torstai 28. helmikuuta 2013

Oma epänormaali päivä ja normipäivä

Joukkueen treeneistähän tämä viikko on vapaata, joten viikko on melkein lomaviikko koska rytmit on vähän erilaiset. Työt pitää tottakai hoitaa ihan normaalisti mutta sitten muuten päiviä voi vähän enemmän soveltaa.
Ajattelinkin nyt käydä kaksi tän viikon päivää läpi koska toinen eli tämä päivä oli suht epänormaali kun taas maanantaina oli aika normaali.

Maanantai: Normipäivä
Herätys aamulla 7.20 ja himassa vähän aamupalaa naamaan sekä muut aamujutut. Auton rattiin klo 8.00. Yhdeksältä alkaa työt ja siinä niitä duuneja sitten tehtiin jonnekkin 3 asti jonka jälkeen autoon ja kohti kotia. Töissä tietysti safkaan kevyesti 11 aikoihin.
Himaan tullessa ruokaa naamaan n. klo 4 ja koulu juttujen pariin. Siinä sitten aikansa niitä jonka jälkeen vähän yli 18.00 treenikamoja kasaan ja ovesta ulos. Juosten salille jossa tunnin treeni ja juosten takaisin. 15yli 8 on sitten jo kotiuduttu sekä hoidettu suihkut ja muut huoltotoimet.
Iltapalaa pöytään ja sitten möllöttelin koneen sekä tv:n kanssa siinä illan. Nukkumatti taisi kutsua suht normaaliin aikaan eli n. 23.00.
Suht normaali aamuvuoropäivä treeneillä, siinä kuvailtuna.

Torstai: Epänormaalipäivä
Herätys taas 7.20 koska aamuvuoro ja töihin taas yhdeksäksi. Hiljainen päivä töissä joten kun myöhäistetyyn ruokikseen pääsin niin työt oli hoidettu. Ruokikselle siis puolenpäivän aikoihin josta sitten suuntasin paikalliselle tekonurmelle pallon kanssa ulkoilemaan. 1h 15min kevyttä pallottelua kentällä yksinään ja siitä porukoiden kämpän kautta kohti himaa noin puol kahden jälkeen. Himassa vähän yli kahdelta ja suihkun kautta heti safkaamaan.
Taas hiukan koulujuttuja sun muita koneella lorvimis hommia. Klo 5 suunnilleen päivän kolmas ruokailu ja leffa pyörimään. Nyt kun leffa on katsottu ja lorvittu niin voikin lorvia vähän lisää, koska tää päivä nyt menee aikamoisesta lomapäivästä.
Tässä varmaan hetki vielä lorvitaan ja sitten taas nukkumatti löytää tiensä taloon n. 11 aikaan.
Mainitsinko jo että tänään on lorvittu ;)

Eikös olekkin tylsän oloista näin kirjoitettuna?
Onneksi kaikkien noiden juttujen sisällä tapahtuu pieniä asioita ettei päivät ihan noin tylsiä ole kuin tuosta luettuna. Tuo maanatai on suht normaalipäivä kun on aamuvuoro ja treenit. Iltavuoropäivät on sitten ihan erikseen.

Käykäähän lukasemassa

Erittäin hyvää asiaa kaikille ruokavaliosta ja treenauksesta kiinostuneille.
http://lihastohtori.wordpress.com/2013/02/27/kroppa_puhki_borg/

Löytyisihän se tuolta sivustakin mutta varmistetaan huomio näin. Ei mulla muuta tällä kertaa. :)

maanantai 25. helmikuuta 2013

Juoksu - Punttisali - Juoksu

Tänään mentiin taas tälläisellä yhdistelmä treenillä. Ensin juostiin n. 4km kuntosalille jossa punttien kolistelua hiukan vajaa tunti ja sitten vähän vajaa 4km juoksua takaisin himaan.

Perehdytään nyt kuitenkin vähän tarkemmin ettei tule maailman tylsin postaus.
Juoksu kulki kivasti vaikka reppu selässä olikin. Jotenkin tuntuu että omasta juoksusta on tullut vähän ilmavampaa ja vieläkin enemmän eteenpäin vievää. Pitäisi kyllä taas ruveta käyttämään tuota garminia että näkisi onko vauhti kasvanut tai jotain muita muutoksia ilmennyt.
Uskon että osa tekijä tuohon pieneen muutokseen on se että jalat ovat joutuneet tekemään vähän erilailla töitä jo pelkästään Minimuksien takia. Nyt se sitten näkyy vaikka ne eivät olisi edes jalassa. Tuntuu kyllä itsestä positiiviselta muutokselta.
Pitäisi vaan kuvata tuota juoksua koska kuvaileminen on suht vaikeaa. :)

Tein salilla sitten juoksun jälkeen suht kokokroppaa kuormittavan treenin paitsi että keskikroppa jäi vähän paitsioon.
Takakyykky 70kg. 3x5
Takakyykky hypäten 40kg. 3x3
Maastaveto 60kg. 4x6
Pohkeet 3x12
Etu ja ylä talja. 3x15
Hauis, olkapäät ja rintalihakset käsipainoilla
Voima leuanvedot kahvaotteella 4x5
Penkki 40kg 1x5, 50kg 1x5, 60kg 1x3, yritys 70kg

Siinäpä taitaa olla suunnilleen kaikki listattuna. Kuten viimeisestä huomaa niin yritin lopuksi penkissä nostaa tuon oman painoni mutta eihän se sieltä sitten tullut. 60kg meni 3 toistoa joten ajattelin että tuokin menisi mutta viimeisenä liikkeenä tuo 10kg nosto tuntui olevankin aika paljon.
Kyykyt tein ensin normaalisti 90asteeseen tuollaiselle suht kevyellä 70kg ja sitten tiputin painot 40kg ja tein terävempiä hypyllisiä kyykkyjä. Eli nopeasti siihen 90asteeseen ja sitten täysin hyppy sieltä ilmaan.

