mutta hyvin näki että tuo viimeinen 15m pidemmissä vedoissa oli suht raskas. Ekaan pisteeseen meni kivasti, mutta sen jälkeen sai aina hiukan tapella. Siinä 6-7 vedon kohdilla rupesi olemaan jo suht raskasta ja hengästyminen oli suht hyvä. Tuli aina sellainen olo että palautus on liian lyhyt ja ei olisi vielä huvittanut lähteä vetoon, kun lähtö oli tulossa eteen, mutta sellainen tunnehan noissa vähän pitääkin tulla. Vedot olivat siis kaikki täysvauhtisia ja yritys piti olla loppuun asti täys 100%.

Kun kävelin 8:nen vedon jälkeen mäkeä alas niin vastaan tuleva vanhempi nainen kehuskeli juoksuvauhtia. " Tosi kovaa juokset, aivan kauheaa vauhtia". En siinä sitten hengästyksissäni saanut mitään sanaa oikein suusta vaan hymyilin vaan kohteliaasti ja jatkoin puuskutus kävelyäni, mäkeä alas. :D

Nämä on aina hyviä treenejä ja tykkään tehdä näitä paljon mielummin kuin tasaista juoksua. Vaikka ovatkin tavallaan vähän raskaampi niin tykkään kyllä enemmän itse kun pitää vähän nähdä vaivaa ja pääsee menemään niin kovaa kuin jaloista pääsee. Suosittelen jokaiselle vähänkään juoksua harrastavalle kyllä ainakin jonkimoista vetotreenin kokeilua. 

lauantai 30. maaliskuuta 2013

En urheillut perjantaina.

Taidan olla ainut ainakin siltä tuntuu kun muiden blogeja lueskelee. `Pitkä treeni pitkänäperjantaina`, `super treenit perjantai vapaalla`.
Itse en saanut kroppaani edes ulos asunnosta joka on kyllä melkoinen häväistys ottaen huomioon kelit joita ulkona on. Päivä meni elokuvien, pakkaamisen ja sisustus juttujen mietinnässä. Sellainen yöpaita päivä sillä erotuksella että tuli myös tehtyä jonkun verran asioita, täyden sohva löhöilyn sijaan.
Pakkaaminen osaa olla kyllä niin tylsää puuhaa ja sitä pitäisi tänäänkin vielä jatkaa. Huoh.

Omatekemiä hampurilaisia
Graham jauhoista littanat sämpylät
pohjalle: ketsuppi, sinappi sekä Poppamiehen savu viski chilikastiketta
Salaatti + sipulirenkaita + ananas
Omatekemä jauheliha pihvi
Juustoa + kansi

Tänään kyllä menen ulos, mutta että urheilenko ihan niin en tiedä. Kävelylenkki nyt ainakin tulee heitettyä, mutta kun se ei oikein itselle mene urheilen puolelle.
Huomenna sitten tulee ainakin urheiltua. Ainakin jonkinmoista juoksua. Todenäköisesti ensin n. 4km pk+ jonka jälkeen hapotetaan niin perkl:eesti itseä ylämäki vedoilla.

Myöskin maanataina urheilen ja luulen että silloin suuntaan futiskenkien kanssa kentälle. Riippuen nilkan tilasta niin joko juoksen vähän enemmän tai vähemmän. Jos nilkka ei ole hirveän kipeä niin potkin enemmän ja juoksen vähemmän, mutta jos kipua on niin toisin päin.
Meinaa kyllä ärsyttää melko pahasti nämä nilkan venähdykset. Ovat niin pirullisia tuota futista ajatellen. Täysin teipatulla nilkalla on tosi paska pelata ja ilman sitä nilkka ei kuntoudu koskaan ja pitää pelaa kipujen kanssa.
Mutta nyt sinne ulos tai jumiudun jo nyt tähän koneelle. Illemmalla sitä ei voi estää sillä esseetä pitäisi koittaa kirjoittaa. Munarikasta pääsiäistä.

torstai 28. maaliskuuta 2013

Pääsiäinen = jotain muuta kuin lomaa

No okay, varmasti ehdin myös vähän lomailla, mutta jotta en aja itseäni hirveään kiireeseen ensiviikolle on nyt pyhinä aika paljon tehtävää.
Listaan kuuluu suht ärsyttävän esseen kirjoitus, kahvakuula ohjelman laadinta sekä opettelu ja pakkaaminen.

Tänään saan kuitenkin tämän kiire viikon pakettiin, sillä aamun tentti on suoritettuna ja edessä on enää pari tuntia töitä sekä illan treenit. Yllättän kivasti meni anatomian tentti, siihen nähden että yhtään en lukenut. :D
Venäytin viime viikonlopun pelissä nilkan sivusiteitä joten tänään pitää vähän miettiä että menenkö normaalisti mukaan nilkka teipattuna vai olenko lenkkari linjalla.. Saa nähdä miltä tuntuu.
Kauden alkuun on kuukausi joten suht tyhmää olisi tässä vaiheessa rikkoa jokin paikka. Varsinkin kun viikonlopun peli näytti sen että oma pelaaminen ei ole ihan kateissa eli siihen mistä viime kaudella jäätiin päästään nyt jatkamaan.
Nyt talvikaudella on ollut joukkue vähän sekaisin, joten pelaajien mukaanlukien itseni, pelipaikka on treenipeleissä vaihdellut ja pelisuorituksetkin sen mukana. Nyt kun oikeastaan ensimmäistä kertaa oli pelaajat omilla paikoilla niin omakin peli oli heti selvästi parempaa. Itse asiassa jopa tosi hyvää siihen nähden että olen pelannut `omalla pelipaikalla` nyt talven aikana noin 40minuuttia ennen tuota viime peliä, jossa sitten uurasti koko 90min.

