lauantai 29. syyskuuta 2012

Juoksijan kuntopiiri, kuvina

Leikkipuistossa tuli käytyä leikkimässä ja kun kamerakin oli mukana niin pääsette ihmettelemään mitä leikkejä tuli leikittyä.
Olin jo valmiiksi listannut liikkeet joita voisi koittaa puistossa tehdä ja pieneksi yllätyksesti melkein kaikki pystyi ilman ongelmia tekemään. Tässä puistossa oli pieniä puutteita `tankojen` puolesta joten leuat ja vatsat eivät olleet ihan simppeleitä tehdä. Paremmissa puistoissa tämä ei kuitenkaan ole ongelma.
Tälläinen kuntopiiri sopii tosi hyvin juoksijoille tai sitten junnuille joiden ei kannata tehdä vielä kovempaa painoharjoittelua, mutta etenkin juoksijoille ja kuntoilijoille.

Ensin tarvitaan pelkkä penkki.
Kaikkia liikkeitä oman maun mukaan esim 20 ja sarjoja ainakin 2.
(kuvat klikkaamalla isommiksi)

Askelkyykky penkille.
Mitä pidemmältä penkille harppaa niin sitä raskaampi liike. Liikkeessä pitää keskittyä että takajalalla ponnistetaan mahd. vähän eli työ tehdään mahd. paljon penkin päällä olevalla.




Yhden jalan kyykky penkillä.
Penkin päässä kyykky siten että toinen jalka laskeutuu penkin ohi kohti maata ja sitten ponnistetaan takaisin ylös. Toinen jalka pitää olla ihan penkin reunalla. Kyykkäävää polvea pitää tarkkailla että ei väänny sisäänpäin vaan pysyy linjassa jalan kanssa. Jalka ei käy maassa vaan kaikki työ penkillä olevalla jalalla.

Tasaisesti alas...

ja sitten takaisin ylös.

Yhden jalan askelkyykky. (bulgarian split squad)
Tärkeää katsoa että etujalka on tarpeeksi pitkällä että polven kulma on hyvä, eli mahd. lähellä 90astetta. Liike menee hissinä ylös ja alas.



Punnerrukset penkillä.
Joko niin että kädet penkillä jalat maassa tai sitten toisinpäin. Kroppa suorana eli pidetään lantio linjassa muun kropan kanssa.

Kädet penkillä...

...Tai toisinpäin

Askelkyykky penkille. Vaativampi versio.
Sama juttu kuin ensimäisessä, mutta erityisen paljon keskitytään siihen että alajalalla ponnistetaan mahd vähän. Paino kokoajan pöydällä olevalla jalalla, eli ala asennossakin alajalka vain tukee asentoa.





Dippi penkillä.
Perus dippailua jalat suorina. Kädet niin että kyynerpäät taittuu mahd. paljon taakse eikä sivuille.


Ahteri kävi näköjään suht lähellä maata. :)

Leuanveto. Myötä ja vastaote.
Tähän pitää löytää joku tanko. Etenkin myötäotteella kannattaa tehdä monta sarjaa koska yhdellä kertaa ei välttämättä hirveän montaa toistoa jaksa tehdä.

Joko myötäotteella...


...tai vastaotteella. Molempi parempi!


Loikkia.
Näitä tekemällä saa juoksija jalkoihin lisää terävyyttä. Lämpö pitää olla hyvä ennen kuin näitä rupeaa tekemään, mutta jalat pitää olla kuitenkin vielä tuoreet, koska kehitetään nopeutta ja kaikissa hypyissä täydet tehot.

Tasajalka.
Tämä ei varmaan tarvitse hirveästi selittämistä.




Yhden jalan loikka penkille.
Yhdellä jalalla. Tärkeää katsoa että ponnistava polvi on taas linjassa jalan kanssa ja että jalka osoittaa suoraan eteenpäin. Hirveän syvään ei ponnistuksessa voi mennä, joten tämä on suht terävä liikkeinen.
Ei hypätä penkille vaan mahdollisimman korkealle.



Rotkohyppy.
Penkiltä tai pöydältä tiputtaudutaan maahan ja heti maahan tullessa ponnistetaan tasajalkaa mahd. nopeasti ja korkealle. Kannattaa aloittaa suht matalalta ja sitten kun liike tulee tutuksi niin voi tiputtautua vähän korkeammalta. Terävä ponnistus.!
Tiputtaudutaan..

... ja terävä loikka heti maahan tultua 

Lisäksi voi lainata jotain pikkuihmistä siellä leikkikentällä ja tehdä askelkyykky kävelyä sekä normaalia kyykkyä, pieni-ihminen selässä tai hartiolla. Tähän kun yhdistää vielä pienen lämmittely lenkin ja vatsalihas liikkeitä niin kasassa on kattava kuntopiiri.
Jalkaliikkeet on helppoja tehdä, mutta huolella tehtynä niillä sa kyllä tosi hyvän treenin jaloille. Näitä kun talven yli jaksaa tehdä niin kyllä juoksu kulkee nykyistä voimakkaammin ensi keväänä.
Jos jostain liikkeestä tarvitset lisä inffoo niin kommenttia vaan, niin koitan selittää parhaani mukaan. :)

perjantai 28. syyskuuta 2012

Keventely sen kun jatkuu..

Tuntuu että kroppa on väsynyt ja jumissa. Menekin nyt vielä normaaliakin enemmän ihan fiiliksen mukaan.
Tällä viikolla se tarkoitti sitä että salilla nostelin painoja ainoastaan maanantaina. Joukkueen treenit on tullut vedettyä ihan normaalisti, mutta jotenkin niissäkin tuntuu että keuhkot ei meinaa aueta ja pumppu hakkaa hirveää kyytiä jo paljon helpommasta kuin kesällä.
Taitaa ruveta pitkä kausi hiukan näkymään.
Jatkan keventelyä vielä ensi viikonkin ja sitten loppuukin jo kausi. Viikon vetelen sitten ihan ilman liikuntaa, pois lukien coopperin juoksu, jonka aion käydä vetäisemässä lepoviikolla.

Kenttien kanssa on vähän ongelmia. Nurmet rupeaa olemaan jo niin pehmeitä että niille ei ole järkeä mennä, joten jokainen treeni arvotaan. Mukava odotella aina viestiä, missä kerrotaan että missä ja milloin. Tänäänkin ihan outo aika ja lenkkaritkin pitäisi olla taas varalla. Saa nähdä mitä taas päästään tekemään. Onneksi sunnuntain viimeinen kotipeli pitäisi päästä pelaamaan vielä nurmelle. Vaikka se varmaan hiukan mutaa jo onkin...

Huomenna suuntaan kameran kanssa läheiselle leikkikentälle kuvaamaan leikkikenttä kuntopiiriä. Liikkeet on koottuna ja hauska nähdä kuinka monta niistä pystyy tuolla puistossa tekemään, niin kuin suunnittelin, sillä en oikein tiedä mitä kaikkea tuolla leikkipuistossa on.
Niin kyllä, en vieraile usein leikkipuistoissa... :)
Kuntopiiri postauksen saan ja huomis iltana tod. näk. valmiiksi (jos jaksan) joten pysykäähän kartalla..

Ai niin, uudistan blogin ulkonäköä joten se tulee tässä lähiaikoina ehkäpä vaihtelemaan aina vähän sieltä täältä. Piti tulla vaaleampi, mutta tuleekin näköjään tummempi.. :D
Jos on ideoita tai mielipiteitä ulkoasua koskien niin otan ne mielellään vastaan...

torstai 27. syyskuuta 2012

Vaellusvaatteet kuntoon.

