tiistai 29. tammikuuta 2013

Stressiä, dementtiaa sekä flunssa

Vähään aikaan ei olekkaan tekstiä tullut enkä ole kyllä ehtinyt juurikaan lukea muitakaan blogeja. Hiukan kiirettä paitsi että sunnuntaina olisi ollut aikaa, mutta ei juurikaan kirjoitettavaa koska flunssa aloitti mussa asustelun silloin. Asustelee vieläkin, mutta onneksi ei ole pysyvästi taloksi jäävä.

Hiukan on ollut stressiä erinäisistä asioista. Lainaa, asuntoasioita, ekat kunnon kouluviikot jne.. Huonosti nukuttuja öitä, kiireisiä päiviä ja puhelimessa roikkumista. Siihen päälle nyt sitten vielä tämä flunssa mikä on kyllä varmaan myös osittain noiden muiden juttujen syytä.

Eilen kävin kevennetysti treenailemassa kuitenkin. Ulkona juoksemisen sijaan poljin 40min kuntopyörää sisällä ja tein n. 50minuuttia kokovartalolle kohdistuvan salitreenin. Pieniä painoja ja syväkyykkyjä sekä sumokyykkyjä esim tuli tehtyä. Liikkuvuutta ja ylläpitävää olisi niiden tarkoitus treenata. Penkissä taisi olla ainoastaan suht normit painot ja sitten tietysti taljoissa ja muissa omanpainon avulla tehtävissä, tottakai.
Penkissä taisin tehdä 5sarjoja reilulla 50kg ja ajattelinkin että ensi viikolla voisi pyytää jonkun vähän varmistamaan ja tehdä 70kg eli omalla painolla, tai ainakin kokeilla.
Eikös jokin penkin raja, joissain testeissä tai jossain, ole juuri se että nostaa oman painon??

Tänään vähän arvoin että menenkö vai en ulkona oleviin treeneihin. Puhelinrallin jälkeen kuitenkin päätin että menen tuulettamaan päätä, silläkin uhalla että olen sitten loppuviikon enemmän flunssassa. Autossa sitten tajusin, että ohops, olen menossa ihan väärään aikaan treeneihin. Silloin kun olisin kentälle tullut niin treenit juuri sopivasti loppuisi.
No eipä menty sitten treeneihin, vaan auto ympäri ja kotiin potemaan flunssaa pois.

Päivät on vähän sekaisin ja sitä myöten myös noi aikataulut. Sen siitä saa kun tekee töitä välillä ja sitten taas lorvii vaan koulussa. Ei näin yksinkertainen pää pysy sellaisella rytmillä perässä, vielä. :)
Nyt keittelen teetä ja koitan saada vaikka jonkun koulutehtävän tehtyä, ettei mene tämä ilta ihan hukkaan. 

perjantai 25. tammikuuta 2013

Mistä näitä pakkasia nyt oikein tulee?

Taas treenailtiin eilispäivänä suht jäätävissä olosuhteissa. Vielä kun mittarit näytti kaikkialla eri määrää niin oma pukeutuminenkin meni yhden kerroksen verran mönkään, eli vähän kylmä oli.
Kotona kun mittari näytti vajaat -13 ja sitten kentällä auton mittari näytti pahimmillaan pois lähtiessä -16.
Kyllä vähän reilu 3astetta on jo jonkinmoinen ero. Takki olisi pitänyt olla ivelä kerrosten päällä.
Hiukan lyhyemmät treenit siinä vedettiin eli taisi olla aika tasan tunti ja sellaisella tasaisella pk vauhdilla, varoen sitä ettei tulisi kylmä ja ettei sykkeet nouse liian korkeelle tuossa kelissä.
Onneksi tänään ja viikonloppuna on vähän vähemmän pakkasta joten treenaaminen onnistuu paljon mukavemmin.

Perjantain kunniaksi oli lyhyt koulupäivä, joten tässä ollaan jo kotona ja suurinosa tämän päivän tehtävistäkin jo tehtynä. Koskakohan olen tehnyt viimeksi kotiläksyjä, vai olenko tehnyt niitä oikeastaan ikinä.?
No kyllä niitä hieroja koulussa tuli sentään tehtyä. :D
Nyt tehtäviä on jo sen verran että niitä kaikkia ei yhdessä illassa pystyisi edes tekemään, mutta onneksi deadlinet on jossain kaukana tulevaisuudessa. Mutta jotta joskus sitten ei tulisi paniikkia niin viikonloppuna pitää myös syventyä oppikirjoihin.
No eipä haittaa kun intoa tuntuu olevan.