Sitten lenkkarit taas vaihtoon ja juosten kohti himaa. Juoksu kulki tuon lyhyen matkan ihan kivasti paitsi että ihan lopussa olisi voinut pitää tahtia enemmän yllä kun vauhti meinasi tippua sellaiseen mukavaan lömköttelyyn. No ei sitä nyt sentään ihan ryömimällä menty ei siinä mitään.

Nyt jo vähän tuntuu takareisissä ja huomenna tulee varmaankin vähän lisää tuntemuksia sinne tänne kroppaan. Johtunee varmaan siitä että en ole kunnon kuntosalitreeniä tehnytkään oikeastaan pariin viikkoon. Varmaan tuo 70kg penkissäkin menisi kun pari kertaa kävisi nostamassa ja ei tekisi viimeisenä liikkeenä, mutta ei selitellä, vaan päätetään nostaa se lähiaikoina. :)
Sitten kun penkissä nousee oma paino niin voin lopettaa kovempien painojen havittelun, vaikka tosin en ole penkissä niitä ikinä havitellutkaan. :D

lauantai 23. helmikuuta 2013

Tulehdusta, raamattua ja tulevaa hiihtolomaa

Mitä mitä, se on jo lauantai. Huhhuh, taas meni kouluviikko kyllä sellaisella vauhdilla ohi ettei mitään rajaa. Olen saanut jo ensimmäiset opintopisteeni ja ekan tenttini läpi. Opintopisteet ovat tulleet siis tottakai hyväksiluvuista ja niitä pitäisi metsästää vielä vähän lisää.
Fysiologian tentti meni läpi, mutta sitä varmaan kuitenkin käyn vielä korottamassa, koska vetäisin yhden tehtävän oikein kunnolla metsään. Luetaan ens kerralla mitä oikeasti kysytään.!

Oma "pikku" raamattuni saapui
Treenit on mennyt aikalailla joukkueen treenien mukaisesti ja määrät jäävät suht alhaisiksi eli neljään tapahtumaan tällä viikolla.
Olen pienessä lenkki kiellossa. Kiellon olen tosin itse itselleni asettanut, mutta kuitenkin. Vasemman jalan semimenbranosus ja tendinesus lihasten kiinnitys kohdan tienoilla on ollut kipuilua ja vetäisinkin siihen jo 5päivän tulehdes kuurin joka on nyt sitten vielä jatkunut pelkällä voltarenilla toiset 5päivää päälle. Treenin on pystynyt kuitenkin vetämään läpi mutta mitään ylimmääräistä lenkkiä en siis kuitenkaan viitsi lähteä juoksemaan.
Ensi viikko olisi joukkueen treeneistä kokonaan vapaata, joten pitääkin hiukan miettiä että minkälaisella ohjelmalla sen veisi läpi. Jotain pitäisi kyllä treenata mutta tuon jalan oireet pitäisi saada kyllä myös ensi viikon aikana pois. Täyttä lomaa itselläni ei ole koska töitä pitää tehdä ja koulujuttujakin samalla. Ei ole kuitenkaan viime viikon maanantain ja keskiviikon tyylisiä aamu kahdeksasta ilta yhdeksään päiviä.

Se mitä et löydä niin sitä et tarvitse
Tämän viikon viimeinen treeni on ohjelmassa tänään kun matkustetaan pääkaupunkiseudulle pelaamaan tämän kauden ensimäinen virallinen peli. Suomen cupilla nyt siis aloitellaan, koska sarjahan alkaa vasta hiukan ennen toukokuuta.

tiistai 19. helmikuuta 2013

100kg ei ole aina 100kiloa..

Oon mietiskelly jo useaan otteeseen sitä kuinka väärän kuvan voi saada kun lukee muiden treeneistä. Asiat kun voi tehdä monella tapaa joten pelkkien numeroiden ja toistojen tuijottaminen voi olla melko harhaan johtavaa.
Otetaan pari esimerkkiä.
Kyykky ja vaikka leuanvedot.
Kuinka syvään kyykky tehdään ja minkälaisella tekniikalla. Pienet muutokset näissä voi jo heilauttaa ne kyykättävät painot ihan eri tasolle vaikka voimatasot olisikin samat.
Kuinka puhtaasti leuat tehdään ja tehdäänkö puhtaita voimaleukoja sekä otteen leveys ja suorituksen tekniikka.
Pieniä muutoksia taas näihin niin samoilla voimilla menee eri toistot.

Ja kyllähän se omapainokin vaikuttaa leuoissa aika ratkaisevasti. Se ei itsestäni ole kuitenkaan mikään muuttuja siinä mielessä että omasta mielestä se oman kehon liikuttaminen pitäisi olla se ykkös mittari. Pyritään siis siihen että omaa kehoa voidaan liikuttaa paremmin, nopeammin tai pidemmälle, eikä niin että pyrin liikuttamaan niitä painoja.
Mielestäni siis 65 ja 96 kiloisten ihmisten suoritukset on aivan verrattavissa toisiinsa kun omaa kehoa liikutetaan.

Kun sitten vielä siirrytään muihin kuin painoharjoitteluun niin sitten tuleekin taas lisää muuttujia. Otetaan esimerkki tältä päivältä.
Koulussa toinen opiskelija kertoi lajista jota en itse pidä hirveän urheiluna eli koira agilitystä.
Kysyin hiukan provosoivasti että kumpi siinä lajissa harrastaa, ihminen vai koira?
Tähän sain vastaukseksi että "molemmat" ja esimerkin siitä että kyseinen henkilö oli tehnyt 2tuntia agilityä ja sykemittarin mukaan oli kuluttanut 800kcl ja sykkeet olivat olleet max. n.180 ja keski 135.
Nuohan nyt ei kerro siitä kahden tunnin harjoitteesta yhtään mitään muuta kuin sen että harjoite oli suht rankka hänelle. Painotan sanaa hänelle.!
Jos joku muu olisi tehnyt samat jutut samallalailla niin numerot voisivat olla ihan erilaiset, suuntaan tai toiseen.