Onko vaellusvaatteet yhdyssana? Onko yhdyssana yhdyssana?
Olisi joskus pitänyt tehdä vissiinkin niitä kotitehtäviä eikä vaan karata heti koulusta urheilemaan. Tai no ehkä kuitenkin parempi näin. :)

Niin sitten asiaan eli viime viikon loppupuoliskolle laitoin uutta vaellusvaatetta tilaukseen. Tarkoitus olisi lähteä ensi kuun loppupuolella viikonloppuvaellukselle, joten vähän viileämmät kelit kestävää vaatetta piti tilailla.
Kesällähän tuli tehtyä ensimäinen vaellus missä ihan yövyttiin ja nyt siis lähdetään numero kahdelle ja samalla päästään kokeilemaan vähän viileämmässä kelissä vaeltelua.
Ekasta reissusta on sepitys kuvineen tuolla ---> Juhannusvaellus

Jos olisi rahaa niin voisi panostaa core-tex hömppiin ja vetää mitä kirkkaampaa kahisevaa päälle, mutta jos kuuluu kanssani siihen ryhmään, ettei nauti insinöörin palkkaa, niin hyvät vaatteet löytää onneksi halvallakin. Samalla karsiintuu kirkkaat värit pois joka on ainoastaan hyvä asia.

Ei kirkkaita värejä kiitos

Hyvä pukeutuminenhan vaelluksilla ( ja miksei urheilussakin) rakentuu parista perus jutusta.
1. Hyvä kerrasto joka siirtää kosteuden iholta ylempiin kerroksiin ja pitää näin ihon kuivana.
2. Lämmittävämmät kerrokset jotka pitävät lämmön sopivana. Kelin mukaan nämä.
3. Tuulta pitelevä päälikerros joka ei päästä kylmää sisään.
4. Taukotakki. Eli kun pysähdytään niin heti lämpimämpää päälle vaikka ei siltä heti tuntuisikaan.
5. Pipot, huivit, kynsikkäät, kaulurit jne pitää olla kunnossa.

Kengät ja sukat ovatkin sitten asia erikseen, mutta ilmiselvää on se että ne varsinkin pitää olla kunnossa.

Housut ajaa asiansa niin vaelluksessa, kuin karummassakin arjessa.

Aluskerrasto on hyvin jo hallussa koska ulkoliikunnan takia on pitänyt niihin panostaa. Hankin ainoastaan lyhythihaisen aluspaidan jotta ei tarvitse tuota addun teknistä kulutella vaelluksissa.
Lämmittäviä kerroksiakin löytyy ihan kivasti joten niihin ei tarvinnut keskittyä.
Takki tuli hankittua ja sinne sisään menevä fleesetakki, joten tässä tuli täytettyä päälikerroksen ja taukotakin ominaisuudet samalla kertaa.
Kohta viisikin on aika hyvin hallussa, mutta tilauksessa tuli yksi tuubikauluri sekä säärystimet.
Mitä häh, siis säärystimet? Kyllä vain, säärystimet..
Myöskin housut tuli tilattua joten nyt on vaellusvaatteet hyvällä mallilla ja ensi kuun keleistä tulee varmasti selvittyä.
Säärystimet rullattuna.

Tuollaista settiä jos rupeaisi tilaamaan core-tex:inä ja `isoilta` merkeiltä niin kuukauden palkkahan siinä multa palaisi.
Tästä syystä käännyin (taas) luotettavan Varustelekan puoleen. Halpojen hintojen lisäksi vaatteet ovat hyvän näköisiä ja itse voisin pitää noita arkenakin (en tosin kaikkia samaan aikaan tietystikkään) kun vaatteeni on muutenkin hiukan rokahtavia tjs...
Takki maksoi 9.90e.
Kevyt, pitää tuulta ja hiukan sadetta sekä omaa hyvät kiristykset eli suomeksi säädöt.
Fleece-takki 9.90e
Paksu, lämmittää tosi hyvin. Ei pidä vettä eikä tuulta, mutta lämmittää.
Kahdella kympillä saa siis ihan ohittamattoman yhdistelmän, koska mun vajaa 3vuotias kummipoikakin tietää, että noiden hyvät puolet kun yhdistää, niin se nyt vain toimii. :)

Takki yhdistelmä. Toimii.
Housut on vähän kalliimpaa tavaraa eli 39.90e joutuu köyhtymään. Hyvät on ja ominaisuudet samat kuin takissa.
Kerraston t-paita maksoi huikeat 4.90e ja rättisäärystimet 9.90e.
Yhteen kun ynnää niin eihän tuolla hinnalla saa edes windstopper takista hihaa.
Mutta jos se merkki siinä rintamuksessa on tärkeä ja rahaa löytyy niin mikäs siinä.. ;)

Nyt pitää vaan malttaa jokunen viikko niin sitten pääsee kiduttamaan hartioita, rinkan kanssa. Siistiä oli viimeksi, joten eiköhän tämäkin reissu tule olemaan kaikkine kommelluksineen onnistunut.
Ainut ongelma noiden vaatteiden värissä on se että jos eksyn niin ei etsintäpartiot kyllä mua ainakaan kirkkaiden vaatteiden ansiosta löydä. :)


keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Tiistain tempotreenit loppui

Niin siinä kävi että en saanut nyt noita mun sykkeitä tiistain tempotreeneistä talteen.
Puhelimeen pätkähti maanantaina viesti jossa kehotettiin ottamaan tekonurmi kamat ja lenkkarit treeneihin mukaan. No siitä jo tiesi että ihan normaaleja tiistai treenejä ei ole tulossa. Tuskin on enää ensiviikollakaan tätä kummallisempaa, koska ensi tiistaina on kauden viimeinen tiistaitreeni.

Sykemittari oli kuitenkin mukana joten jonkunlaista dataa tuli talteen. Tällä hetkellä mielenkiintoisimpana juttuja sykkeistä näkyy hyvän alkulämmön tärkeys.
Alussa juostiin reilu 3km kevyttä tasavauhtista. N. 2km kohdalla syke paineli vielä jossain 160 tienoilla, mutta jo kilometriä myöhemmin kroppa tuntui valmiimmalta juoksuun ja sykekkin oli tippunut alle 140 iskun.
Laitetaas käppyrää näkyviin:


Ensimmäinen pätkä on rauhallista juoksua ja tosiaan tuo sykkeiden tasaantuminen näkyy tosi hyvin tuollaisena tasaisena palkkina 16.40 kohdalla, ennen ensimmäistä kunnon sykkeiden tippumista. Sitä ennen syke on hakenut uomiaan 160 ja 140 välillä. Lopulta siis tasaantui tuollaiseen normaaliin alle 140 lyöntiin.

Ensimäinen sykkeiden tippuminen tulee siitä kun ruvettiin juoksun jälkeen venyttelemään.
Venyttelyn jälkeen juostiin 5x40m rennon kovia vetoja, eli rento lopussa n. 80% täydestä ja sitten sen perään 4 n. 30m täysvauhtista spurttia lievään ylämäkeen.
Noista spurteista koostuu siis tuo venyttelyn jälkeinen piikkirykelmä.
Noin lyhyillä spurteilla en saa näköjään sykkeitä edes 150 lyöntiin ja nopeasti syke myöskin lähtee laskuun heti spurtin jälkeen.

Sitten tuleekin vähän pidempi 100iskulla menty pätkä, joka tuli siitä kun käveltiin takaisin kentälle ja vaihdettiin vähän kenkiä lenkkareista nappiksiin.
Tarkoitus oli pelailla loppuaika enemmän ja vähemmän leikkimieliseksi, eli ei niin väliä missä siellä kentällä pyörit ja vähän huumoria sekä kikkailua myöskin sai heitää väliin.
Puoli tuntia ollaan näköjään pelaitu ja sykkeet on heitellyt 109 aina 174 iskuun.
Välillä tosiaan pystyi vaan kävelemään koska peli oli leikkimielistä, mutta välillä innostuin juoksemaan ylös ja alas.
Ihan hyvää tuollaista pk+ treeniä pienellä intervalli vivahteella.. :)

Puolentunnin pelailun jälkeen sykkeet taas hiukan tippuu. 112 - 127 välillä pyörii syke tuolla lopussa ja nämä sykkeet tuli kuntopiirin teosta. 3x vatsat, selät, punnerrus ja kyljet.