Tänään siis joukkueen treenit, huomenna harjoituspeli ja sunnuntaina intervallitreeni. Näillä mennään.
Valitan kuvien vähyyttä viime aikoina mutta kun kameran akku ja mutku mutt...
Toivotan kuitenkin kaikille hyvää perjantaita ja leppoisaa viikonloppua.

torstai 24. tammikuuta 2013

Sensuuria

Sitä harrasti Blogger alkuviikosta kun ei antanut julkaista tekstiä, eikä myöskään tallentaa sitä. En tiedä olika vikaa bloggerissa vai kirjoitetussa tekstissä, mutta ihan tälläisen tekstin takia jäi alkuviikon kirjoitukset kirjoittamatta.

Viikko  on jo pyörähtänyt käyntiin ja kääntynyt jopa keskeltä kahtia. Sehän tarkoittaa myös sitä että ensimäinen kouluviikko rupeaa olemaan pikku hiljaa loppusuoralla.
Paljon on tullut uutta asiaa jo viikossa, mutta suurinosa liittyy ihan perus nettialustojen ja järjestelmien käyttöön. Itse opetuksessa on ollut paljon itselle jo ennestään tuttua asiaa, mutta sen kyllä on huomannut että nyt pureudutaan tähän ihmiseen hiukan (lue: tosi paljon) syvällisemmin. Lihakset ja luut sekä niiden toiminta ei nyt ihan riitä vaan lähdetään liikkeelle solutasolla tapahtuvista asioista.
Erittäin hienoa kyllä kun on kunnon opetusta näistä asioista eikä vain ole pelkän kirjasta luetun tiedon varassa.

Treenaaminen on mennyt ihan suunnitelman mukaan, elikkäs maanataina 30min lenkki 10km/h eli 6min/km vauhtia ja siihen päälle 60min kuntosalitreeni joka kohdistui koko kroppaan.
Painot on etenkin jalkaliikkeissä suht maltillisia ja toistot tehdään mahdollisimman terävästi. Ollaan siis perusvoima kaudelta siirrytty tuollaiseen ylläpitävään ja nopeusvoima treenaamiseen. Jossain vaiheessa vielä vähän rukataan painoja ja toisto määriä sekä nostetaan terävyys tappiin eli esin takakyykyt tehdään hyppyyn asti jne..
Tiistaina pääsin pitkästä aikaa joukkueentreeneihin koska normaalin iltavuoron sijaan oli koulua joka tämän mahdollistaa. Perus joukkueen treenit jotka ehkä olivat lähempänä kevyempää kuin tosi raskasta.
Keskiviikko lepona ja tänään sitten jatketaan joukkueen treenien merkeissä.

Huomenna ja lauantaina treenataan sekä pelataan treenipeli, jonka jälkeen sunnuntaina varmaankin juostaan jonkunlaisia intervalleja, ellei sitten pakkanen sekoita tätä kuviota.
Siitä lisää sitten kuitenkin silloin. :)

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Voi Ruotsi sentääs

Viikko ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä. 
Pakkanen sekoitti menoa suht pahasti ja viikosta kehkeytyi suht kevyt. Tietysti olisin voinut vähän itsekkin vaikuttaa asiaan ja tehdä tuosta tiukemman mutta empä tehnyt. 
Ensi viikolla ajattelin kyllä vähän tiukemmin treenata, joten toivotaan että pakkanen ei tätä operaatiota vaikeuta. 
Muutenkin pitää pistää vähän lisää tehoja treeneihin. Ihan hyvin tuntuu olevan kunto kyllä kohdillaan kun mietti ajankohtaa. En muistaakseni ollut ihan näin hyväsä hapessa vuosi sitten ja sehän on juuri sitä mitä haen. vuosi vuodelta kokonaisvaltaisesti parempaan kuntoon. Entistäkin parempaan. :)

Viikko näyttää nopeasti listattuna tältä. 