Juoksu on oikeastaan siitä hieno laji että siinä vertailu on suht helppoa. Niin kauan kuin maasto ja sää ei tule sekoittamaan asioita. Kuitenkin juoksussa voidaan suoraan verrata sitä että kuinka kovaa pystyt juoksemaan tietyn matkan. Viis sykkeistä ja painoista, vaan kulutettu aika ratkaisee.
Esimerkiksi itse juoksin viime syksynä 400m radalla tasan minuuttiin joten se on todella helppo vertailukohta muille saman matkan juosseille.

Liikunta blogeissa on usein vertailua painoista ja sykkeistä sun muista, joka on ihan hyvä koska tälläiset asiat voivat nostaa motivaatiota. "Piru vielä mäkin joskus pystyn tohon.."
Kuitenkin olisi hyvä aina muistaa nämä mahdolliset erot kun vertailuja tekee.
Tietystikkään 10 ei ole ikinä 100 mutta joskus 90 voi olla enemmänkin kuin 100. ;)

maanantai 18. helmikuuta 2013

Kasist kasiin. Sellanen koulupäivä

Lähdin klo 8.00 aamulla kouluun ja tulin takaisin kotiin klo 20.00.
Ensiksi vähän fysiologian tenttiä heti aamusta ja sitten muita aineita siihen perään. Vähän ennen neljää loppui tunnit ja lähdettiin sitten kiinalaiseen syömään josta matka jatkui kello viideksi valmistavalla kurssille. Klo 17- 20.00 sitä ja päivä olikin sitten siinä.
Tentti oli nyt opiskelujeni ensimäinen ja se meni ihan mukavasti. Ei siitä 5 tule mutta menee varmaankin ihan kivasti läpi.
Tiettyjä asioita kuten latinan termistöä ja hormoneja sekä niiden toimintaa olisi pitänyt enemmän osata. Toisaalta tiesin, että ne ovat juuri ne heikot kohdat, joten niitä pitää vielä opetella ja kerrata lisää.

Jotta jotain liikunta juttuakin tulisi tähän viestiin niin ajattelin kirjata pitkästä aikaa koko viime viikon treenit yhteen pötköön.

Ma: Lepo (koulua)
Ti: Lenkki pk+ 4km + venyttelyt
Ke: Kevyt puntti (mm mavea & kyykkyä)
To: Joukkueen treenit
Pe: Joukkueen treenit
La: Lepo
Su: Peli (75min peliaikaa)

Ihan ok viikko. Tiistain venyttelyt olivat pitkät. Normaalisti en venyttelyjä merkkaa ja niitä tulee tehtyä siellä täällä mutta tuollaisen 45minuutin venyttelyt merkkaan ihan ylös.
Treenipäiväkirja on ollut vähän paitsiossa joten kirjaankin nykyään treenejä ylös normi kalenteriin koska sitä tulee selattua ja lärättyä, opiskelun ja töiden aikatauluttamisen takia, paljon ja säännöllisesti.
Eipä unohdu treenien merkkaaminen niin helposti.

lauantai 16. helmikuuta 2013

Tämä olisi voinut olla mainosviesti

Silloin tällöin tulee yhteydenottoja blogiini ja sen kanssa mahdollisesti tehtävään yhteistyöhön liittyen. Eli tarjotaan erilaisia juttuja mainostettavaksi, joista minä sitten itsekkin jotain hyötyisin.
Tämä viesti voisi olla myös sellainen mutta kuten huomaat niin eipä ole.
Olen ottanut heti alusta lähtien periaatteeksi että en mainosta asioita joita en oikeasti itse koe mainostamisen arvoisiksi. Voin ihan hyvin sanoa että tämän merkin tämä tuote on hyvä ja tämän tämä ei, jos olen itse niitä testannut ja niin todennut.
Se että saisin pienen palkkion siitä että koitan ohjata teitä johonkin sivustolle tai että kehun jotain asiaa mistä ei oikeasti ole mielipidettä, on pois laskuista.
Kun aloittelin blogia niin en kyllä odotellutkaan mitään tarjouksia tai lahjoja, joita isosti seurattujen blogien kirjoittajille lähetellään.

Tosiasia kun kuitenkin on se että tämän kaltaisen blogin kasvu on hidasta ja hiukan rajoittunutta. Asiaa tietysti lisää myös se että en mainosta blogia ympärillä oleville ihmisille, vaan odotan että täällä olevista asioista kiinnostuvat tänne löytävät, niin kuin varmasti löytävät jos sisältö on sitä mitä etsii.
Tämän kaltaisella blogilla tarkoitan sitä että kaikkien ei ole välttämättä super helppo samaistua kirjoituksiin, koska lajit ja rytmit on massasta vähän poikkeavaa, ehkä myös osittain atteet sekä tietysti oma sukupuoli on blogimaailmassa selvä vähemmistö..
Blogimailmassa kuitenkin taitaa ne tärkeimmät kriteerit seuraamiselle olla samaistuminen tai jonkinlainen stalkkaaminen. ;)

Niin palataas takaisin tuohon alkuperäiseen asiaan, kun vähän näköjään karkasi tuo teksti taas väärille laduille.
Eli jos näät täällä blogissani linkkiä tai muuta arvostelua niin voit luottaa siihen että minä haluan sen täällä olevan.
Jos tavaraa lähetetään, testiin tai lahjaksi niin teksteissä kerron myös sen, enkä anna teidän olettaa että itse ne olisin ostanut.
Blogin idea on kuitenkin aivan joku muu kuin tehdä itselle rahaa ja itse en edes tykkää muiden blogeissa olevista kaupallisista viesteistä. Ne kun ovat yleensä enemmän tai vähemmän läpinäkyviä tai teenäisiä.
Enemmän kuitenkin toivoisi muiltakin sitä että kerrotaan onko jokin "mainos" maksettu vai omasta ilosta mainostettu, koska piilomainontahan taitaa olla vielä laitontakin, kaiken lisäksi.

keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Mitä päälle lenkille??