En tosiaan nyt saanut kovan treenin sykkeitä talteen.
Jos tätä treeniä vertaa normaaleihin joukkueen treeneihin niin tämä on kevyempi setti. Treeneissä tulee ainakin 2-5 kertaa sellainen tunne että syke on oikeasti korkealla. Nyt sitä tunnetta ei tullut ollenkaan eli korkeimmat piikit sykkeistä puuttuu ja keskiverto sykekkin on varmaan hiukan matalampi.
Tiistain treenit on sitten vielä aina pykälän normi (ma, to, pe) treenejä kovempi, joten siihen tätä tiistaita ei voi kyllä verrata ollenkaa.

T: 1h 17.27min
keskisyke: 133
max syke: 174
keskinopeus: 9.54 min/km / 6.1 km/h
max nopeus: 2.50 min/km / 21.2km/h
D: 7.82 km

Luvuissa ei mitään ihmeellistä. Tauot tiputtaa keskinopeutta ja sykettä.
Hauskaa on kuitenkin nähdä että pariinkin otteeseen vauhti on ollut tuolla 20km/h tuntumassa, joten ihan suht koht mukavalla vauhdilla on tullut juostua.
Kauden jälkeen voisi kokeilla minkälaiseen vauhtiin sitä garminin mukaan pystyy oikein yltämään, koska nuo olivat tosiaan rennon kovia juoksuja.

Sellaista siis eilen. Tänään on päivä täynnä töitä joten treeniä ei taida tulla, kuin ehkä kuntopiiri sitten iltamyöhään kotona.
Muistutukseksi vielä loppuviikosta lähtevä Zeropoint tilaus. Joten jos haluat vielä mukaan niin pisteleppä sähköpostia tulemaan.

maanantai 24. syyskuuta 2012

Kevyen viikon jutut

Viime viikko meni siis kevyissä merkeissä ja eniten tulikin jännitettyä sitä saanko takareiden siihen kuntoon että pystyn sillä lauantaina pelaamaan.
Salitreeneistä pidetään vähän taukoa eli tehdään jos siltä tuntuu. Tällä varmistetaan, että kun 3viikon päästä ruvetaan käymään sitä tekemässä vähän tiuhempaan, niin sitä motivaatiota siihen hommaan sitten kanssa löytyis.
Viime viikolla tein ainoastaan yhden kuntopiirin kotona ja sitten toisen kuntopiirin joukkueen kanssa. Muuten on menty ihan täysin joukkueen treenien mukaan.

Viikko ollut niin kevyt, ettei ole edes treenipäiväkirjaa muistanut täyttää
Tiistain treeneissä jouduin jäämään tunnin jälkeen sivuun. Muut aloittivat kova tempoiset pelit ja mä rupesin hölkkäämään kenttää ympäri ja sen päälle jumppaa sekä venyttelyä jaloille. Torstaina pystyin jo vetelemään koko treenin vaikka vähän kiristikin. Selaista mudassa juoksua oli tuo päivä että jalat olivat ihan kunnolla hapoilla sen jälkeen. Perjantaina kiristi taas vähän enemmän, mutta pystyin tekemään koko treenin, koska valmistavat treenit on suht kevyitä, lyhyitä spurtteja lukuunottamatta.
Lauantain pelissä jalat tuntui juuri siltä kuin mudassa möyrityn viikon jälkeen voi kuvitellakkin tuntuvan, eli terävyyttä ei tuntunut löytyvän. Vähän kuitenkin tein ekstra kiusaamista jaloille alkuverryttelyssä ja sain niihin lopulta ihan hyvän fiiliksen.
Pelissä ehdin sinkoilla 80minuuttia ennen kuin molemmat pohkeet rupesivat kramppailemaan. Jouduinkin sitten niiden takia liputtamaan itseni vaihtoon. Jos olisi kramppaillut pari minuuttia myöhemmin niin olisi pitänyt pelata viimeiset 10min väkisin, kramppailevilla jaloilla, koska viimeinen vaihto olisi tehty ja olisin ilman kramppejani jäänyt siinä vaiheessa vielä kentälle.
Jalat olivat ihan hyvät, eivät tosin mahtavat, mutta väsyivät kyllä normaalia nopeammin ja lopuksi siis kramppasivat.
Lauantai iltana jalat tosi kipeät. Sunnuntaina aivan törkeän jumissa, etenkin ne takareidet. Sunnuntain venyttely näyttäisi kuitenkin jo vaikuttavan sillä jalat on jo paremmat. Tänään kun vähän jumppaa ja venyttää niin huomenna ovat varmaan jo ihan ok. :)

Näin simppelin viikon sai pienellä muistelulla kirjattua näin jälkikäteenkin

Kevyt viikko näyttää listattuna tältä:

Ma: Kuntopiiri
Vakoile tarkemmin täältä
Ti: Joukkueen treenit
sisälsivät kuntopiirin 3x20. Kyljet, vatsat, selät, punnerrus ja jalkaliike
Ke: Lepo
To: Joukkueen treenit
Pe: Joukkueen treenit
La: Peli
80minuuttia peliaikaa
Su: Lepo

Sunnuntaina piti mennä ottamaan vähän kuvakollaasia leikkipuistossa toteutettavasti kuntopiiristä, mutta koko sunnuntain jatkunut reilu sade, kirjaimellisesti vesitti nämä puuhat.
Tällä viikolla koitan kuitenkin tuon saada tehtyä, koska eihän nyt koko viikko voi olla näin märkää.

Pistin myöskin paperit menemään jos sitä vaikka pääsisi vielä vähän kouluttamaan itseään. Jätetään kuitenkin vielä sanomatta että mitä ja minne. Jos onnistaa niin sitten kyllä kuulette pikimmiten. :)

perjantai 21. syyskuuta 2012

Mutapainia vai suofutista?

Syksy on taas niin pitkällä että jalkapallokenttiä ruvetaan sulkemaan ja joukkueita ajamaan mitä epämääräisempiin paikkoihin vetelemään viimeisiä treeniviikkojaan. Tässä yhtelössä isot ja pahat syövät pienempänsä. Mitä nuorempi ikäluokka tai matalampi sarjataso, sitä epämääräisempi harjoituspaikka ja aika.
Onneksi ollaan suht isoja ja pahoja joten tilanne on vielä suht ok. Ja onhan noita tekonurmiakin, mutta kun pelit pelataan luonnon-nurmella olisi ihan kiva treenatakkin sellaisella, koska tekonurmella pelaaminen on aikalailla eri peli.
Eilen koitti ensimäistä kertaa se tilanne että jouduttiin evakkoon, `omalta` hyvältä nurmelta. Pari hassua tapahtumaa tulee siellä ehkä vielä olemaan mutta siinäpä se. Jos tuo meidän kenttä oli jo hiukan pehmennyt, niin voi hyvää päivää, missä kunnossa tämä evakko kenttä oli. Jos ajattelit kääntyä vähänkään kovemmassa vauhdissa oli valmistauduttava ottamaan kädellä maasta tukea, koska nurmen (lue: mudan) palanen irtoaa jalan alta, vieden jalan mukanaan.
Erittäin palkitsevaa kun olet ensin juossut toisen kiinni kentällä ja sitten toisen pysähtyessä liut mahallaan siitä ohi, toisen jatkaessa toiseen suuntaan. :D

Adduista tässä vaiheessa jo pahimmat mudat pesty pois
No onneksi nämä jutut osaa ottaa huumorilla. Enemmän tulee siis naurettua kuin kiroiltua.
Jalka kesti kuitenkin koko treenin, pienestä kiristymisestä huolimatta, mikä oli tärkeintä. Tänään jos jalka olisi taas hiukan parempi niin lauantain pelissä voisi jo toivoa että kiritystäkään ei ilmestyisi.