Ma: Lenkki + puntti
Ti: Lepo
Ke: Aamulenkki
To: Joukkueen treenit
Pe: Kuntopiiri + kehonhuolto
La: Treenipeli 
Su: Lepo

Huomenna alkaisi sitten ensimäinen oikea opiskeluviikko. Ensimäinen lähiopetus viikko siis. Pari kirjaa on vielä kadoksissa, vaikka ne pitäisi olla jo hallussa, kiitos oman hitauden sekä viivästyneen postituksen. Ehkäpä kuitenkin saan tarvittavat luvut tehtyä noista vanhoista materiaaleista kunhan vaan katson että mitä pitää opiskella.
Viikko alkaa mukavan `kevysti` kielten tasokokeella sekä hops keskustelulla. 
Ruotsi ei tule menemään läpi ja odotankin jo vähän sen valmistavalle kurssille pääsyä, mutta toivon todella että en ryssi englantia sillä ihan hirveästi ei omiin aikatauluihin noita iltaopiskeluja haluaisi. 
Kalenteriin on merkitty työt, koulut ja treenit ja näyttää ihan mukavan täydeltä. Siihen kun lisätään vielä etäopiskelut eli läksyt, sekä muut normi arjen jutut niin ihan kivasti on ohjelmaa joka viikolle. 
Koitankin nyt ottaa itseäni sen verran niskasta kiinni että en tekisi vain pakollisia vaan teen ylimäräisiä juttujakin jos toinen vaihtoehto on tuhlata aika johonkin ihan turhaan, aivoja syövyttämään asiaan. 
Tietokone ja tv ovat varmasti isoimmat kärsijät tässä yhtälössä. 
Vaikka en ole vaarmaan vuoteen ole ollut naamakirjassa niin silti saan kulutettua netissä liikaa aikaa, vaikka blogien kirjoitus ja luku määritettäisiin ei turhiin, niin kuin teenkin. 

Nyt menen vilkuilemaan vielä hetkeksi ruotsalaista kirjallisuutta sekä illan päätteeksi vielä jalkapalloa.

torstai 17. tammikuuta 2013

Treenit ulkona -17c pakkasessa

Valmentaja oli vähän unohtanut tsiigata lämpömittaria joten treenit pidettiin vaikka pakkasrajat menikin vähän rikki.
Ei kuitenkaan kuin tunti siellä paleltu ja kyllä siellä jotenkin jopa pärjäsikin kun tasaisesti vaan pysyi liikkeessä. Vähän oli liikuminen silti kankeaa ja ihan täyttä hönkää ei voinut kyllä mennä koska keuhkot olis varmaan sanonut sopimuksensa irti.


Vihdoinkin garminissa oli virtaa ja jopa muistin ottaa sen mukaan joten sykkeet ja muut faktat tuli nyt treenistä talteen.
Keskisyke näyttäisi olleen 129 ja huiput 173. Suht tasaista heittelyä, paitsi tuo yksi keskivaiheen kohta jolloin oli pieni juoma ja venyttely tauko.

Alussa ihan perusjuoksua ja sitten vähän muuta alkulämpö liikehdintää.
Sitten puolen kentän alueella pallonpito peliä eli pelataan ilman maaleja. Tässä olikin sitten nuo treenin kovimmat sykkeet ja suht hyvän pätkän pysyivätkin tuolla 160 tuntumassa.
Sitten tuo juomatauko jonka jälkeen sitten pistettiin maalit paikoilleen ja ruvettiin pelaamaan puolen kentän peliä maaleihin.
Tässä vaiheessa ei enää säntäillä ympäriinsä koko puolikkaan alueella vaan pelataan jotain paikkaa joten sykkeet vähän matalammat ja  enemmän heittelyä. Pallo kun on muualla niin ei tarvii hirveesti stressaa mutta sitten sykkeet taas nousee kun joutuu enemmän peliin osallistumaan. 

Huomisetkin treenit menee varmaan myös aika metsään tuon pakkasen takia, koska joidenkin päättäjien ja muiden takia ihmisten koko kaupungista ei löydy enää hallia missä voisi näillä pakkasilla treenailla. Pitää siis palella tai sitten perua treenejä. Tietysti jos tulee joku pidempi pakkas jakso niin sitten mennään evakkoon johonkin vähän pidemmälle, mutta melko syvältä tää järjestely tällä hetkellä on.