Nyt pyhänä pitää myös treenata koska tämän päiväisen jälkeen seuraavat joukkueen treenit ovat vasta tiistaina tai jopa torstaina riippuen omista duuneista. Juoksua ainakin käyn tekemässä ja varmaan myös su/ma vetäisen futiskengät jalkaan ja käyn palloakin potkimassa.
Teräviä juoksuja pitää ainakin tehdä ja suht paljon jotta maitohappo kestävyyttä saisi vielä kovemmalle tasolle.
Vähän tuon vetotreenin (pari kirjoitusta alempana) tyylistä varman luvassa siis.

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Kiire kiirehtimään

Vähän on ollut kiirusta enkä ole ihan hirveästi ehtinyt kotosalla oleskella. Tämän takia uutta kirjoitustakaan ei ole ihan hetkeen tullut.
Alun perin piti kirjoittaa tuon viime kirjoituksessa olleen treenin aiheuttamista jumeista ja fiiliksistä, mutta jäipä tekemättä kun kiireet ovat vieneet miestä aina tähän pisteeseen asti. No okay tavallaan nytkin on vähän kiire kun pitäisi lukea huomiseen tenttiin tai vaihtoehtoisesti torstain tenttiin. ;)

Jääkaappi näytti tänään tältä, sen jälkeen kun olin iltapalan sieltä varastanut.
Tämä olkoon todiste siitä että ihan hirveästi en ole kotona viime aikoina ollut.
Tätä ei kyllä urheilijan jääkaapiksi uskoisi.

Fiilikset jaloissa olivat torstaina ja perjantaina hyvät. Pakaroissa ja reisissä tuntui mukavasti ja autoinkin aina vähän matalemmalle jakkaralle istuessa laskeutumista kädellä. Ei tuntunut kuitenkaan liikaa vaan jalat olivat treeni kunnossa ja lauantain pelissä jo ihan täydessä iskussa. Hyvä treeni siis viime keskiviikkona.

Aikataulut olivat viime viikon ja ovat vielä tämänkin viikon suht pahasti sekaisin. Olin merkinnyt normaalit työpäivät listoille vaikka on myös koulua. Nyt sitten juostaan ihan suoraan paikasta toiseen ja kaiken tämän keskelle on vielä osunut tälläinen viikko että on kaksi tenttiä. Hienoa.
Viikonloppukin meni erittäin nopeasti koska olin aikalailla kokoajan liikkeellä.

Tämä viikko tulee olemaan vähän poikkeuksellinen koska en oikeasti ehdi treenata kunnolla ennen torstaita. Tentteihin lukua, aamut koulua ja illat töitä sekä myös tavaroiden pakkaamista (kyllä, muuttokin on edessä/käynnissä).
Pyhätkin sitten jo lähestyy ja jyräävät perjantain treenit alleen (eli niitä ei pidetä) joten yksi joukkueen treeni tälle viikolle ja sitten loppuviikko omia treenejä. Nyt kuitenkin tulee tälläinen 3-4 päivän treenitauko.
Tällä hetkellä näyttää siltä että vietän suht kiireisen kevään, koska työjuttuja on jokunen vireillä sekä koulu ja tulevan kämpän remontointi vievät myöskin paljon aikaa. Onneksi aurinko paistaa ja luo energiaa tähän hahmoon.
Nyt jatkan tenttiin valmistautumista sekä juuri tähän hetkeen keskittymistä ja tulevien kiireiden unohtamista.
Se joka murehtii etukäteen, kärsii kahdesti.

torstai 21. maaliskuuta 2013

Vetotreeniä ja askelkyykkyjä sekä leukoja

Siinä askelmerkit eiliseen treeniin. Ei tehnyt mieli juosta mitään tasavauhtista koska jalat tuntuivat suht fresseiltä. Ajattelin siis käyttää tilaisuuden hyväksi ja tehdä vähän jotain terävempää. Alussa oli mielessä ylämäkeen tehtävät vedot, mutta sitten kun kuulin että juurikin lenkki aikaan on faija pitämässä junnuille treenejä tekonurmella, päätin siirtää vedot sinne. Tekonurmella kun on törkeen mukava noita juosta.
Aloittelin treenin ihan tasavauhtisella hölkkäilyllä. Vauhti liikkui jossain 10 - 11km/h välimaastossa. Juoksentelin ihan random lenkin josta muodostui aikalailla tasan 15minuutin lenkki, joka loppui kentälle.
Kentällä vetäsin hiukan kenkiä kireämmälle, hölkäilin pari kierrosta kenttää ympäri ja mietin että minkälaisia vetoja sitä suorittaisi. Päädyin juoksemaan aluksi hiukan vajaita kentän mitallisia. Kentällä kun on kaikkia viivoja niin vetojen teko on helppoa. Katsoin aina viiva välin jossa vedot teen ja sen jälkeen otin jalkamitan että sain vielä matkan talteen.