Mutarajasta päätellen ei ole pelkästään tullut liideltyä nurmenpinnalla
Naapurit varmasti vihaavat mua...
Olen nimittäin luukuttanut musiikkia, suht kovalla koko viikon, näihin aikoihin kun olen töistä kotiutunut. Joskus oma hyvinvointi tarkoittaa jonkun muun pientä `kärsimystä`, joten koittakoot vaan kestää, mä tuijottelen omaan napaani.
Elätän kyllä toivetta siitä että pitävät mun musiikkia parempana kuin jotain räpin luukutusta. Seinän läpi kuunneltuna rokki kuulostaa varmasti kivemmalta kuin räp, koska kuulee muutakin kuin basson jytinän, tai ainakin näin uskon. Kaikkihan tietää että musiikki kuulostaa parhaalta seinän läpi kuuneltuna, joten teen oikeastaan naapureille palveluksen. ;)
Jos asut siis rivitalossa tai kerrostalossa niin kuin minä, niin yhdy perjantain kunniaksi naapurihäirikköihin.
Tällä kappaleella onnistut varmasti.
http://www.youtube.com/watch?v=B-nMJV__PKM

torstai 20. syyskuuta 2012

Paranisitko jalka, pliis ?

Mikä siinä on että silloin kun on jotain pientä vaivaa, niin juuri silloin rupeaa tekemään mieli kaikenmailman liikuntaa? Mitä isompi vaiva niin sitä epätoivoisemmaksi homma muuttuu.
Nyt on onneksi vaan pieni ongelma takareidessä, mutta kun sitä pitää kuitenkin lepuuttaa, niin eiköhän mieli tekisi juoksemaan, pelaamaan tai ihan mitä vaan jossa pääsisi menemään kovaa.

Tiistain koviin treeneihin ei ruvennut sykemittaria kaivamaan, vaikka niin oli tarkoitus. Treenit jäivät mun osalta tyngäksi, jonka jo etukäteen aavistin ja sen takia mittarinkin kotiin jätin. Muut rupesi pelaamaan kovia tempopelejä niin mä siirryin hölkkäämään kenttää ympäri ja jumppaamaan jalkaa. Jesss...
Tänään on sitten taas pientä arvailua edessä. Kestääkö jalka vai eikö kestä, rupeaako se kiristämään paljon vai vähän vähemmän.
Reisi on jo parempi mutta ei kyllä mitenkään kunnossa. No kaipa sitä lauantaina on jo pelikunnossa vaikka tänään vielä kiristelisi.

Salitreenistäkin olen pitänyt taukoa, eli tosi rento viikko meneillään. Eipä tuo haittaa vaikka loppukauden eli nämä 3viikkoa vetelisi rauhallisemmin, koska sitten kuitenkin tulee ylimenokaudet sun muut ennen kuin treenin määrää ja tehoja rupean taas kiristämään. Keskitytään nyt vaan viimeisiin otteluihin ja siihen että paikat pysyisivät kunnossa. Onhan tässä koko kesä taas mentykkin sekä sitä edeltävä talvi ja kevätkin itseasiassa.

Pientä ajatusta rupeaa jo olemaan kauden jälkeisestä treenaamisesta, mutta pidetään ne nyt vielä ajatuksen tasolla ja kirjoitellaan niistä lisää vaikka sitten ylimeno kaudella (lue: viikolla).

Käykääs tsekkaamassa edellisen kirjoituksen kompressiotuote tarjous, jos ette ole jo siihen tutustunut. Pari alustaavaa ilmoittautumista on jo tullut ja lisää vielä mahtuu, joten tseketi tsek ja sähköpostia tulemaan. :)

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Kompressiosukkien tilaamista ja arvontaa

Ollaan tässä lähiaikoina ottamassa meidän firmaan kompressiotuotteita myyntiin ja nyt tarjoankin kaikille, jotka blogiani viitsivät lukea, mahdollisuuden ennakkotilaamiseen.
Tuotteet lähtevät tilaukseen n. about kuunvaihteessa, joten tämän ja ensi viikon aikana pitäisi halukkaiden ilmottautua. Nyt kaikille herää pari kysymystä, joihin vastaan heti tässä nyt.

Mitä hyödyt jos nyt tätä kautta tilaat?
Et joudu maksamaan postikuluja vaan ainoastaan tuotteen hinnan + että saat ennakkotilaajan alennuksen.

Millä hinnalla tuotteet sitten irtoavat?
Hinnat ovat tuotekohtaisia, mutta ennakkotilaaja voi laskea ovh hinnasta pois ainakin sellaisen 3-4euroa + sitten vielä ilmainen postitus.

Mitkä ovat tuotteet ja niiden ovh hinnat?
Tuotteet ovat Zeropointin tuotteita ja nyt ennakkoontilatessa voit valita minkä tuotteen tahansa, josta sitten lasken tarjoushinnan. zp.fi:stä voit käydä tuotteita vakoilemassa.

Miten homma sitten muuten toimii?
Tilaus lähtee siis kuunvaihteessa ja sitten kun tuotteet saapuvat minulle, pistän ne heti miten tulemaan sinulle, laskun kera.
Ei siis mitään maksuja ennakkoon ja paketti tulee ilmaiseksi kirjeenä ihan kotiin asti.
Postihan kulkee tilausekn laiton jälkeen suht vikkelästi kunhan vain maahantuojalata tuotteita löytyy, joten pitkää odotusta ei pitäisi tulla.

Jos en vastannut kaikkiin kysymyksiisi niin vastaan kyllä kysyttäessä ja muutenkin annan mielellään lisätietoa asiasta.
Kaikki tuotteet, kokotiedot ja tarkemmat yksityiskohdat tuotteista löytyy zp.fi.
Itse uskallan suositella tuotteita lämpimästi. Etenkin näin syksyllä sukat ajavat kompression etujen lisäksi myös pitkien sukkien tuoman lämpöedun. Kerrospukeutumiseen talvella ja syksyllä ihan must have thing. :)
zp.fi

Jos tilaajia löytyy tarpeeksi niin laitan yhdet Säärystimet (calf:it) myös arvontaa. Joko kaikkien tilaajien kesken tai sitten Blogini jäsenten kesken, riippuen tilaajien määrästä.
Kuunvaihteessa kannattaa siis olla blogin jäsen ja vielä enemmän tilauksessa mukana. :)

Zeropointin sukissa löytyy kolmea eri kompressiovahvuutta, eli jokainen löytää varmasti omaan käyttöön sen parhaan vaihtoehdon. Vaihtoehtoja on töihin ja pidemmän ajan pidosta tarkoitetuista lyhyeen palauttavaan pitoon tarkoitettuihin.
Lisäksi löytyy säärytimiä, leggingsejä ja tukia, joten valikoima on mukavan laaja.

Tilaukseen liittyvät kysymykset voi laittaa suoraan kommenttiosioon tai sitten suoraan sivussa näkyvään sähköpostiin.

maanantai 17. syyskuuta 2012

Kuntopiiriä ja pakaroiden treenauttamista

Oikea takareisi vaivaa. Taisin ihan venäyttää sen lauantain pelissä, ainakin tuntemukset on nyt juuri sellaiset. Saa nähdä pystyykö huomenna tekemään muiden mukana täyden treenin vai pitääkö hypätä vauhdin lisääntyessä sivuun tekemään omia juttuja. Todennäköisesti pitää.
Tänään ei ollut jaloille ohjelmassa kyllä muutenkaan muuta kuin venyttelyä, joten reisi ei haitannut tän päivän treenejä. Tarkoitus oli jäädä salille nostelemaan vähän painoja eli käsien pientä pumppailua, mutta koska salilla ei ollut töiden loputtua tyhjä ja en  jaksanut olla sosiaalinen niin päätin että lähden suoraan himaan ja teen seillä kuntopiiriä.