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Kiittäkäämme suorinjaloin tehtävää mavea

Itseasiassa ei pitänyt edes tehdä tuota liikettä maanantaina, vaan pelkästään normaaleja. Treenin jälkeen kuitenkin katsoin vähän toisen mave tekniikan perään ja esittelin suorinjaloin tehtävän, koska normaalilla ei tullut kuulemma tarpeeksi tuntoa takareisiin.
Siinä sitten ihan jokusen kerran näytin miten homma toimii jne, suht pienillä painoilla vielä, mutta heti pamahti takareidet jumiin.
Suorin jaloin rupesin vaihtamaan kenkiä treenin jälkeen jalkaan niin heti ilmoitti takareidet että kannattaisi koukistaa niitä polvia.
Maanantai ja tiistai meni kyykkiessä koska venytystä ei oikein voinut takareisille jakaa.

Nyt on pahimmat tuntemukset jo takana mutta arkuuden tilalle tulee kankeus, joten nyt kun jo pystyy niin pitää kyllä jalkoja venyttää ihan kunnolla.

Tänään jatkoin aamulenkkiin tutustumista viime viikon tapaan ja kävin juoksentelemassa tuollaisen 25minuutin pätkän. Heräsin klo 8.00 ja lähdin juoksemaan klo 10.00 joten kroppa oli jo kivasti herännyt, mutta paikat aika tukossa.
Syemittarissa ei vieläkään akkua, mutta nyt otin asiakseni että en vain tökkää sitä kiinni koneeseen vaan myös varmistan että se rupeaa latautumaan, joten seuraavalla lenkillä saa jo vähän faktaa pöytään.
On ollut ihan tylsää kun ei ole voinut katsella tietoja juoksusta lenkin jälkeen. Kyllä tuo laite vaan toi ja tuo edelleen hirveän paljon motivaatiota ja uutta intoa lenkkeilyyn.

Kuva ei ole tältäpäivältä, joten kuvitelkaa mustat salomonit jalkaan ja pipo sekä hanskat.

Alkuviikko näyttää treenien osalta tältä:
Ma: Lenkki 30min + 60min kuntosali (koko kroppa)
Ti: Lepo
Ke: Aamulenkki 25min.

Alkuviikko mennään siis suht kevyesti mutta jo huomisesta lähtien nostellaan taas vähän kierroksia, kunnes taas koittaa sunnuntai ja sitä kautta alkuviikko.

maanantai 14. tammikuuta 2013

Yoga weekend

En sitten arponutkaan itselleni palauttavia lenkkejä viikonlopuksi vaan päädyin hiukan yllättävämpää ratkaisuun sillä tein lauantaina ja sunnuntaina yoga ohjelman.
En kuitenkaan ollut missään ohjatussa vain tein tämän ihan olohuone olosuhteissa. Tietystikkään liikkeitä en vetäny mistään ulkomuistista vaan Bob Harper ne tunnit veti tv:n välityksellä.
Sama tyyppi on kuulemma Suurin pudottaja sarjassa coachina mutta kun en kyseistä sarjaa seuraa, niin olin siitä täysin tietämätön ennen tätä.

Posti oli jo hetksi `hukannut` lähetyksen, mutta se onneksi löytyi...

Lauantaina ohjelma tuntui melko pahalta sillä kyseessä oli yoga for the warrior, tai jotakin siihen suuntaan, mutta kuitenkin vähän kuntopiiriä ujutettu ohjelmaan mukaan. Tuskaa siksi että olin niin totaalisen tukossa ja jumissa.
Sunnuntaina tein sitten saman ohjelman koska tällä kertaa ei ollut tarjolla oikein muuta sopivaa. Yoga ballet ei oikein tuntunut hyvältä ajatukselta :D ja mitään cardioita en halunnut vaan enemmänkin juuri vähän jooogaaa ja sen sellasta.
Sunnuntaina meni jo paremmin kun paikat oli vähän auennut ja liikkeet tutumpia.
"Siihen nähden että tää treeni on oikeastaan niin vähän sua, kun vain voi olla, niin teet kyll yllättävän hyvin."
Kuului elämänkumppanin arvio mun joogasta joten kaipa se meni ihan siedettävästi. ;)
Tuosta voi käydä tsiigaamassa pienen pätkän kyseisestä treenistä.