Ensimäinen oli siis vajaa kentän mitta eli n. 80m. 5 toistoa, täysivauhtinen veto kuitenkin niin että juoksu rentoa, sitten kentän lyhyt pääty hölkällä, jonka jälkeen kävellen toinen pitkä sekä lyhyt sivu, jonka jälkeen taas uusi veto.
Kun nämä 5 vetoa oli tehty niin otin hiukan pidemmän kävely palautuksen että saan varmasti sykkeet täysin alas.
Sen jälkeen lyhensin matkaa ja tein taas 5 taysvauhtista vetoa. Nyt matkaa oli 40m ja tässäkin oli kävely palautus. Nyt niin että kun 40m tuli täyteen niin annoin vauhdin rullaantua pois ja sitten vaan rauhassa kävelin takaisin lähtö paikkaan ja tein saman uudelleen.
Taas hiukan pidempi palauttelu ja lyhyemmän viiva välin etsintä. Viimeisinä vetoina 5x 11m ja tässäkin mentiin täysiä. Samanlainen palauttelu kuin edellisessä eli heti kun pääsin kävellen takaisin niin uusi veto.

Treenin pääosuus oli tässä vaiheessa pulkassa ja edessä oli palauttelu osuus. Kuitenkin innostuin vielä tekemään vähän askelkyykkykävelyä. Ensin 30peräkkäistä, hiukan kävelyä ja uudet 30. Kävelyä vähän lisää ja sitten vikat 40. Vikassa setissä jalkoja hapotti jo niin pirusti että joutui nousta 30 jälkeen suorilla jaloille ja hiukan ravistella ennen kuin pystyi viimeiset 10 askelta ottamaan.
Sitten takaisin hölkkäilyn pariin ja kohti porukoiden taloa. Sellainen vajaa 10minuuttia meni tässä loppuverryttelyssä.

Kun pääsin porukoille niin napautin saunan päälle ja vähensin vaatetusta ja valmistauduin leuanvetoon. Ajattelin että nyt kun kerrankin olen sopivasti tangon kanssa samassa tilassa niin voisi kokeilla maksimeja. Hiukan mehua koneeseen ja ei muuta kuin vetämään.
Myötäotteella puhtaita, rauhallisella tahdilla tehtyä leukoja, ilman mitäan lepotaukoja. Ote oli sellainen hiukan hartioita leveämpi. 13 toistoa sain puserrettua ja sitten ei enää ruho ylös noussut.
Koitin vielä hetken päästä vastaotteella mutta jouduin lopettamaan vedot 10 koska oikea ranne kipuili sen verran pahasti. Se on muutenkin ollut hiukan työnteosta kipeä, mutta noita leukoja ei näyttänyt kestävän juuri ollenkaan.
Tulostaululle tuli siis kuitenkin lisää täytettä. :)
Tulos on siis puhtaita yhtäjaksoisesti tehtyjä leukoja. Samalla periaatteella on myös tehty nuo 2012 punneruukset.

Sitten vaan saunaan rentoutumaan, jonka jälkeen iltapalan pariin ja päivä sekä sen treenit olikin aikalailla siinä. Tältä näyttää tiivistettynä luvuiksi:

T: 1h 03min
D: 8.0 km
keskisyke: 126
15min juoksua,
5x 80m, 5x 40m, 5x11m
askelkyykkykävely 30+30+40
n. 10min juoksua.
Myötäote leuat: 13

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Opiskelua ja mallinukkena oloa

Vähän koulujuttuja tällä kertaa. Nyt voisi olla ihan hyvä kohta vähän kertailla tätä koulun alkua kun on päässyt hiukan jo homman makuun ja se pahin alkusähellys on osittain selätetty.
Alussa aikaa meni paljon siihen että oppi käyttämään kaikenmailman nettialustoja sekä ihan puhtaan pyrogratian opetteluun. Paperi hommaa oli suht paljon ja välillä niitä sai tehdä useampaan kertaan kuten esim. hyväksiluku hakemuksia.
Nyt alussa on myös ihan perusopintoja jotka ei suoraan sanoen ihan hirveästi maistu vaan ovat ammatillisten aineiden rinnalla vähän pakkopullaa. Äidinkieltä, englantia ja jotain fysioterapian sekä hoitotöiden historiaa.
Äidinkieli on tosin asiantuntijaviestintää sekä informaatiolukutaitoa, eikä ihan perinteistä äidinkieltä, mutta silti.
Ammatillisista aineista päällä on fysiologiaa sekä anatomiaa. Anatomia on itselle enemmänkin kertausta sekä syventävää, mutta ne joilla ei aikaisempaa pohjaa asiaan ole, ovat melkoisessa paineessa koska etenemis vauhti on todella hurja. Onneksi on jo valmiiksi tietoa.
Fysiologia onkin sitten vähän enemmän hakusessa ja siihen pitää itseni enemmän opiskella ja sitten vielä kertailla. Ensimäinen fysiologian tentti ei mennyt kovin vahvasti, koska pari kysymystä vetäisin täysin metsään, joten voi olla että sitä vielä käväisen uusimassa korotuksen toivossa.
Tenteistä puheenollen ensiviikolla olisi kevyesti eka kunnon anatomian tentti sekä fysiologian tentti numero 2/2, joten tässä on jonkin verran lueskeltavaa. Vaikka anatomiasta onkin pohjaa niin ihan ilman omatoimista kertaamista en uskalla siihen lähteä.
Nämä kuvat olet saattanut jo nähdä. Pahoittelen tästä :)
Opiskelen siis työntehon ohella joten aika paljon saa tehdä koulujuttuja etänä. Tosin itsestä ei ole vielä tuntunut ihan ylivenytetyltä koska se että anatomiaa ei tarvitse päntätä helpottaa omaa opiskelua aika paljon tällä hetkellä.
Hyvin kyllä huomaa myös sen kuinka hyvin sitä itsekkin oppii asioita kun autaa muita luokkalaisia juuri anatomiassa. Hyvin kertaantuu ja syventyy tiedot kun pitää keskittyä ettei puhu ja näytä toisille ihan mitä sattuu. ;)
Onneksi luokalla on sitten vielä muutama joilla on anatomiasta itseä paremmat tiedot joten on muitakin kuin opettaja jolta voi itsekkin kysellä.
Juurikin tätä aluetta juuri käydäänkin anatomiassa.
Summasummarum. Olen erittäin tyytyväinen siihen että olen opiskelemaan hakenut ja onnellinen että sisään pääsin. Tuo arkeen vaihtelua ja lisää tietoa sekä ammattitaitoa työhön. Jo nyt tuntuu että ote työntekoon on heti vähän muuttunut vaikka koulussa ei olla vieläkun oikeastaan kerrattu itselle tuttuja asioita ja raapaistu ihan pintaa.
Paljon on kuitenkin työtä vielä jäljellä varsinkin kun se kovin koitinkivi eli ruotsi odottaa vielä tulemistaan. Olen kuitenkin sen verran realisti että en odota noista pakkopulla aineista mitään vitosia vaan tyydyn läpi pääsyyn.
Ammatillisissa sitten vähän kovemmat vaatimukset vaikkakin tiedän että mun lukupäällä ei saada tenteistä vitosia vaan tarvitsen vähän enemmän aikaa ja kertaamista että uudet asiat täysin sisäistän. Itselleni on tärkeää että ymmärrän asiat ja se on oikeastaan pakollinen seikka sillä hauki on kala opiskelulla omaan päähän ei jää mitään.