Ensin kuitenkin toimin hiukan epävirallisenä personal trainerina, sillä huushollin kauniimpi osapuoli on valitellut että salilla tekemät liikkeet ei tunnu pakaroissa vaan enemmänkin reisissä. Pidinkin sitten pienen pakaratreenin ulkosalla, ilman mitään painoja. Ainoastaan oma keho ja ylämäki.

-Askelkyykkyjä ylämäkeen. Pitkiä kurotuksia ja jokaisesta askeleesta venytettiin pehmeässä `kaaressa` suoraan seuraavaan.

-Loikkia ylämäkeen. Koitetaan pitää jalka suht suorana että ponnistus tapahtuisi lantiota eteen puskemalla. Kroppa suht suorana kokoajan ja loikka etuyläviistoon.

-Askelkyykky sivuun. Eli astutaan etuviistoon askelkyykkyjä. Päkiä osoittaa kuitenkin koko ajan eteenpäin. Noustaan aina sivulla yhdenjalan voimalla sen jalan päälle ojentaen lantio lopussa ja sitten astutaan toisella jalalla taas etuviistoon ja tehdään taas askelkyykky. Päkiä ja polvi osoittaa aina eteenpäin ja pysyvät nousussakin linjassa.

-Tasajalka loikkia. Mahdollisimman syvältä ja ojennetaan lantio aina hypyn loppu/ilmavaiheessa.

-Vuorojalka loikkia eteenpäin. Mahdollisimman pitkä ponnistusvaihe eli saatto.

-Spurtit ylämäkeen. Näissäkin pitkä saatto ja täysi teho.

-Nousut penkille/pöydälle. Etsitään sopivan korkuinen penkki tai pöytä. Toinen jalka sen päälla ja toinen jalka taakse maahan. Askelkyykkyä muistuttava asento siis paitsi että etujalka on korokkeella. Siitä ponnistus etumaisella jalalla ylös penkillä olevan jalan varaan ja lopussa lonkan ojennus eteen. Jalka takaisin alas ja sama toistuu. Mitä korkeampi taso on niin sitä lähempänä tasoa on maassa oleva jalka. Ala-asennossa annetaan lantion mennä aina mahdollisimman alas että kyykystä tulee mahdollisimman syvä.

-Porrasnousuja 5kerrokseen. 1tai2 askelman yli eli askelkyykkyä tämäkin. Lantio ojentuu joka askeleella.

-Lonkan ojennusta kuminauhalla. Nauha jonnekkin alas kiinni ja toinen pää nilkkaan. Sitten ojennetaan lantiota eli jalkaa suorana taaksepäin kantapää edellä. Välillä voi kääntää vähän lonkkaa auki. Kuminauha on siis edessä alhaalla kiinni.

-1jalan prässi syvältä. Koska meillä ei ole prässiä kotona :D niin toteutus niin että maataan selällään toinen jalka koukussa rinnanpäällä ja työnnetään avustajaa jalalla pois päin omasta rinnasta, kuin prässissä. Syvästä n.90 asteeseen ja hitaasti takaisin. Työntö tapahtuu hiukan enemmän ylöspäin kuin normi prässissä.

Tulipas pitkät selitykset. Ajattelin ensin että ottaisin kuvat noista, mutta pimeä ja sade sekoitti suunnitelmat. Ehkäpä jossakin lähitulevaisuudessa, jos kiinnostusta ylämäkeen tehtäviä pakaraliikkeitä kohtaan löytyy.

Sitten vielä omat treenit tuon `valmentajana` olon jälkeen. Peruskuntopiiriä missä suurimmassa osassa oli punnerrukset ja apuna käytin parissakin liikkessä palloa. Kuntopallo olisi loistava, mutta jalkapallo ajoi asian paremman puutteessa.
-Normaalit punnerrukset 20
-Normi selät 20
-Punnerrus pallo toisen käden alla. 15per käsi.
-Selät. Pallo rullataan kädellä rinnan alta joka toistolla. 20
-Tuoli dippejä 2x15
-Punnerrukset nyrkeillä. Nyrkit kylkien vieressä kapealla. 20
-Punnerrukset pallon päällä. Pallo rinnan `korkeudella` ja molemmat kädet pallon päällä 15
-Ylileveä punnerrus. Tosileveällä asennolla, jolloin rinta osuu melkein ala-asennossa maahan. 20
-Vinot selät 30
-Vatsat pallon kanssa. Pallo käsissä, käydään selällään koskettamassa pallolla maahan pään yläpuolella kädet melkein suorina. Vatsoilla ylös ja pallon heitto joko seinästä takaisin itselle tai sitten kaverin syliin ja siitä takaisin. 40

Tuollainen setti tuli tehtyä. Viimeisenä punnerruksena olleet ylileveät tuntuivat mukavasti rintalihaksissa, kun joutuu ihan maantasosta aloittamaan ponnistukset ylös. Myöskin toinen setti tuolidipeistä tuntui mukavasti ojentajissa. Olkapäille tuollainen punnerrus tuokio tekee hyvää ja loppupuolen toistojen jälkeen ei voinut käsiä pitää muuta kuin alhaalla, koska tunne olkapäissä oli niin makea. Vatsoihin olisi ollut kuntopallo hyvä, koska lisäpaino olisi tuonut mukavasti lisää vastusta. Menee tuo kuitenkin noinkin kun vaan keskittyi tekemään liikkeet oikeasti vatsoilla eikä lonkankoukistajilla.
Ei siis laiteta niitä jalkoja minkään/kenenkään alle kun niitä vatsoja tehdään, eihän.. :)

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Kuivaa menoa

Taas on viikko takana koska tämä päivä on täysi lepo. Eilen tuli uurastettua pelissä täydet 90minuuttia ja takareidet olivat ihan loppu jo 45min jälkeen. Kiitos pehmeän kentän ja unohtuneen nestetankkauksen. Jalat olivat jo valmiiksi sellaiset että en saanut niitä alkulämmössä `teräviksi` vaikka kuinka koitin. Puoliajalla tuntui jo siltä että oikea takareisi voisi alkaa krampata. Onneksi toinen puoliaika oli hiukan ekaa kevyempi joten mitään oireita ei tullut. Silti jalat etenkin takareidet ihan loppu vaikka en ihan hirveästi edes juossut normaaliin verrattuna.
Eilen illalla sitten tajusin että olen sen verran kuivassa kunnossa että ei ollut mikään ihme että jalat vähän meinasi oireilla. Vähän unohtui nestetankkaus siis perjantaina.

Tämä viikko on mennyt suht samalla kaavalla kuin edellinenkin eli alkuviikosta hiukan kevyitä salitreenejä ja sitten torstaista eteenpäin pelkkiä futis juttuja. Futis jutut ovat vaan reilusti normaalia raskaampia, koska kenttä on pehmeä, joten jalat on mukavasti aina hapoilla kun puolitoistatuntia siellä möyrii ja juoksee.