... ja sain kuin sainkin itselleni uuden koululaukun
Tänään on sitten taas paluu vähän normaalimpaan treenaamiseen sillä vuorossa on joukkueen kanssa tehtävä lenkki+punttisali.
Tod. näk. n 30min tasavauhtinen juoksu ja siihen sitten 60minuuttia salia päälle. Nyt kun Garmin on viimeinkin ladattu niin taidanpa tarjoilla teille tulevaisuudessa hiukan sykkeitä tämän päivän treenistä nähtäväksi.
Ajattelin myöskin napata sykkeet yhdestä pallotreenistä joka tulee olemaan torstai. Voi vähän verrata edellisiin mittauksiin ja sitten keväämmällä sama tietysti uudelleen.

perjantai 11. tammikuuta 2013

Jalat muussina

Huh huh, mitkä hapot jaloissa. Eilen oli ohjelmassa noin 1h 15min treenipeli normi treenien sijaan ja kun vastassa oli Veikkausliigajoukkue niin sai painaa kyllä ihan täysiä.
Hyvin jaksoi juosta, mutta vielä on huomattavissa sellainen seikka että mitä nopeammaksi ja terävemmäksi liikkuminen menee niin sitä pahemmin iskee hapot jalkoihin. Suorat kovat juoksut ei tunnu juuri ollenkaan.
No intervalli ja spurttitreenit pitäisi kyllä tuon ongelman hoitaa kuntoon ennen kesää.

Sotavammoja pelistä. Jos muistais leikata ne kynnet lyhyiks
Tänään sitten oli ihan normaalit 1h30min treenit ja jalka ei liikkunut sitten yhtään. Täyttä jumitusta ja mössöä. Sellaista diesel tasavauhtia ja sillähän ei jalkapallossa ihan hirveän pitkälle pötkitä.
Viikonlopun treenit on vähän auki mutta jotain pitäisi kyllä keksiä. Huomiseksi todenäköisesti kyllä arpomakone arpoo jonkunlaisen palauttelevan lenkin. Se että onko se lyhyt vai pitkä selviää varmaankin vasta sitten kun olen tien päällä juoksemassa.
Recover kompressiosukat puristaa pohkeista vähäisenkin koon piiloon ;)

Tänään oli sitten myös ensimäinen koulupäivä. Suht paljon kaikkea käytännön juttuja liittyen tulevaan opiskeluun ja kaikkien verkko juttujen hoitoon ja käyttöön.
Viralliset opiskelut alkaa vasta reilun viikon päästä, mutta kyllä sitä nytkin on jo hiukan kotiläksyjä tehtävä ja sitä perhanan ruotsia pitää koittaa kyllä lukea.
Nyt taidan painua venyttelemään ja sitä kautta pehmeiden patjojen ja peittojen väliin.
Hyvät viikonloput.

keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Minä ja aamulenkki

Me ei olla frendejä. Me kyllä haluttaisiin olla, mutta jotenkin meijän suhde ei vaan meinaa toimia.
Yleensä syynä on se että olen liian jäykkä, laiska ja veltto aamuisin.
Tänään taas koitettiin miltä se yhdessäolo tuntuisi mutta eihän se nyt ihan mennyt niin kuin Strömsössä. Annoin kropalleni aikaa, eli en rynnännyt suoraan sängystä. Aamupala ja kaksi tuntia heräämisestä kului aikaa ennen kuin koin että voin koittaa tätä tutustumista.
Sitten alkoi ongelmat. Osa juoksukamoista oli koneessa odottamassa pesua, soittimen akku melkein tyhjä ja garminin akku täysin tyhjä. Molemmat olivat koneessa kiinni, mutta eihän kone niitä lataa ellei se ole itse verkkovirrassa, näköjään.
Garmin jäi himaan, soitin akkua uhmaten taskuun ja vaatteitakin löyty sitten kuitenkin ihan kivasti päälle.