Piti kirjoitella tämä jo eilen mutta avain hässäkän takia siirsin tähän aamuun. Piti kuitenkin ehtiä rauhoittumaan sohvalle ennen kuin mestareiden liiga peli alkoi. ;)

Esittely siis siitä mitä itsellä on päällä kun lenkkiä käyn juoksemassa. Tämä setti on juuri näille keleille eli -5 - +2 noin karkeasti.
Pukeutuminen on kuitenkin vähän yksilöllinen juttu sillä toinen voi palella samoissa vaatteissa joissa toisella on kuuma. Itse olen enemmän selviytyjä kuin palelija, joten sillä silmällä voitte tuota settiä tutkia.

Nyrkki säännöt ovat kuitenkin lenkkipukeutumisessa kaikille samat:
- Jos pärjäät vaatteissasi ulkona kävellen ja aikeissa on kuitenkin vetää ihan juoksulenkki niin vaatetta on liikaa.
Kävelyssä ja oleskelussa pitää tulla kylmä, silloin juostessa on hyvä.
- Alla pitää olla ihon myötäistä kosteutta siirtävää kerrastoa ja päällä tuulta pitävää. Siinä välissä sitten enemmän ja vähemmän lämpöä pitäviä ja hikeä kerääviä rättejä.. ;)
- Mielummin siis paljon tosi ohuita kerroksia kuin pari paksua.
- Nyt kun kelit on lähellä nollaa niin suuri virhe on jättää haskat ja pipo/panta kokonaan himaan.
Suuri virhe!! Mielummin ne riisuu ja laittaa taskuun tai johonkin kuin että palelisi koko lenkin.
- Lopuksi täysi itsestään selvääs yli se että vaatteet pitää olla puettuna hyvin päälle ettei mistään pilkota ihoa.

Mennääs nyt kuitenkin tohon omaan juoksu varustukseen joka on suht sama pääpiirteissään joka lenkillä. Ainoastaan välissä olevien rättien paksuus ja määrä vaihtelee.

 Alin kerrasto. Lämpöhousut polven yläpuolella ja futis tai kompressio sukat polven alapuolelle.
Futis sukkia voi suositella kaikille talvijuosku sukiksi sillä ne ovat jalkaterän osalta laadukkaista ja pitkä varsi tuo pohkeille ja säärille yhden ohuen kerroksen lisää.

Seuraavaksi vähän pitempi kerros. Tämä kerros on ohut mutta silti jo vähän lämmittävä. Ulottuu polven alapuolelle ja on ihonmyötäinen.

Sitten tarvitaankin jo housut. Ohuet vettä ja tuulta pitävät. Ei mitkään trikoot mutta hyvin istuvat. Näin helpolla onkin jo alavartalo puettu.

 
Ylävartalossa homman aloittaa taas ohut täysin ihonmyötäinen tekninen paita. Tämän kun yhdistää noihin jalkojen alusasuun niin saa myös halvan supermies lookin, koska kaikki ovat täysin ihonmyötäisiä ja mustia. :D

Siihen päälle normi poolo paita josta oon leikelly hihat tuollaisiksi kyynerpäähän ylettyviksi. Tämä vaate on kyllä maksanut itsensä takaisin, mutta siitä lopussa lisää. 

Fleecen tai collegen laittaminen olisi näillä keleillä virhe joten sovelletaan kahdella pääli vaatteella. Ensin tämä ohut tuulta ja ksoteutta pitävä takki. Istuu ja hengittää hyvin. 

Sitten vielä ihan päälimmäiseksi liivi. Hiukan tuota takkia paksumpi ja kaulus on korkeampi. Luokittelisin silti vielä helposti ohueksi. 

Sitten vielä tarvittava määrä pipoa, hanskoja ja kauluria. Kauluria ei välttämättä noiden poolojen ja takkien takia tarvitse ellei ulkona oikeasti tuule. Kaikki kaulukset on kuitenkin pooloa myöten pystyssä.

Suht simppeliä. Aluspaidan ja takkien välissä ei siis näillä keleillä ole käytössä mitään paksumpaa paitaa vaan tuolla setillä pärjää mitä parhaiten. On myös suositeltavaa muistaa laittaa kengät jalkaan vaikka en sitä tuossa nyt esittelekkään. Näin talvella joku core tex voisi ja onkin ihan hyvä niin ei jalat kastu.
Hei hei, lähden lenkille. Kunhan vaan ensin vielä puen liivin päälle ja vaihdan kengät

Sitten vielä lopuksi tuohon poolopaitaan. Mulla on 2pooloa mutta huomaan käyttäväni jostain syystä vain tätä toista. Ehkä joku 10vuotta vanha paita minkä kanssa on pelattu junnuna jo jotain lätkääkin. Jos joku vaate on maksanut itsensä takaisin on se tämä.
 