Jotta tuo otsikon toinen osa ei jäisi käsittelemättä niin pitää kertoa että olen ollut melko ahkerassa käytössän anatomian tunneilla. "Otappa paitaa pois niin katsotaan missä se lihas on."
Tietysti mua on helppo tuohon hommaan käyttää, koska miespuolisena mulla ei ole välttämättä ihan niin isoa kynnystä ottaa paitaa pois koko luokan edessa, sekä myös se että tälläisenä vähärasvaisena versiona ne lihakset saa sieltä ihan mukavasti näkyviin. ;)

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Viikko päättyi hierontaan

Hierontaan tosiaan päättyi viikko aikapitkälti koska sen jälkeen oli vuorossa enää saunaa, ruokaa, telkkaria ja veden tankkausta. Vettähän pitäisi aina muistaa tankata kun hieronnassa on käynyt. Viikon treenit menivät aikalailla joukkueen ohjelman mukaan koska vähän poikkeuksellisesti pääsin osallistumaan jokaiseen tapahtumaan. Ainut lisä näihin oli maanantain ryhmän ohjaus jonka jäljiltä sain sellaiset domsit reisiin että ne ei kadonnut sieltä kuin vasta perjantaina.

Treenit menivät siis viime viikolla näin:
Ma: ryhmä + joukkueen treenit
Ti: joukkueen treenit
To: joukkueen treenit
Pe: joukkueen treenit
Su: treenipeli + hieronta

Näyttääpä tylsältä listattuna.
Tänään pidän ihan täyden lepopäivän koska ilta menee koulu juttujen parissa. Sitten mennäänkin tiistaista lauantaihin treeni per päivä tahdilla.
Pientä kiirettä on nähtävissä tässä lähitulevaisuudessa sillä himaan on ilmestynyt pahvilaatikoita joihin pitäisi kaimoja pakata. Muutto olisi siis edessä ja ensi kuun puolessa välissä alkaakin vapaa-ajan täyttävä uuden kämpän remontointi urakka.
Siihen päälle nämä normaalit eli treenit, koulu ja duunit. No onneksi tykkään remontti hommista ja varmasti myös ihan kivasti saan työvoimaa avuksi joten remontti ei ihan hirveän pitkään kestä. Kattoja pitäisi maalata samaten portaat. Vähän kaappeja vaihtaa ja asentaa sekä seiniä maalata ja tapetoida.

torstai 14. maaliskuuta 2013

Tulostaulu ja alkuvuoden kovimmat hitit

Pikapäivitystä sohvan nurkasta. Kuten voitte huomata niin oikeaan sivustaan on ilmestynyt Tulostaulu. Tällä hetkellä ihan hirveästi siinä ei vielä tuloksia ole, mutta pikkuhiljaa siihen niitä nyt tulevaisuudessa ilmestyy. Ainakin leuat tulevat ilmestymään kunhan eksyn sopivasti tangon kanssa samaan tilaan.
Siitä sitten vaan tsekkailemaan tuloksia ja tietoja.

Takareidethän on vieläkin ihan palasina johtuen maanantain ryhmän ohjauksesta. Tämä ehkä todistaa sen että lihaksen tottuu siihen mitä niille tarjotaan, koska näinkin pahat domsit saa päälle yhdestä 45minuutin jumpasta. Jalat kun on nyt tottunut juoksuun ja ohjelma oli oikeastaan täynnä staattisia pitoja sekä eksentristä työtä. Olisi siis varmaan suht hyvä silloin tällöin tehdä myös tuonlaisia juttuja jaloille vaikka nyt kauden lähestyessä pääpaino on jalkapallo jutuissa.