Sain itseni siis kuitenkin onnistuneesti pihalle ja pääsin taas kokeilemaan miltä tää meidän yhteiselo vois tuntua. Eipä se nyt niin hirveää ollut kuin taas muistin, mutta oma kroppa oli kyllä jumissa, kipeä ja väsynyt riippuen siitä mistä paikasta puhutaan.
Siinä sitten sellainen puolituntinen tutustuttiin toisiimme ja päätimme että koitetaan treffata vähän useammin, kunhan vaan saan sen pari tuntia ensi heräillä. Joskus jopa sitten vähän pidempääkin tapaamista ehkä?
Yllätys oli myös se että soitin jaksoi kuin jaksoikin tuon puolituntisen puskea musiikkia, mutta mitään syketietoja tai muuta hienoa en lenkistä saanut taaskaan.
Ihan liian monta lenkkiä juostu jo ilman kelloa, koska haluaisin päästä pälyilemään niitä vauhteja ja sykkeitä lenkin jälkeen.

En kyllä vieläkään julista aamulenkkiä parhaaksi ystäväkseni, mutta ehkä me vielä päästään jollain tasolla sinuiks ja siedetään toisiamma sen verran että voidaan säännöllisesti viettää aikaa yhdessä. ;)

maanantai 7. tammikuuta 2013

Painonnousua ja kropan mitat

Onpa hauska sana tuo painonnousu.
Yleisestä mielipiteestä (veikkaan) poiketen tuo on ihan tapahtumanakin mukava juttu. Loppukesästä/syksystä viimeksi oikeastaan vaa`alla ja silloin paino näytti päivästä riippuen jotain 66.5 ja 68.5 välillä. Sinällään noista ei ihan hirveän hyvää vertailua voi ottaa kun välillä mittaus tapahtunut aamupalan ja lounaan välissä ja välillä vasta lounaan jälkeen.
Paino siis heittelee hiukan joka nyt on ihan normaalia koska kulutus on etenkin kauden aikana tosi kovaa ja suusta menee alas myöskin melkoisesti tavaraa.

Tänään sitten pitkästä aikaa kävin astumassa vaa`alle ja sinnehän pompsahti aivan tuntematon kymmenluku.
70.3 ja tämä mittaus oli vielä ennen lounasta. Aivan mahtavaa. Tässä ollaan painavimmillaan, ever.  :D

Olen kyllä huomannut pieniä vinkkejä siitä että tuo kahden kuukauden salitreeni olisi pieniä muutoksia tehnyt kroppaan. Osa vihjeistä on ihan suoraan peilistä nähtävissä ja toiset taas huomaa kun laittaa tiettyjä vaatekappaleita päälle.
Hiukan on siis reisiin ja pakaroihin tullut lihasmassaa koska lämpöhousut ja kerraston housut tuntuvat napakammilta kuin ennen. Tai sitten ne on vaan kutistunut pesussa. :D

Pieni ja kapea sitä ollaan edelleen mutta jotta asia muillekkin ehkä hiukan enemmän aukeasi, annan ympärysmittoja, joihin voitte vaikka verrata.

Vyötärö: 80cm
Lantio/pakarat: 95cm
Reisi: 57cm (levein kohta), 42 (polven yläpuolelta)
Rinta: 92cm
Hauis: 31cm

Pituus 178cm ja paino 70kg. Rasvaprosentti 9 tai vähän alle. Jos haluaa vakoilla miltä nuo mitat noin about näyttää niin Täällä ja täällä on pari kuvaa jotka on otettu tuolla syksyllä ennen salikuuria. Noihinkin kun nyt vertaa niin huomaa kyllä pientä eroa. Hyvä niin. :)


Tänään oli treeninä joukkueen kanssa tehty lenkki+kuntosali. Puolituntia n. 10km/h juoksua ja sitten kokovartaloon tehty 60min kuntosalitreeni. Ei mitään ihmeitä vaan jalat suht maltillisilla painoilla ja mahd terävästi tehtynä ja muuten ihan perus lihaskunnon treenaamista.

lauantai 5. tammikuuta 2013

Toiset treenit ja johan kiristää

Eilen oli toiset futistreenit ja kuten odottaa saattaa oli ekoista vähän kerääntynyt jotain kiristyksiä jalkoihin. Paljon vähemmän kuitenkin mitä oikeastaan odotin joka oli erittäin positiivinen yllätys siis. Jalat kulki ihan kivasti nämä toisetkin treenit joskin lopussa rupesi tuntumaan vähän kaikenlaista pientä.
Pohje meinasi vähän kramppailla, kenkä vähän hiersi ja pakara tuntui menevän mehevään jumiin. Kaikki oikeassa jalassa vielä.
Vähän oli siis kiristysten hoitoa illalla edessä ja tänään jatketaan operaatiota keppijumppa + kuntopiiri treenillä.
Tässä `3 kovaa` jota eilen käyttelin.