Listattuna viikko näyttää tältä:

Ma: Sali
rinta hauis olkapäät x2 9.5kg, ojentaja 2x15 8.0kg, ylätalja 2x12, kulmasoutu 1x15 9.5kg käsipainoilla, kulmapenkki 1x15 9.5kg käsipainoilla, lava+takaolkapääliike taljassa 2x15
Ti: Sali + Juoukkueen treenit
rinta vinopenkki hauis olkapäät 9.5kg, ojentaja 8.0kg, ylätalja 1x12
Joukkueen treenit jossa kuntopiiriä: 3x20 kyljet, vatsat, selät, punnerrus ja jalkaliike
Ke: Sali
vatsat, saksaus, pyöritys, fillari, pilates, selkäpenkki, lapaliike 2x10 5.0kg, dragonflag x3, kierrot 1x50 8.0kg, soutu
To: Joukkueen treenit
Pe: Joukkueen treenit
La: Peli
90minuuttia

Jos jollekkin uudemmalle lukijalle ei nuo keskiviikon jutut meinaa aueta, niin suosittelen lunttaamista täältä --> vatsalihastreeni kuvien muodossa

Kevyitä yläkropan salijuttuja siis + yksi keskiropan salitreeni, johon yhdistin yhden lapaliikkeen jota fyssari suositteli tuon maanantain taljassa tehtävän tilalle. Parempi oli joten jätän tuon taljan pois.
Lisäksi tiistaisin tehdään aina juokkueen kanssa 3kierosta kuntopiiriä, joten sielläkin tulee hiukan keskikroppaa. 80punnerrusta, 80 vatsaa, 80selkää, 80 kylkeä ja 80jalkaliikettä. Itse vaihtelen jokaiselle kierrokselle liikkeitä, jotta saan monipuolisemmin liikkeet osumaan.
Hyvä viikko, koska joukkueen treeneissä on ollut taas kivaa, enkä ole ollut turhautunut omaan tekemiseen. Jalat vaan vetelivät itseään perjantaina ja lauantaina melko jumiin.
Kolme viikkoa olisi kautta vielä jäljellä joten nyt on nauttimisen paikka, koska sitten koittaa tauko futiksesta ja sitten vielä siihen päälle talven pitkä lumessa ja pakkasessa toteutettava harjoituskausi.

torstai 13. syyskuuta 2012

Hierontaa

Aijai kun oli mukava olla hierontapöydän ääressä vaihteeksi hoidettava eikä hoitajana. Alaselkä on hiukan osoittanut mieltään viime aikoina, johtuen varmaankin pehmenneistä kentistä joilla tulee nyt syksyllä pelailtua.
Alaselässä oli hiukan arkuuttaa, keskiselkä on tiukka ja oikealapa myös hiukan. Kaikki paitsi tuo lapa oli jo tiedossa sillä keskiselän jäykkyyskin on jo vanha vitsi. Se ei oireile, mutta on silti melkoinen rautakanki.
Hyvältä käsittely siltikkin tuntui ja ajattelinkin ensi viikolla ottaa vielä yhden ajan tähän päälle entiseltä luokkakaverilta, pieni hierontasarja kun on paljon parempi kuin yksittäinen käynti.

Salilla en tehnyt mitään hieronnan takia joten joukkueentreenit on tämän päivän ainut ohjelma. Eilen kuitenkin tein salilla hiukan vatsoja, ojentaja/lapa/olkapääliikettä ja ihmettelin sitä etten osaa nostaa kättä edes `oikein` ylös.
Oon aina luullut että olkapäät on rakenteellisesti sellaiset että liikeradat on huonot, mutta eilen meidän fyssari totesi että normaalit on, teet noston vaan vähän hölmösti. Pari ohjetta ja avustavat sormet hartianseudulle ja avot, käsi nousi oikein ylös. Sitten sormet pois ja käsi nousi taas väärin. :)
Käsi nousee siis ilman sormiakin ylös mutta hartia jännittyy, mitä ei pitäisi tapahtua jos ihan tarkkoja ollaan. Rintaranka on ensimäinen paikka mikä ottaa käden nostossa vastaan, ei olkanivelet niin kuin olen kuvitellut. Rintarankaa ja keskiselkää pitäisi siis vähän treenata,venyttää, jumpata ja aukoa. Piru kun vaan muistais.
Kokeilin lisäksi lohikäärmelippua eli Dragon flag:iä. Kroppa ensi täysin ylös suoraksi sieltä suorana laskeutumista alaspäin. Koitan pysähtyä, en pysty ja matka jatkuu tasaisen hitaasti penkkiin asti. Kolme kertaa kokeilin ja aina meni vähän paremmin, mutta en pystynyt kuitenkaan pysähtymään tuohon, vaan livuin aina tasaisen hitaasti `hartiaseisonnasta` maahan asti. 

Olen miettinyt tällä viikolla, viitsisikö sitä heittäytyä turhamaiseksi ja mittauttaa kauden jälkeen itsensä. Siihen kun lisäisi ilman paitaa kuvan niin olisi talven treenailujen jälkeen jotain mihin ihan suoraan verrata. En tiedä kyllä vielä rupeanko tähän operaatioon sillä ne mitat ei ole itselle tärkeitä. Kuva kertoisi kyllä paljon, mutta onko se liian `rohkeaa` tänne on se kysymys.?
No katsotaan mitä syksy ja tuleva kuukausi tuo tullessaan.

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Juoksemaan juoksemaan juoksemaan

mä haluaisin...
Jalat on jumissa. Sunnuntain peli pehmeällä kentällä loi tähän hyvät pohjat ja vaikka niitä kompressiosukilla ym. palauttelinkin niin eilinen kovatempoinen treeni nosti hapot takaisin. Ensi viikon tiistaina nappaan sykemittarin mukaan että saan vähän faktaa ja käppyrää talteen, vielä kun noita kovempia tiistain treenejä on. Siitä kuitenkin sitten viikonpäästä tarkemmin.

Kana-pekoni pastaa. Höyrytettyjä vihanneksia voilla ja punajuuri

Tekisi jotenkin mieli juoksemaan. Kymppiä, tonniviissatasta, neljääsataa, oikeastaan ihan mitä vaan. Kuitenkaan nyt loppukaudesta ei viitsi ihan hirveästi vedellä ylimääräisiä rankkoja settejä, kun futiksen pelaaminen on juurikin noiden pehmeiden kenttien takia normaalia raskaampaa.
Toisaalta jos itselleni näissä viimeisissä peleissä napsahtaa keltainen kortti, niin seuraava peli on pakko huilia pelikiellon takia. Jos tälläinen skenaario tapahtuu parin seuraavan pelin tiimellyksessä, niin sitten kyllä pääsen juoksemaan.
Tässä lähellä olisi tulevanviikon lauantaina ihan virallinen juoksutapahtumakin, mutta jos en ole silloin pelikiellossa niin se menee kyllä ohi. Jos pelikielto napsahtaa johonkin muuhun kuin tuon viikon peliin niin sitten tyydyn juoksemaan ainoastaan coopperin tai jotain vastaavaa.

Coopperin tulen juoksemaan joka tapauksessa vielä syksyn aikana. Viimeistään siis ensi kuun puolella. En ole ikinä mitenkään rakastanut coopperia, mutta koska viime kerrasta on jo pirusti aikaa ja silloin olin huonossa kunnossa, niin nyt haluan käydä sen juoksemassa. Yli 3000m, kuinka paljon niin sillä ei ole oikeastaan väliä. Menee sen minkä menee.
400m haluaisin käydä myös juoksemassa, joten voi olla että sekin tulee myös juostua. Tähän kuitenkin ehkä perään. :)

Viimeksi olen juossut coopperin tosiaan armeijassa. Ensin sinne mennessä ja sitten sieltä lähtiessä.
Kun sinne menin olin ihan hyvässä kunnossa ja kun lähdin olinkin jo sitten reilusti huonommassa.
Isot pojat olivat kertoneet että ameijaan meno testeissä ei kannata olla liian hyvä jos ei halua pitkää palvelusta, niimpä hölkkäilin coopperista ekat 10m sellaista kivaa ja kivutonta vauhtia. Sitten kun sanottiin että 2min jäljellä ja juostun matkankin kuulin niin lähdin kiihdyttelemään.
Siinä katsoi ajanottajat ja kouluttajat silmät pyöreinä kun yksi painaa viimeiset kaksi minuuttia kuin siivillä ja ohitteli kertaalleen ne parhaankin tuloksen juosseet. :D
Tulos oli tuolla juoksulla muistaakseni 2400 ja risat.
Rahkeita olisi ollut siis parempaan, mutta kun isot pojat....