Hihat leikattu ja tässä hihassa niin iso reikä että välillä luulen sitä käden reijäksi
Käsi siitä mahtuisi
Tälläisiä reikiä on siellä täällä
Kaulus on repaileina ja halkeamassa
Ai että miksi en vaihda, no siksi koska se toimii ja uusi ei olisi yhtä hyvä.
Vielä loppuun linkataan noiden juoksu housujen sekä takin esittely viestiin jos jotakin kiinostaa tutustua niihin vähän tarkemmin. Ovat olleet hintansa väärti ja uskallan kyllä suositella..
Ei muuta kuin kerrastoa päälle ja lenkille.!

tiistai 12. helmikuuta 2013

Kun avain ei käy lukkoihin

Jaahas, saipas taas muuten ihan kivasti mennyt päivä melkoisen lopetuksen. Samantien kun iltavuorosta kotiuduin niin vaihdoin lenkkivaatteet päälle ja lährin juoksemaan.
Painelin sillee mukavasti n. 4kilometriä sellasta reipasta vauhtia mutta kuitenkin ihan pk sykkeiden puolella. Vaikka ei tosin mittareita ollut, mutta tunteehan tuon.
No sitten lenkin jälkeen alkoi yllätykset. Ovi ei aukee.
Ovi on välil sellanen että sitä joutuu vähän komentaa niin ajattelin aluksi että nyt se sitten vit..ilee oikein kunnolla, mutta 5minuutin tempomisen ja pienen funtsaamisen jälkeen tajusin että kädessä oleva avain ei ole hima vaan töiden nipusta irrotettu abloy..

No eihän siinä mitään. Ei avainta, ei puhelinta ja lähin apu 40km päässä.
No onneksi bongasin sitten mukavan pariskunnan alhaalta kun olivat menossa omaan rappuunsa ja sain puhelinta sen verran lainaksi että sain tilattua avauksen..
Kuka sano että juoksu on halpa harrastus... 4km juoksin ja 30e maksoin..
Näin tänään..
Työ ja koti nipussa yhdet ei merkityt avaimet ja ne nyt tuolla kasassa meni sekaisin

maanantai 11. helmikuuta 2013

My trainer is Bob Harper

Tai niin se ainakin eilen väitti kun tein kaksi sen lihaskunto treeniä peräkkäin. Pakko kyllä myöntää että Bobin olisi pitänyt olla ihan olohuoneessa huutamassa niitä ohjeita suoraan korvaan eikä vaan siellä ruudun toisella puolella. Sen verran oli olkapäät paskana että punnerrukset ja muut pidot olivat vähän tuskaa.
En halunnut mennä lumisateeseen treenaamaan niin ajattelin että bobin ohjeistuksella tehdyt lihaskunnot olis hyvä vaihtoehto niin kuin ne olikin. Vähän enemmän olis voinut olla jalkojakin käsien sijaan, mutta onneksi siellä oli kyykkyjen ja askelkyykkyjen seassa suht paljon staattisiakin. Olkapäitä sitten kiusattiin niin paljon että nämä heikot olkapäät sanoivat itseään vähän irti.
Tein tosiaan ensin 20minuutin aloittelijoiden kuntopiirin (vähän vahingossa) koska ymmärsin sen nimen vähän väärin, no siihen perään oli sitten hyvä tehdä 60minuutin Main workout..
80minuuttia siis yhteensä.

Hien sai kyllä ihan kivasti pintaan kun lämpimässä olohuoneessa tuon setin teki, mutta sehän siinä oli vähän tarkoituskin. Hedbergin sanoin `sellasta tonavaa ei oo nähty`..

Huomasin sitten illalla vielä että olen tällä hetkellä aivan tautisen jumissa. Sitten olen vielä ihmetellyt että miksi vasemmassa jalassa tuntuu kaikkea outoa. Tämän päivän iltatreeni on siis vain ja ainoastaan venyttelyä, koska nuo vasemman jalan oireet olisi ihan kiva saada katoamaan.

Treeni menee tosin aivan iltaan koska kohta alkavien töiden jälkeen suuntaan melkeinpä suoraan koulun iltatunneille ja sieltä kotiudun vähän 20.00 jälkeen. Tää maanantai onkin tällä aikataululla suht nopeasti jo takanapäin.

Vielä loppuun bobin lyhyt puhe motivaatiosta..

perjantai 8. helmikuuta 2013

Ultimate treenimusa postaus

Tai voisi tämä olla ihan pelkkä musa postauskin koska itsellä treenimusiikki ja normaalisti kuuntelussa oleva ei juurikaan eroa toisistaan.
Rahkamuija listauksen teki jo omassa blogissaan ja siitä innostuneena pitää itsekkin sama tehdä
(vaikka olisi tuolla koulu juttujakin tekemättä) :D
Olen varmaan jossain sivunnut sitä seikkaa että kuuntelen suht raskasta musiikkia joten tältä listalta ei löydy Jvg:tä tai Jukkapoikaa.

Siviilissä ulkonäkö ei täsmää työn kanssa, mutta musiikkimaun kanssa kyllä
Olen myös huomannut että musiikkimaku on mennyt tässä vuosien saatossa koko ajan hiukan raskaampaan päin, joten en uskalla edes arvata mitä sitä tulee joskus +30 ikäisenä kuunneltua. Varsinkin kun pystyn kuuntelemaan ilman ongelmia vieläkin raskaampaa musiikkia kuin mitä tämä lista pitää sisällään. Voi tosin olla että hurahdan vaikka iskelmään tulevina vuosina.. ;)

Listaankin nyt määrittelemättömän määrän musiikkia jotka kuuluvat sellaisiin vakiosuosikkeihin. Kuuntelen suureksi osin kokonaisia albumeita joten yhdellä hyvällä kappaleella harvoin päästään mun suosikkien listalle.

Wintersun: Kun ekan kerran kuuntelin niin en oikein tajunnut kun biisit ovat suht pitkiä. No ehkä vuotta myöhemmin tajusin kuinka tyhmä olin kun en silloin tajunnut. Täyttä timanttia kaikki biisit.
Sopii kaikkeen ja ei mihinkään. Ehkäpä juoksu kamaa nopeiden tempojensa ansiosta. 

Tarot: Hietalan veljeksethän on aika kuninkaita. En tykkää juurikaan Nightwishistä mutta Tarot on täyttä rautaa. Etenkin for the glory of nothing levystä eteenpäin joukkoon ei juurikaan huonoa biisejä löydy. The spell of iron jolta tämä remake versio on, on ehkäpä kovin suomalainen debyyttilevy ever, mun mielestä.