Viimeaikoina on löytänyt tiensä mun korviin muutama erittäin kova ja koukuttava kappale. Pari tosi mielenkiintoista levyäkin ilmestyy tässä kuukauden sisällä alkaen huomisesta, joten hyvää aikaa musiikin suurkuluttajalle.

Tässä alkuvuoden 3kovaa:

 Pystytkö kuuntelemaan ilman että jalat eivät rupea iskemään tahtia ja hymy ei nouse kasvoille?

Uusi Amorphis sinkku on suhteellisen vakuuttava ja levyä odottelen jo vesi kielellä.


Ja ehkäpä se alkuvuoden tarttuvin kappale. Mitä kertoo ruotsalaisista se että eivät valinneet tätä edustajakseen euroviisuihin..?

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Adidas 11Pro SL (custom)

Pelottelemaani kenkä postausta pukkaa. Pakko ihan myöntää että olen jonkin asteinen kenkäfriikki kun puhutaan futiskengistä. Niitä on paljon ja niitä on tullut modailtuakin oikeastaan niin kauan kuin muistan. Kuitenkaan en ihan turhaan kenkiä ostele, koska ovat niin pirun kalliita, joten aina pitää käyttö tarkoitus olla jos kengät hankkii..
En tykkää nykypäivän super räikeistä väreistä mitä paljon näkee vaan tummat ovat yleensä parhaat tai sitten valkoiset.
Kengän pitää myös olla nahkakenkä eikä mikään synteettisestä materiaalista rakennettu.
Kengät ostan nykyään niin että en osta uusimpia malleja ja värejä vaan vähän vanhempaa jolloin hinta on yleensä tippunut itselle sopivaksi.

Tykästyin viime kesänä ostamiini Adidaksen adipure Sl kenkiin ja ajattelinkin että jatkan samalla linjalla tulevanakin kesänä. Adipure on vaihtunut 11Pro merkintään mutta saman kengän uudesta mallista on silti kyse.
Kuten jo aikasemmassa postauksessa kerroin niin ensi testauksen perusteella yhdet parhaiten omaan jalkaan sopivat kengät, ever. Saa nähdä minkä arvion sitten lopulta saavat kun pääsee ihan kunnolla treeneissä ja peleissä testaamaan.


Koko kenkähän ei tosiaan ole nahkaa vaan pelkästään päkiä. Sivut ovat jotain ohutta synteettistä kumia/muovia mutta koska kenkien istuvuus on sivulta niin hyvä niin tämä asia ei yhtään haittaa. Kengät kuitenkin tarvitsevat eniten sitä muotoutumis varaa päkien alueella jossa nahka sen mahdollistaa. Ja tuntuma palloon on paljon enemmän omaan mieleen kun jalan ja pallon välissä on nahkaa eikä synteettisiä juttuja.
SL kuin SuperLight
Napitus osoittautui jo edellisten myötä toimivaksi
Kengät sivut on ohuet ja varmasti hengittävät. Tosin tulee vesikin varmaan sisään.
Nykypäivänä on trendi että koitetaan saada kengistä mahd kevyitä ja yleensä se poistaa nahan osuutta kengissä radikaalisti. Onneksi näitä K- leather:illä eli kengurun nahalla olevia kenkiä tehdään näissä kevyissäkin malleissa. Melko hyvää työtä kyllä suunnittelijat sun muut tekevät koska nappeja ja pohjaa ei voi ikuisuuksiin asti kevennellä ja silti näidenkin kenkien paino on vain 150g per kenkä!!

Pari yhteensä...

... ja yksi kenkä
Sivut on todella ohuet, mutta loistavasti muotoiltu.
Nykypäivän kenkiä kategorisoidaan vaikka mihin eri kategorioihin mutta ehkä se tärkein on se että on olemassa junnu kenkiä ja aikuisille suunnattuja.
Aikuislle suunnatut on vielä jaettu eri luokkiin Team, Club, Pro ja Elite
Tuo tarkoittaa sitä kuinka laadukas kenkä on kyseessä Team vähiten ja Elite sitten sisältää kaikki mallin uutuudet ja ominaisudet.
Elite kengät ovat suht kalliita koska nykyään niissä jo nähdään hiilikuitu pohjia sun muita hintaa nostavia ominaisuuksia. Vaikka nämä kengät ei hiilikuitua sisälläkkään niin silti kuuluvat Elite kategoriaan. Kenkä no siis niin kevennelty ja varusteltu kuin tätä mallia on mahdollista saada.
Juuri tämän takia päädyinkin jo hetken aikaa markkinoilla olleeseen väri yhdistelmään, koska uusi melkein täysin musta malli kengistä maksaisi sellaisen vajaat 100e enemmän. Samat kengät kuitenkin. :D
Kuvien kengät kokoa eu40 eli us7 ja uk6½
Jos joku diggari haluaa vielä super hienoja termejä ominaisuuksista niin tässä lyhyt lista niistä ;)
Micoach mahdollisuus, sprintframe kantapää, sprintskin takaosa ja K-leather etuosa, anatomisesta muotoillut eva insoles ja adidaksen traxion fg pohja/napit.