Armeijasta lähtö coopperissa olinkin sitten selvästi huonommassa kunnossa 6kk huono treenailun takia. Lähdössä yksi juoksija lähti menemään suht reippaasti ja ajattelin että tuo menee liian kovaa en lähdä mukaan. No menoa jatkui sen verran että eroa tuli reilu 100m, sitten vauhti tasoittui samaan kuin omani. Siinä sitten juostiin samalla etäisyydellä koko juoksu.
Edellä juosseen tulos tasan 3000 ja mun n. 2800 ja risat. Olisikohan pitänyt lähteä alussa peesiin, muistan miettineeni. :)

Nyt siis syksyllä käydään coopperi juoksemassa. Se että ei ole vetoapua ei oikeastaan haittaa, koska kello näyttää kyllä nopeuden ja yksin juoksemalla saa sen `realistisen` tuloksen omasta juoksusta.

maanantai 10. syyskuuta 2012

I ♥ your blog tunnustus

Elämän menoa kirjoittava Liikkeessä tunnusti tässä taannoin  että ♥ mun blogia, joten saan nyt sitten itse tehdä samaa viidelle mun mieleen olevalle blogille.
Elämän menoa blogista voi kaikki juoksua harrastelevat käydä hakemassa vähän motivaatio kilometrejä. Toivottavasti Liikkeessä kirjoittaa jatkossa vieläkin enemmän sekä tarkemmin lenkeistä ja fiiliksistään.


Liikkeessä kuvaa blogiani näin:
Ajatuksia lenkkipoluilta- blogin kirjoittaja kertoo liikunnasta miesnäkökulmasta. Teksteissä huokuu se, että hän liikkuu juuri niin kuin hyvältä tuntuu ja on järkevää. Entisenä jälkapalloilijana pääsen fiilistelemään futiselämää hänen bloginsa kautta. Ymmärtääkseni hän opiskelee tai on opiskellut  samaa alaa kuin minä, joten tämänkin takia on välillä lueskella hänen tekstejään.

Aikalailla oikea fiilis tuossa kuvauksessa on, mutta pari pikku viilausta voisin tehdä.  Joudun kyllä treenaamaan jalkapallon takia tietyn verran, joten ihan fiiliksen mukaan ei voi mennä. 4 `pakollista` tapahtumaa on aina viikossa ja aina samaan aikaan. :)
Olen tosiaan jo valmistunut urheiluhieroja ja itseasiassa nyt vuodenvaihteessa tulee 3vuotta siitä kuin valmistuin.
Kiitokset vielä kerran tunnustuksesta Liikkeessä.

Nyt olisikin sitten itse valittava vain 5blogia jotka tähän listaan kelpuutan.
Viralliset ohjeet menee näin:
1. Kiitä linkin kera bloggaajaa, joka antoi tunnustuksen.  
2. Anna tunnustus eteenpäin 5:lle lempiblogillesi ja kerro siitä heille kommentilla.
3. Kopioi Post it -lappu ja liitä se blogiisi.
4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu vain Post it -lapulla ja toivo, että lempibloggaajasi jakavat sen eteenpäin.
 
Koska lukuluettelossani hyviä blogeja on enemmänkin niin suosittelen kaikille koko listan vakoilemista omasta profiilistani.
Myöskin hyvien blogien mainostaminen itselleni on suotavaa, joten nyt kaikki luvan kanssa blogeja mainostamaan kommenttiosioon, oli se sitten omasi tai vain mieleisesi.

Tässä on omaa mielenkiintoani ylläpitävät:

1: Jaanaban Liikuntapäiväkirja. Varmaan se ensimäinen kiinnostava blogi, johon törmäsin kun blogeja aloin selata. Vaikka lajit eivät juoksua lukuunottamaat juurikaan kohtaa, niin on hienoa lukea kuinka joku on vaihtanut elämällään suuntaa noin komeasti. Innostavaa, positiivista ja lämminhenkistä stooryä. Rastoista myös iso plussa tottakai. ;)

2: Liian isot lihakset. Olen suht tuore lukija tämän blogin suhteen, mutta on mukava seurata hienon simppelinä pidettyä salitreenaamista. Myöskin Tiitin simppelit `tältä näytin tänään salilla` kuvat ovat hauskoja. Älä pliis rupea yhtään enempään poseeraamaan jatkossakaan. ;)

3: Endorfiinikoukku. Sitten joskus, kun taloudessa pyörii enemmän kuin kaksi ihmistä, haluan olla yhtä tehokas. Toisaalta blogissa ei piilotella sitäkään jos energiat on vähissä tai jos jokin ei mennyt niin kuin piti. Hyväntuuliset kuvat arjen juhlista piristävät varmasti, etenkin näin syksyllä ja blogissa on sopivasti asiaa myös muustakin kuin pelkästä liikunnasta.

4: Paljasjalkamatti juoksee välillä maratonin ja välillä vaelletaan metsässä, aina tottakai paljainjaloin. Juoksemisesta ja barefootista kiinnostuneena on erittäin mielenkiintoista seurata moisen puritanistin menoa. Hommaa ei kuitenkaan taideta tehdä verenmaku suussa, vaan hymyssä suin. Isot pointsit siitä. Laajoista kisaraporteista iso plussa, kuin myös kuvien ja videoiden määrästä.

5: Chiliä ja sivuhuomioita. Chilivaari kertoo ja näyttää miten niitä kasveja kannattaa hoitaa. Huikeasta tietomäärästä huolimatta Vaari on nöyrinmielin, eikä tuputa tietoaan ja muistaa aina muistuttaa että hänen tapansa ei ole välttämättä se paras. Yleensä Chilifoorumilla kuitenkin todetaan yhteen aäneen että `kyllä se on`. ;) Jos innostut chilin kasvatuksesta niin tämä on ensimäinen blogi jota kannattaa käydä läpi selaamassa.

Listan ulkopuolelle jää valitettavan monta hyvää blogia, mutta käykää profiilista vaikka vilkaisemassa loputkin. Nyt vaan niitä teidän ehdotuksia kehiin...

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Hyvä viikonloppu. Reseptejä ja rokkia

Viikonloppu on ollut kyllä tosi hyvä. Sopivasti tekemistä sekä lepäämistä ja kaikki tekeminen vielä tosi mielekästä.
Lauantaina pidin lepopäivän. Nyt on tullut tavaksi että toinen viikonlopun päivistä on se lepo ja nyt kun peli oli taas sunnuntaina niin lauantai meni levätessä. Ihan kiva sillä jalat on pelissä sitten aina täydessä terässä.

Eilen illalla tuli käytyä pitkästä aikaa keikalla. Ihan hävettää kuinka vähän on viime aikoina pääsyt käymään, kun yhdelläkään festarilla ei tänä kesänä vierailtu. Nyt on kuitenkin hyviä bändejä tulossa suht paljon tänne päin joten voisi jonkun toisenkin käydä katsomassa tässä syksyn aikana.
Keikalta kotiuduttiin puolenyön jälkeen ja oli kyllä menoa ja meininkiä koko rahan edestä. Bändi oli yksi suosikeistani ja kaiken lisäksi näin kyseisen bändin nyt vasta ekaa kertaa. Kaksi kertaa on ollut lähellä. Ensin myöhästyttiin ruisrockista juuri sen verran että kuulin kuin Jone Nikula speekkasi bändin ulos ja toisella kertaa olin taas vähän myöhässä ja väärällä puolella Tuskan festarialuetta rajaavaa aitaa. :D
Kuvia en muistanut puhelimella näpsiä kun niin tiiviisti keskityin soittoon.
Tuolta voi käydä vakoilemassa minkälaista musiikkia ja mitä artistia sitä on käyty kuuntelemassa
http://www.youtube.com/watch?v=I98EGCzFcmY

Tänään oli sitten päivällä peli. Tulos erittäin positiivinen parin vähän heikomman pelin jälkeen ja omakin peli kulki ihan kivasti.
Syksyn sateet on vaan pehmittänyt kenttää sen verran että pelaaminen sillä on erittäin raskasta. Vielä kun on tälläinen ripakinttu niin olisi mukavempi liidellä vaikka vähän kovalla alustalla kuin mönkiä mudassa. No okay, ei se nyt mutaa ollut, mutta pehmeää silti.
Pohkeet ja alaselkä ilmoittivat heti pelin jälkeen että kyytiä on saatu. Kevyen ylämäen kävely parkkipaikalta kotiin tuntui kestävän iäisyyden kun ei meinannut edes sitä jaksaa kävellä.
Vetäisinkin kompressiosukat jalkaan että hiukan tuo palautuminen nopeutuisi.
(minkäslaisia kokemuksia teillä on kompressiosukista, jos on?)
Jotain varmaan kertoo myös se että ruuanlaiton toteutin niin että istuin tuolilla ja pilkoin ruokaan tulevia aineksia istuen. Ihan siksi että seisominen ei tuntunut yhtään mukavalta, juuri ja juuri mahdolliselta.