Kiuas: Ensimäinen taistelu metalli henkinen kappale ja ensimäiset rastat. Ehkäpä sitä listan trasheinta tavaraa. Ilja ei enää valitettavasti laula orkesterissa, mutta nämä ekat 4 albumia on kyllä kaikki erittäin hyviä. Jos näät että Ilja on tulossa vetelemään jotain keikkaa omille lakeuksillesi niin suosittelen menemään paikalle. Herran kun osaa kyllä laulaa ja viihdyttää.


Ensiferum: Tättädädää tättädädää..! Nyt kun päästiin taistelumetallin makuun niin jatketaan sillä. Loistavaa tavaraa etenkin 3ekaa levyä. Ei ne jälkimmäisetkään huonoja ole, ei sillä. Tämä kuuluu ehkä juoksumusiikin piiriin koska välillä huomaa että neuvotaan valitsemaan lenkeille musiikkia jossa rytmi menee askeleiden kanssa samaa tahtia. Tästä rytmi hoida itse sitten se jalkojen liikutus.

Kalmah: Oulusta tuulee. Tuttu soitti tätä joskus kappaleen verran ja ajattelin että on kyllä vähän liian raskasta mun makuun. No kuten sanoin niin tässä mennään raskaampaan päin joten nyt tämä on jo uponnut useita vuosia. Tämä uppoaa varmaan parhaiten salilla kun jotain raskasta vääntää tai sitten juoksulenkillä siihen älyttömään ylämäkeen joka tuo veren mauan suuhun.

Amorphis: Kun Tomi Joutsen liittyi amorphikseen syntyi sellainen liitto että tämä kaveri oli myyty. Tai no kuuntelin Eclipse levyä suht pitkään ennen kuin tajusin kuinka hyvä se onkaan. Magic and the mayhem remake levy on kuitenkin ehkä se paras. Ihan siitä syystä koska se on raskain. :D

Swallow the sun: Ensin en tajunnut koska luulin että kaikki biisit on hitaita, laahavia ja uneliaita. No eipä ole ja ne hitaatkin on jo auennut suht kivasti. Nää biisit sopii vähän mihin vaan. Venyttelyyn, salilla oloon, ehkä jopa juoksuun. Aloitteleva kuuntelija saa varmaan parhaan avun kuitenkin nukahtamiseen. ;)

Inomnium: Kuulin sinkun one for sorrow levyltä, kuuntelin levyn läpi ja hankin sitten samantien molemmat levyt himaan. Loistavaa tavaraa ja kuuluu ehdottomasti listalle. Sopii hyvin (niin kuin oikeastaan kaikki listan biisit) salitreeniin tai sitten siihen tappo ylämäki juoksenteluun.

Turisas: Lisää taistelumetallia. Tarkoituksella listan viimeisenä koska kuuntelukin pitää tehdä siinä vaiheessa kun treeni vetelee viimeisiään tai ollaan juuri siirrytty voiton puolelle. Osa biseistä on sellaista juomalaula tavaraa että salilla pitää varoa ettei kyykkyjen väliin eksy tanssi askelia. Raskaatkin treenit pitää loppua hymyyn, joten Turisas sopii loppuun mainiosta koska jokainen kappale loppuu kunnon duuri sointuun. !

Näitä nyt tuli muutama näköjään, mutta en voinut mitään näistä jättää listab ulkopuolelle. Listalta tosin jäi paljon poiskin mutta nämä on sellaista must tavaraa. Huomatkaa muuten sellainen seikka että kaikki bändit on kotimaisia, mutta yksikään ei laula suomeksi.
Listan ulkopuolella samaan kategoriaan menijöitäkin löytyy joten suomalainen englanniksi laulettu musiikki näyttää uppoavan paremmin kuin muut.

torstai 7. helmikuuta 2013

Migreeni tuhosi treenin

Ei treenattu eilen. Töissä rupesi tulemaan näköhäiriöitä ja parin tunnin päästä viimeisen asiakkaan aikaan pamahti sitten oikein mehevä päänsärky. Buranaa ja kaikkee vetäsin heti lärviin kun näköhäiröitä tuli mutta eihän se nyt mitään pidelly.
En siis ruvenna treenaamaan koska tiedän mitä sykkeen nostattaminen tekee päänsärylle. Olen siis kokeillut.
Tunniksi pimeään ja hiljaiseen sekä lisää särkylääkettä niin loppuillan pystyi taas elämään.

Tänään tuli vähän pöllöolo aamupäivästä ja päivällä oli huomattavissa pientä pään särkyä tai jomotusta joten tähänkin päivään on sisältynyt särkylääkettä ja päiväunia. Olo on kuitenkin sen verran hyvä että menen treenaamaan, jos se raitis ulkoilma vaikka vähän jeesais.

Onneksi itsellä ei tälläistä ole kuin ehkä kerran vuodessa, mutta voisi ehkäpä silti mennä kysymään jotain lääkettä, koska se että 3-4 tuntia joutuu aina kärsimään, ei ole mitenkään mieltä ylentävää.
Nyt en viitsi tässä päätteellä kukkua yhtään pidemään joten adios..

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Juostaan sit illal kun aamul ei maistu

Iltavuoro töissä tänään ja eilen eli aamulla teoriassa voisi ja ehtisi treenata (lähinnä juosta). En vain ole yhtään näiden aamulenkkien ystävä joten jätän treenit iltaan.
Eilen tulin töistä kotiin n. 9aikoihin. Söin kevyesti ja kattelin kiinnostavaa sportmagasinetia siinä puolisen tuntia jonka jälkeen suuntasin lenkille, kellon näyttäessä puol 10.
Juoksentelin sellaisen rennon vauhdikkaan 4km eli läheisen järven ympäri. Alussa on isoja mäkiä joissa viimeisessä vähän kiihdyttelin, mutta muuten suht tasavauhtisesti. Ihan kivalta tuntui juosta vaikka kello olikin aika paljon. Mukavemmalta kuin aamuisin. ;)

Selailin eilen myös videoita ja juttuja omallapainolla tehtävistä liikkeistä ja harjoituksista. Siinä selatessa jäi muistiin ihan mielenkiintoisia alkulämpö/ liikkuvuus harjoituksia, mutta myös joitankin erilaisia punnerruksia.
Kokoilinkin sitten paperille oikean punnerrus kavalkaadin ja ajattelin että tekisin jopa aiheesta videopostauksen (jos kameran video toiminto on hyvä) tässä tulevaisuudessa. Noista kun pari on niin hämäriä että näin tekstinä selittämällä niistä ei kyllä selkoa varmaan saisi. Tälläistä siis tulossa varmaankin tuossa loppuviikosta.