tiistai 12. maaliskuuta 2013

PEF seurantaa ja jalkapallokenkiä

Eilen oli kiireinen päivä tai päivä alkoi suht myöhään koska vasta 10 aikoihin menin töihin mutta sitten mentiinkin yhtäjaksoisesti tuonne puol6 asti jonka jälkeen laukattiin kiireellä vielä 6 alkaviin treeneihin. Kotiin puol8 tekemään koulu juttuja, sillä poikkeuksella etten niitä tehnyt. Sen verran oli uupunut olo ja aivot narikassa joten jätin apinaoppimiset sikseen. Tänään ja huomenna keskitytään tehtäviin paremmalla ajalla ja ajatuksella.
Työpäivä oli vähän normaalista poikkeava koska päivä loppui siihen että kävin vetämässä ryhmän. Fyssari on lomalla joten kävin tuuraamassa ja pidin 45minuuttia treeniä ja 15minuutin rentoutuksen. Meni ihan kivasti vaikka ei ole ryhmiä tullut pidettyä pitkään aikaan. Keskiviikkona olisi ollut vielä toinen mutta se valitettavasti peruuntui osallistujien vähyyden vuoksi.
Sääli sillä ryhmien veto on tällälailla vaihteluna ihan mukavaa. Kokopäiväisesti tai jatkuvasti en kyllä siltikkään haluaisin tehdä. :)

No suoraan ryhmästä kiirehdin vaatteiden vaihdon kautta autoon ja kohti omia treenejä. Sieltä myöhästyttiin hiukan, odotetusti tosin, mutta ainoastaan noin 10minuuttia.
Ennen ryhmää ehdin pikaisesti käydä postissa hakemassa briteistä tulleen paketin joka sisälsi ensi kesän työkalut eli futiskengät.
Näin kenkä (futiskenkä) holistina niitä sitten illalla testailin ja näpräilin ja tuntuvat kyllä aivan sairaan hyviltä. Näin ensi tuntumalla yhdet parhaan tuntuisista kengistä jalassa mitä on ollut.
Voi kun lenkkareistakin joskus saataisiin yhtä hyvin jalkaan istuvia kuin futiskengistä.
Jokaisen pitäisi kaydä kokeilemassa oikeasti omaan jalkaan hyvin istuvia Hyviä (!) futiskenkiä, koska sen jälkeen tietää miltä hyvin istuva kenkä tuntuu. Kuin toinen sukka olisi jalassa paitsi että napit löytyy pohjasta ;)
Nämä kengät saa vielä lähitulevaisuudessa ihan oman esittelynsä. 

Jotain hämärää oli kyllä tapahtunut adidaksella kun ovat tavaroita pakettiin iskeneet...

Pitää varmaan kohteliaasti vähän reklamoida.. ;)
Tänään päivä alkoi sillä että matkustin työpaikka lääkärille puhumaan mahdollisesta rasitusastmasta ja sainkin pef seurannan ja lääke reseptin että voin toisen viikon tehdä seurantaa lääkkeellä ja ilman.
Samalla hain anoppilasta pef mittarin itselleni ja tässä testi puhallukset tehtyä herääkin kysymyksiä. Tämä mittari kun näyttää parempia tuloksia kuin koulun mittari. Mittareissa on eroja mutta saa nyt nähdä mikä on tutkimustun tulos, kun tällä mittarilla tulokset eivät ole aivan niin surkeita. Ala kanttiin vielä kuitenkin. Tärkeintä nyt on kuitenkin varmaan se että mittaukset teen samalla mittarilla ja se että nähdään onko lääkkeellä mitään vaikutusta tuloksiin.
Ainakin nyt useamman (lue 6) puhallusta tehneenä tuntuu melko ikävältä tuolla keuhkojen suunnalla, mutta saa nähdä mitä tastä tulee.
Viikko puhallellaan luomuna aamuin illoin ja toinen viikko niin että aina ensin luomuna ja sitten perään lääkkeen kanssa.
Sitten lääkärille ja mahdollisesti spiro testiin jne..

Näillä mennään..
Nyt opiskelua jonka jälkeen iltapäivä/ iltavuoroon ja sitten taidankin tynkä työpäivän takia ehtiä vielä illaksi treeneihin.

lauantai 9. maaliskuuta 2013

Palauttelupäivä Salpausselällä

Ennen tämän päivän kertaamista laitetaas käppyrät näkyviin eilisestä treenipelistä.

Ensimäinen `pylväsrypäs` on alkulämmittely, toinen on jo itse peliä. Sitten tuleva tasainen viiva on vaihdossa olemista, jonka jälkeen hetki lämmön ylläpitoa ja viimeinen pidempi rypäs taas peliä.
Hyvin huomaa eron noissa peli osuuksissa. Ekassa kun palloa tuli omalle tontille niin sykkeet paljon korkeammat kuin jälkimmäisessä missä pallo tuli harvakseltaan.
Ottelun pisin spurtti osui kuitenkin toiseen settiin.
Yhteensä 1h 39min ja 7.72 km. keskisyke 133 ja korkein tuossa pitkässä spurtissa 187.