Doby and mind.

Relaxant. Henkistä vai fyysistä? Ihan sama mulle.

Suositus 1tabletti päivässä. En syä joka päivä joten voin vetäistä tuplat.
Sitten olisi tietysti ollut ihan hyvä jos sitä venyttelyä olisi myös muistanut tehdä eikä vaan maannut selkää venyttäen sohvalla ja katsonut Voice of finlandia.
Hiukan kyllä annoin hierontaa itse tuolle pohkeelle heti treenien jälkeen ettei sinne mitään ikävää jäisi, pienistä krampin oireista, pyörimään.

Tänään siis vähän keppijumppa + kuntopiiriä, huomenna varmaankin lepo ja sitten maanataina joukkueen lenkki+punttisali treeni. Siitä ne normi rutiinit pikkuhiljaa taas lähtee. :)

torstai 3. tammikuuta 2013

Ekat futistreenit

Tänään lähti joukkueen treenit taas pyörimään, eli pääs taas pitkästä aikaa vähän potkimaan. Aika paljon oli porukkaa treeneissä mukana ja mentiin ihan kivalla temmolla näin tammikuun alun treeneiksi.
Aika hyvin sitä omatkin jalat liikkui ja jaksoi ihan treenien loppuun asti juosta. Ehkä ihan lopussa  vedetty, 35m täysii tonne ja 35m täysii takaisin, vetäisi hapot ja iski sykkeen sinne pariin sataan. Kyllä siitäkin sitten kuitenkin palauduttiin, mutta kesällä olis hyvä jos se tapahtuisi vähän nopeammin. :)

Jalat siis liikkui, mutta se pallo ei kyllä sitten meinannut totella niin ollenkaan. Oli vähän sellaista ensinmäisen treenin taikaa ilmassa ja sehän ei ole kovin hyvä juttu.
Oho, se pomppas. Ohoh nyt se ei pompannutkaan.

Treenithän koostui alkuhölkkäilystä, sitten erinäisiä syöttely juttuja, jonka jälkeen vähän isompaa syöttämistä ja maalintekoa. Sitten reilun pituinen peli ja loppuun vielä pieni hölkkäily.
Perus 1h 30min tuollaiseen menee aikaa.

Iltapala + kanamuna ja lisää juomaa
Nyt sitten vaan iltapalaa naamaan ja voisi kerrankin muistaa venytellä nyt illalla, niin jalat eivät ole sitten ihan niin hirveän jumissa huomisissa treeneissä.

tiistai 1. tammikuuta 2013

Tehoja vai ulkonäköä? Miksi treenataan?

Mietiskelin tänään lenkkiä juostessa tätä aihetta. Nyt ajattelin sitten vielä jatkaa aiheesta täällä koska ajatukset lenkillä karkaili muualle kun piti keskittyä pystyssä pysymiseen. Pysyin pystyssä vaikka pari kertaa olikin suht lähellä, että olisin itseni kyljeltään löytänyt.

Mieleen tuli ajatus siitä että kuinka moni ihminen oikeasti kuntoilee ja sporttaa sen takia että näyttäisi paremmalta? Hoikemmallta, lihaksikkaammalta tai muuta vastaavaa.
Kun ajatuksia siinä hetken olin pyöritellyt niin olettamus oli että aika pirun moni. Monella alkusysäys on ennemminkin se että ei näytä siltä miltä haluaisi, ennemmin kuin että ei ole sellaisessa kunnossa kuin haluaisi. Kunnolla tarkoitan nyt kaikkea muuta kuin juuri sitä ulkonäköä.
Kuinka monella on jokin muu  tavoite kuin vain se että olisi jonkin kokoinen tai painoinen?