Nyt suuntailen kuitenkin taas pikkuhiljaa iltavuoroon joka on sen verran tynkä että suoritan jonkunlaisen painojenheiluttelutreenin sen päätteeksi. Nyt kun taas tuolla duunin salilla tuota tekee niin painot on vähän pienempiä, mutta eiköhän siitä ihan hyvä treeni tule.
Rinnallevetoa voisi ainakin treenata, koska viimeksi kun koitin niin tekniikka oli kyllä ihan kateissa.

maanantai 4. helmikuuta 2013

Ekat intervallit

Tänään ei treenattu kroppaa vaan ainoastaan päätä, sillä ilta meni englannin tunneilla. Samaan aikaan muu joukkue hikoili lenkin ja salin merkeissä.
Tulevat maanantait menee tällä tyylillä joten pitää maanantain treenit tehä omalla ajalla.

Eilen kuitenkin treenailin ja vuorossa oli ihan puhtaasti juoksemista. Ei enää kuitenkaan pelkkää tasaista junnaamista vaan yhdistin lenkkiin vähän intervalleja. Juoksentelin ensin sellaisen 3-4 km tasavauhtista ja välillä tosi epätasaista maastoa, jonka jälkeen saavuin tutulle intervalli paikalle.
Matka on hiukan mutkitteleva ja sisältää pieniä nousuja ja laskuja. Pituudeltaan aikalailla tasan 400m.

Nyt kun ei ollut garminia mukana (koska taas päästänyt akun tyhjäks) niin palautukset piti vetää ihan hatusta. Normaalisti olisin pitäny tuollaisissa 400m vedoissa noin 90sec palautukset. Nyt odottelin että sykkeet on varmasti tippunut ja luulenkin että ne oli aika lähellä 2minuuttia.
Lumi, jää ja omat jalat vähän rajoitti menoa, mutta luulen että vetojen pituus oli ajallisesti n. 1min 15sec.
Sulalla kelillä kun olen tuota juossut niin ajat on ollut jossain 1.07 - 1.12 välillä ja nyt varmaan siis jotain 1.14 - 1.17.
4x 400m n. 120sec palautuksilla.

Viimeisen juoksun jälkeen 300m kävely palautusta ja sitten hölkkäilin n. 1km palauttelevat. Hyvät hiet niin kuin aina juostessa. Jalat oli suht tiukat ja tuntuivat jo pelkässä hölkkäilyssä vähän jumisilta. Etenkin pohkeet niin kuin mulla yleensäkkin ja sen lisäksi hiukan kyllä takareidetkin.
Ihan hauskaa kyllä nuo intervallit perus tasavauhtiseen verrattuna, vaikka ovatkin suorituksena raskaampia ja vaativat vähän itsekuria tai vaihtoehtoisesti tuhoisuutta. :)

Laitetaas vielä pari kuvaa omasta juoksemisesta loppuun kun niitä on. Nämä ei ole eiliseltä vaan lauantain ulkoilulta. Kuvat on myös monelta kerralta, mutta kyllä niitä tutkiessa saa vähän kuvaa miltä se oma askel näyttää..
Ehkäpä innostun laittamaan joskus ihan videotakin tai ainakin tarkempaa kuvamateriaalia.


 Tuossahan jalat vaihtelee vähän miten sattuu mutta liikkeen saa kyllä selville. Vähän pitäisi olla enemmän kuvia ja tiuhempaan otettuna että saisi tarkemmin vakoiltua. Ehkä tuossa nyt ainakin sen näkee että kokonaan ollaan ilmassa joka askeleella kun rennosti juoksee. Monet lenkkeilijät kun eivät ole joka on mun mielestä jonkinmoinen virhe.

lauantai 2. helmikuuta 2013

Haaste otettu vastaan

Hahaa, huomaatteko ulkoasun muutoksen? Jos ette niin usein käynti Instrussa auttaa. ;)
Vähän olin kyllä epäileväinen voisiko tälläinen vaalea sopia omaan silmään, mutta nyt näyttäisi siltä että oma silmäkin tämän kelpuuttaa. Vai mitä olette mieltä?

Simplicityn kirjoittelija laittoi jo ajat sitten haastetta tähän suuntaan, mutta koska muilta kiireiltä en ole ehtinyt vastata siihen, niin teenpä sen sitten nyt.
11 kysymystä olisi vastattavana ja sitten pitäisi haastaa 11 uutta blogia, mutta koska olen tylsä, laiska ja myöhässä niin jätän haastamisen tekemättä. Vastauksen kuitenkin tässä:

1. Oletko aina ollut yhtä innoissasi treenaamisesta vai ajoiko joku tietty asia sinut treenikoukkuun?

Olen. Olen urheillut pienistä saakka, niin pienestä että en edes muista että en olisi sitä joskus tehnyt. Urheilu on ollut myöskin aina täyttä hauskanpitoa vaikka siinä on ihan juniori vuosia lukuunottamatta tavoitteitakin aina ollut.
 