Sitten siirrytään tähän päivään joka on palauttelua. Aamu alkoi sillä että sain puhelun koskien ilmaisia lippuja salppurin kisoihin. Kävin hakemassa liput samalla kun liikutin itseni kohti ilmaista hierontaa. Hieroja opiskelija hieroi jalat läpi ja vähän ilkeästi jätin kertomatta että olen itse hieroja ja fysioterapeutti opiskelija, vaan mainitsin asiasta vasta hoidon jälkeen.
No näitä kertoja tulee vielä muutama niin tietääpähän tulevilla kerroilla. Opiskelijoille kun voi tulla paineita tjs jos tietää hoitavansa toista saman alan henkilöä. Siksi näin.
Eilinen peli loppui osultani hiukan kesken kun molemmat pohkeet kramppasivat. Olivat luonnollisesti eilen illalla aika kipeät. Aamulla jo paremmat ja nyt hieronnan jälkeen taas kipeät. Mutta näinhän se aina menee. :)

Yhtään en auringon paisteessa nähnyt että mitä kuvaan joten sormi taisi eksyä kuvaan
Hieronnan jälkeen himaan syömään ja laittamaan lämmintä päälle ja auton nokka kohti salpausselkää. Hyvin näytti sukset luistavan, vaikka en yhtään kunnon kisaa nähnytkään koska niin hienoon aikaan paikalle saavuin. Ihmisiä ja suksi testausta ihmetellessä aika kuitenkin kului hyvin koska kelihän oli mitä mainioin. Toinen vaihtoehto olisi ollut himassa koulujuttujen tekeminen joten aika helppo oli tehdä ratkaisu näiden väliltä.
Keepcup ja jokainen koulun kahvi on 20cnt halvempi
Tänään piti tehdä kaikenlaisia normi juttuja mutta en ole saanut aikaiseksi oikein mitään. Pyykit nyt on hoidossa mutta koulutehtävät ja himan siivoaminen/järjesteleminen odottelevat inspiraatiota.

Huomenna katsotaan mitä sanovat pohkeet sekä sää ja sen mukaan arvotaan tehdäänkö kevyempi hiihtolenkki vai vähän raskaampi juoksu vai huilataanko kokonaan. Saa nähdä...

perjantai 8. maaliskuuta 2013

Astma ja rasitusastma

Kirjoittelin joskus, syksyllä muistaakseni, siitä kuinka sykkeissä tuntuu olevan jotain fibaa eli ihmeellistä. En sitten hölmönä tajunnu yhdistää tuota vanhoihin viitteisiin, eli siihen että olisiko ongelma sittenkin hengitykssä eikä lihaksistossa tai sykkeessä.
Olen joskus juossut valojänis testin missä vedetään kiihtyvällä vauhdilla niin pitkään ja kovaa kuin voi. Testin lopussa kuulosti siltä kuin pieni sika olisi radalla juossut sillä vinkuminen oli melkoinen. Siitä sitten vähän liian nopeasti pakkas ilmaan ulos ja niin hirveä yskiminen että tuntui että keuhkot tulee suun kautta ulos.
Oireita ei ole kuitenkaan ollut ihan hirveän usein ja oireilla tarkoitan nyt pihinää, vinkumista tai yskää. Ainut vaan se että kova tempoiset jutut pakkasessa tuntuu välillä ottavan keuhkoihin.

Tänään koulussa testailtiin kuitenkin hengitysteiden maksimi kapasiteettia. PEF testi siis.
Olen ennenkin peffiä puhallellut jotan osaan tekniikan ja olen sitä naureskellut että tyttöystävä puhaltaa siinä paljon itseä enemmän. En ole kuitenkaan tiennyt viite arvoja ennen tätä päivää. Ikäiseni ja pituiseni pitäisi puhaltaa sellainen 600 - 620. Normaalin alaraja on - 80 tuosta eli n. 520 - 540. Omat tulokseni pyörivät tuolla 470 - 480 tienoilla.
Urheilijanhan pitäisi vielä teoriassa mennä vähän yli tuosta vertailu kohdasta, varsinkin tälläisen lajin jossa intervalli tyylistä liikuntaa tulee paljon.

Puhuin sitten opettajan kanssa arvoista ja noista viittauksista joita joskus on niin tuomio oli se, että jos tuo ei elämää häiritse niin eipä sitä oo pakko tutkia, mutta koska urheilen ja tuo voi jo sitäkin mahdollisesti haitata niin kannattaa kyllä tutkia.
Tyttöystävä on jo joskus 3vuotta sitten patistanut testeihin kun olen oireista kertonut kun niitä on tullut, mutta en ole jotenkin suostunut uskomaan että tuota voisi olla, koska pihinää jne ei koko ajan ole.
Kukaan ei vaan kertonut että se ei välttämättä aina pihise ja puhise.

Se että mitä tuo on nyt ehkä (huomatkaa Ehkä sillä varmuutta sille että mitään olisi ei vielä ole) tehnyt on se että kun happea pitäisi saada kovasykkeisissä jutuissa niin happea ei tule tarpeeksi kehoon ja jalat sekä lihaksisto sanoo itsensä irti liian varhaisessa vaiheessa. Käytännössä siis niin että olen kuollut enkä pääse kovempaa, mutta kun katson sykkeitä niin ne osoittaa alle 190 sykkeitä. Itselläni on kuitenkin todettu ihan 200 maksimit testissä jossa jo silloin keuhkot tosiaan huusivat kuin pieni possu.

torstai 7. maaliskuuta 2013

Nyt jo vähän parempaa treeniä

Ei enää ihan niin takkuista treeniä kuin tiistaina vaan palattiin aikalailla normaaliin toimintaan.
Huomenna onkin sitten treenien sijaan harkkapeli joten vähän erilainen perjantai. Ajattelin ottaa garminilla tiedot tuosta pelistä ylös jotta voi vähän vertailla viime vuoden treeneihin.
Lauantaina onkin vuorossa hierontaa ja tällä kertaa niin päin että en ole itse hoitamassa vaan hoidettavana. Kaiken lisäksi vielä ilmaista. :D
Lauantai menee siis palauttelevana päivänä ja sitten sunnuntaina juostaan kovaa ja useita lyhyitä pätkiä. Intervallitreeni siis silloin edessä.