Mitä enemmän ajattelin asiaa niin sitä enemmän rupesi tuntumaan siltä että itse tarvitsee jotakin konkreettista millä voi itseään haastaa, koska ajatus pelkän ulkonäön tai salilla suurempien painojen eteen treenaamisesta ei tuntunut yhtään motivoivalta ajatukselta.
En tiedä miksi pelkkä kropan ulkomuodon treenaaminen ei motivoi? Ehkä en ole sisäistänyt punttisali ja fitness maailmaa, lähellekkään tarpeeksi. Tietysti jos jokin ei mua motivoi se ei tarkoita että joku muu siitä ei voisi motivoitua.

Oma ajatusmalli on ollut aina oikeastaan niin kaukana tuosta ulkomuodon takia treenaamisesta kuin vain voi olla. On ollut vain yksi ja ainut päätavoite: Olla parempi.
Nuorempana tuohon perään piti vaan lisätä termi `jalkapallossa`, nyt se saa olla jo ihan tuollalailla itsekseen.
Olla parempi eli olla kestävä, nopea, vahva, ketterä, kimmoisa, taitava etc..
Nyt ihan vuotta paria lukuunottamatta en ole ikinä ajatellut että pitäisi saada enemmän lihasmassaa tai mitään muuta vastaavaa ulkonäköön liippaavaa juttua vaan ajatus on ollut aina se että koitetaan kaivaa kropasta lisää tehoja. Joskus tuo tehojen kaivuu on toteutettu sillä että lihaksia on kehitetty ja ne ovat saattaneet kasvaa, mutta aina on ajatus ollut niissä tehoissa.
Olenkin joskus todennut että hyvä urheilullinen ja hoikka ulkonäkö on ainoastaan urheilusta tuleva hyvä sivuvaikutus.

Vaikka ajatusmaailma on muuttunut niin että jalkapallo ei ole enää se elintärkeä mittari omalle tasolle, niin silti ajattelen treenaamista niin että haluan kehittää itseäni ja se ulospäin näkyvä kunto tulee siinä mukana.
Tarvitsen siis jonkinlaisen mittarin siihen, joka ei tämän ajattelun takia voi olla peili.

En myöskään näe itseäni joskus tulevaisuudessa pelkkänä juoksijana tai punttisaliNiilona, joten olen jonkinlaisen ongelman edessä siinä vaiheessa kun jalkapalloa lopettelen.
Jalkapallo kun on niin monipuolinen laji että siinä pääsee testaamaan itseään todella monella tavalla. Aina voi koittaa olla nopeampi, voimakkaampi, taitavempi, kestävämpi, koska joukkueesta löytyy melko varmasti aina joku, joka on sua edellä jossain ominaisuudessa. Jos ei niin voit vaihtaa joukkueeseen jossa on enemmän haastetta. Vaikka olisit nopein, niin varmasti löytyy taitavampi tai vahvempi jne. Jos ei omasta joukkueesta niin ainakin sitten jostain vastustajan joukkueesta.

Jos palataan vielä siihen ulkonäön kehittämiseen niin siinäkin piilee yksi melko suuri epäreiluus. Me kaikki kun emme ole tehty ihan samasta muotista. Kaikilla ei ole siis lähellekkään samoja mahdollisuuksia kehittää ulkonäköään tietynlaiseksi. Itsestäni ei tulisi mitään painonostajaa tai kehonrakentajaa 178cm varrella ja tosi kapealla lantiolla.
Tehoja voi kuitenkin kaikki hakea vaikka sen tai niidenkin hankinnass toisilla on etu jos mietitään jotain yhtä tiettyä ominaisuutta. Ei kuitenkaan niin epäreilua kuin tuossa ulkonäöllisessä puolessa mun mielestä, koska kropasta voi hakea monia asioita, mutta ulkonäkö on ainoastaan kiinni, lihaksista, rasvanmäärästä ja siitä epäreiluutta aiheuttavasta rakenteesta.
Olenkin joskus tuosta luonnollisesta eroavaisuudesta kirjoitellut tarkemmin. Täältä löytyy

Nyt kysynkin teiltä että mitä varten treenaatte.?
Onko jokin konkreettinen tavoite vai haluatko että peilistä katsoo enemmän itseäsi miellyttävä näky?

Jätin fiiliksen takia treenaamisen pois laskuista koska luulen että kaikki aktiivisesti liikkuvat pitävät sitä varmasti yhtenä syynä liikuntaan ja treenaamiseen.