2. Jos joutuisit valitsemaan puhtaan ruokavalion tai treenin välillä, kummasta olisit valmis luopumaan vuoden ajaksi?

Ruokavaliosta, ehdottomasti. Olen kaikkea muuta kuin ruoka puritanisti, eli tosisin sanoen syön mitä lystään, niin paljon kuin lystään ja aina ilman mitään morkkiksia.
Ilman liikuntaa en pysty hirveän kauaa olemaan ennen kuin kroppa ja mieli on niin sekaisin että energiaa pitää päästä purkamaan.
 
3. Oletko jo saavuttanut urheilulliset tavoitteesi vai tavoitteletko vielä jotain tiettyä treenaamisellasi?

Olen saavuttanut pieniä `välitavoitteita` mutta lapsuuden täydet tavoitteet eivät ole eivätkä täyty. 
Toisin sanoen olen pelannut nuorten maajoukkueessa ja saavuttanut mitalleita nuorten Sm tasolla, mutta ammattilaista musta ei silti ikinä tullut.
Nykyään tavoittelen mahdollisimman hyvää fyysistä kuntoa ja hyvää mieltä.

4. Mikä on mieleenpainuvin urheilumuistosi?

No tuossa ylempänä näitä jo vähän sivuttiin. 
Ensimäinen maajoukkue peli Irlannissa. Kansallislaulu soi ja siinä sitä rivissä laulettiin, kun paidan selkämyksessä komeilee numero 10. 
(jalkapallotietäjät ymmärtää varmaan tuon numeron merkityksen ;) )
 
5. Mitä lajia et suostuisi ikinä kokeilemaan vaikka sinulle maksettaisi siitä?

Oon aika yllytys hullu, mutten hirveän hyvä nolaamaan itseäni. 
Baletti voisi olla varmaankin se kaikista pahin.

6. Mitä syöt aina aamiaiseksi?

 Arkisin syön aina ainakin tummaa leipää. Siihen yleensä kaveriksi jotain rahkaa tai jogurttia sekä banaania. 

7. Mitkä viisi ruoka-ainesta kuuluvat ruokavaliosi perusrunkoon.

 Syön ihan perus hima safkaa, mitä se nyt enää tänäpäivänä tarkoittaakaan. Mutta aamu, väli ja iltapalat on saman tyylisiä joissa toistuu tumma leipä, maitorahka, jogurtti johon menee siemeniä, mysliä ja banaania.

8. Kuka on urheilumaailman idolisi?

Nuorena se oli David Beckham ja sitten teini-ikäisenä oli paljonkin erilaisia jalkapalloilijoita. 
Suurimpana idolina on varmaan jäänyt kuitenkin elämään Paolo Maldini. 
Nykyään on sitten monia erittäin innoittavia henkilöitä, mutta en idoleiksi siltikkään laskisi.
 
9. Mikä on mottosi?

Pain is weakness leaving the body.!
 
10. Mitä lajia harrastat kesällä, entä talvella?

Kesät menee jalkapalloa pelaten, jonka lomassa sitten juostaan, pelataan tennistä sekä pyöräillään.
Talvisin juostaan, hiihdetään (liian vähän tänä talvena), pelataan jalkapalloa ja nyhjätään kuntosalilla.
 
11. Mikä on suurin syysi treeniblogin pitämiselle ja mitä blogi on antanut sinulle?

Aloittelin sen takia että saisin purkaa omia ajatuksiani liittyen hyvinvointii ja maailman vääryyksiin. Nämä mielipide tekstit ovat siis suuri syy ja samalla tietysti tulee vähän erilaista täytettä treenipäiväkirjaan.

Vänkää kyllä kirjoitella välillä tälläisiin. Saa antaa testin vaan virrata, no niin oikeastaan kirjoitan aina. :D
Kiitokset V:lle haasteesta.

perjantai 1. helmikuuta 2013

Flunssa hellittää, toivottavasti kohta myös stressi

Eiliset treenit meni hyvin. Keli oli treenaamiseen mitä parhain. Sumuinen ja kostea ilma sekä lämpötila nollan paikkeilla. Ainut pieni ongelma oli se että lopun pelissä korkeat sykkeet tuntuivat keuhkoissa ja pakottivat ottamaan vähän easymmin.
Muuten treenit meni kyllä tosi hyvin ja tuntui että itseltä onnistui oikeastaan kaikki, paitsi maalinteko.

Flunssakin jo eiliseksi siis vähän hellitti ja nyt tuntuu että pää on tyhjempi kaiketa limasta ja muusta kun eilen treenaaminen laittoin ne liikkeelle ja ulos kropasta. Olen sitä mieltä että tuollaiselle kuumeettomalle flunssalle on hyväksi tuollainen hengästyttävä liikunta, kunhan sitä ei tee liian aikaisin tai liian kovaa. Parhaassa tapauksessa se tyhjäntee kyllä nenän ja ontelot limasta.
Nyt vaan toivon että tämän päivän vierailu pankkiin vielä vähän lieventäisi stressiä mitä tässä on nyt ollut aika rnkasti päällä tää viikko. On kyllä ollut melkoiset kaksi viikkoa kun elämän ekat viralliset amk opiskelu päivätkin ollu tässä samassa rysäyksessä.

Kuvaaman en ole ehtinyt sitten niin ollenkaan, kun välillä tuntuu että päässä on niin paljon ajatuksia ettei meinaa muistaa oikein mitään muutakaan. Korvaan kuitenkin tämän ongelman vähän isommalla blogin visuaalisella päivityksellä. En uskalla luvata koska se tulee mutta lähitulevaisuudessa kuitenkin.

Nyt haluaisinkin mielipiteitä siitä että mitä olette mieltä näin tummasta ulkoasusta mitä tällä hetkellä on?
olen miettinyt tosi vaaleaa mutta se ei oikein omaan silmään ole ikinä käynyt, joten onko tumma ok, vai vaalennetaanko?

Nythän tuo banneri on suht keväinen joten vähän vanhentunut ja nyt jos ja kun teen talvisen niin sekin on kohta taas vanhentunut. ;)