Pitäisi myös suunnitella ohjelma koska menen ensi viikolla tuuraamaan kahteen ryhmään. Tuollaista kuntopiiriä koko keholla, pienellä yoga vivahteella ajattelin pitää mutta pitäisi vaan tuo ohjelma tosiaan laatia.
Muitakin työ juttuja on vähän vireillä, mutta saa nähdä toteutuuko, koska hinnoittelin palveluni tarkoituksella vähän yläkanttiin. Kyseessä on paljon aikaa ja vaivaa vieviä projekteja ja aika on muutenkin vähän kortilla joten pilkka hintaan ei viitsisi töitä tehdä.
Toivottavasti kuitenkin tarjous menisi läpi sillä vaivasta riippumatta kyseessä olisi itseä erittäin paljon kiinnostavia töitä.
Ei niistä kuitenkaan tässä sen enempää. Jos toteutuvat niin varmasti niistä kuulette.

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Kun treeni ei kulje

Eilen ei kulkenut, ei sitten yhtään. Jotenkin nämä puoli kahdeksalta alkavat myöhäisemmät treenit on ollut aikamoista ryömimistä. Ei niin terävä olo mutta suurimmat ongelmat on jotenkin kuitenkin keskittymis puolella. Onko sitä jo niin väsynyt päivän juttujen jälkeen että ei pysy pää kasassa?
Kuudeltahan yleensä alkaa joukkueen treenit ja näitä myöhäisiä on vain yksi per viikko, mutta se tuntuu menevän aina muita huonommin.
Eilen olisi voinut olla ihan hyvät treenit mutta jos alusta lähtien mikään ei meinaa onnistua niin hermothan siinä menee. Treenien loppupuolelle turhautti jo melkoisesti ja silloinhan se jalkakaan ei enää liiku ihan samalla tavalla.

No se oli sellainen treeni eilen. Tänään luen koulujuttuja ja teen illan töitä, joten no training today. Torstai, perjantai joukkueen kanssa ja viikonloppuna sitten vähän rankempi juoksutreeni.
Kauden alkuun on se vajaa 2kuukautta joten tässä nyt pitäisi niitä vähän raskaampia treenejä tehdä vaikka jotenkin tuntuu että ei meinaisi saada aikaiseksi. Jostain pitää kaivaa vaikka väkisin into niihin koska nyt ne treenit pitää tehdä. Viikonloppuna ensimmäinen ja sitten viikottain.

Kouluasioista sen verran että tuntuu kyllä tosi hyvältä tämä työ ja kouluviikkojen vaihtelut. Nythän viikot menee suunnilleen niin että joka toisen olen töissä ja opiskelen etänä ja joka toinen lähiopetuksessa koulussa. Mukavaa vaihtelua, kun aina on kiva mennä työviikon jälkeen kouluun ja toisinpäin.
Ainut ongelma on tällä hetkellä että himassa opiskellessä kirjat ei mahdu työpöydälle, kun pitää olla konetta, kansiota ja pari kirjaa aina auki. Ongelma korjaantuu reilun kuukauden päästä kun tulee muutto uuteen kämppään ja saan rakenneltua sinne oman "työhuoneen". Siihen asti jatkan tätä keittiönpöydän valloitusta.

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Hieno sää, huono lenkki

Viikonloppu on mennyt suht leppoisissa merkeissä ja en olekkaan hirveästi mitään kehittävää tehnyt. Perjantaina kävin kentällä palloa potkiskelemassa sellaisen 1h 15min. Ei mikään hiki treeni vaan lähinnä rentoa pallottelua ja liikettä sen verran että pysyi kuitenkin mukavasti lämpimänä.

Lauantaina suuntasin laduille ja ajattelin että hiihtelisin ihan reilun lenkin koska keli oli mitä parhain. Olin vaan tunnin pari liian aikaisin liikkeellä koska aurinko ei ollut vielä pehmittänyt uran pintaa ollenkaan ja se olikin ihan kiven kova ja jäässä. Ei mikään ihanne keli mun hiitotaidoille vaan tuntui lähinnä siltä että jalassa olisi pitänyt olla luistimet suksien sijaan.
Hiihtelin ekan neljänneksen vapaata ja sitten hermojen mentyä siirryin tasatyöntöön koska sillä tavalla pääsi paljon mukavemmin eteenpäin ja ihan yhtä nopeasti. En sitten mitään pitkää lenkkiä tehnytkään vaan aika kevyen.
Noh mitäpä tuosta koska tarkoitus oli ulkoilla eikä varsinaisesti treenata.


Maanataina vedetäänkin täysi päivä koulussa joten huomisen urheilut jää varmasti vähän paitsioon, mutta tiistaina palataankin jo normaaliin tahtiin ja vähän tehostettuun treeniin tämän "lomaviikon" jälkeen.