Ruokaa on tehty ja vähän innostuttu kokkaamaan muutakin.
Ruuaksi chili con carnea, jota tuli sellainen setti että riittää varmasti pariksi päiväksi.
Lisäksi työkaverilta saaduista valkeakuulaista  törkkäsin omenahillon ja sitten vielä salaattikastikkeen oman reseptin mukaan. Nyt odottelen että letut valmistuu, sitten onkin kokkailtu ihan tarpeeksi tälle sunnuntaille.
Peliä ennenhän pitää vähän aina tankata että saa hiilarivarastot täyteen ja pelin jälkeen sitten sama juttu. Oikeastaan on ihan sama millä hiilarilla tuon tekee, kunhan määrät on oikeita. Itse suosin mieluiten lettuja jos se on mahdollista. ;)

Chili con carnen osaa kaikki varmaan tehdä, joten reseptiä en siitä kirjoita, mainitsen vaan että kidneypapuja ja valkoisiapapuja saa olla reilusti jauhelihan seassa sekä chiliä myös ihan reilusti ja kunnon chiliä, ei mitään valmista jauhetta tai sosetta.

Paljon sipuleita, chiliä, papuja sekä jauhelihaa

Omenahillo on myöskin suht helppo tehdä. Ainut mikä vaatii tarkkaavaisuutta on säilytypurnukoiden pesu ja kuumennus että säilyvyys pysyy hyvänä.
Noin kilo omenoita, n. 3dl hillosokeria, kanelia ja 1pieni chili.
Kiehautetaan sokeri, kaneli ja pieneksi pilkottu chili.
Lisätään pilkotut omenat.
Pyöritellään ja sekoitellaan rauhallisesti, omenoiden miedosti kiehuessa.
Kun seos on omaan mieleen tarpeeksi tasaista, kaadetaan se kuumennettuihin purkkeihin ja suljetaan ilmatiiviisti. N. 1kilo valkeakuulasta ja hilloa tuli kaksi tuollaista purnukkaa, eli suht paljon menee kasaan.

Noin kilo. Valkeakuulas ehkä se paras hillo-omena
Kiehutellaan kera kanelin, sokerin ja yhden chilin.
Kilosta tulee 2täyttä purnukkaa

Hyvä salaattikastikehan on hiukan etikkainen. Jos et etikasta tykkää niin älä tee ihan näin etikkaista, mutta jos et sitä vihaakkaan niin tätä kyllä syö. Tämä kastike on sellaista että sitä salaattia rupeaa meillä ainakin menemään normaalia enemmän ihan sen takia että pääsisi kastikkeeseen käsiksi.
Öljyä, etikkaa, valkosipulia, sitruunamehua, chiliä ja kananmunan keltuainen. Mausteeksi mustapippuria, tinjamia ja suolaa.
Kaikkia näitä oman maun mukaan, mutta öljyn ja 6% etikan suhde on n. 1/3 etikkaa ja 2/3 öljyä. Itse laitoin hiukan tuota enemmän etikkaa. Etikasta puolet omenaviiniä ja puolet balsamicoa. Oman maun mukaan siis.
Sipulit (3kynttä) tosi pieneksi, samoin chilit (8 kpl).
Sitruunamehu, öljy sekä etikka myöskin kulhoon ja sitten pienen sekoittelun jälkeen keltuainen sekaa. Lopuksi vielä suola, mustapippuri ja tinjamia.
Lisää sekoittelua niin että seos muuttuu hiukan `kellertäväksi` ja sitten kastike onkin jo valmis.
Nuo sipuli ja chili määrät on mitä itse käytän. Chilit on omasta kasvatuksesta, mutta tulisuutta niistä irtoaa saman verran kuin n. neljästä kaupan punaisesta suippochilistä.

pikku chilejä, valkosipulia, normi etikkaa ja balsamicoa sekä sitruunamehua.
Kastikkeesta saa tulla melko vahvaa, koska sitten sitä ei tarvitse sinne salaattiin niin paljoa aina lorauttaa, mutta makua tulee silti aina kivasti. Sipuli ja chilin maku tasoittuu tuonne liuokseen joten ei tarvitse pelätä että välillä tulisi vähän kovempi `potku` läpi. Kastiketta saa aina ravistaa ennen käyttöä että etikka ja öljy sekoittuu. Vähän siis tuppaavat erottumaan pullossa vaikka tuo keltuainen onkin lisätty. Ilman keltuaista en tiedä sekoittuisiko juuri mitenkään.

Nyt kuitenkin on jo lettujen aika joten hyvää sunnuntai loppuiltaa ja alkavaa viikkoa.

lauantai 8. syyskuuta 2012

Viikon salitreenit: Unohdettu


Tämä skenaario toistui tällä viikolla kahteen kertaan. Kuinka sitä ajatukset onkin ollut jossain muussa kun ekaa viikkoa on töissä oltu.
Maanataina ja tiistaina jätin tarkoituksella väliin. Ei sopinut aikatauluun eikä ohjelmaan.
Taisi olla torstai kun vaan lähdin töistä, kauppaan ja himaan. Iltapäivällä kun kävelin autolle, aikeissa treeneihin lähtö, niin mieleen juolahti että sali on unohtunut ihan täysin.
Perjantaina olin just saanut `siviilivaatteet` päälle kun tajusin että taas unohdin käydä. No laiskana en ruvennut vaatteita vaihtamaan vaan läksin kotiin syömään pullaa ( no ei nyt sentään ) ;)

Keskiviikkona kuitenkin hiukan painoja nostelin. Ylätaljaa ja käsipainojen heiluttelua. Kevyttä niin kuin tän kuun salit tulee olemaan.
Joukkueen treeneissä on mennyt ihan kivasti. Välillä on vieläkin tullut turhautumis puuskia, mutta koko treeniä ne ei ole pilannut nyt kertaakaan. Jalat liikkuu tosi kivasti ja olenkin voinut muille valittaa niiden liikkumisen verkkaudesta ja määrästä, sillä itse olen juossut keskimaärin aina vähän enemmän.

Tänään vietetään vapaa-päivää treenaamisesta. Hiukan lonkun maalaus projektia, vaatekaupoilla pyörähtäminen ja illalla yhden mun lempi bändin keikka. Hyvä päivä tiedossa. Ei kiirettä mihinkään ja ohjelmaa juuri sopivasti.
Huomenna olisi peli, joten taas pääsee toivottavasti urakoimaan ihan reilusti..

Ai niín.. Syksy on kyllä parasta treeniaikaa. Sopivan viileät kelit, happea ilmassa ja lehtiä nurmikolla. Ihan parhautta.

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Karkki, ruoka ja alkoholi postaus

Olen tainnut jo useammassa tekstissä mainita siitä etten noudata mitään diettiä tai tarkkaa ruokavaliota. Mitään en siis kiellä täysin itseltäni, mutta siltikkään itselläni ei ole mitään pakkomiellettäkään mihinkään. Ei suuntaan tai toiseen.
Meidän talouden ruuat on ollut aina omatekoista ns. perusruokaa, johon molemmat ovat tottuneet jo lapsuudessa.
Itsellä tosin oli yläaste iässä päivittäinen ruokailu ei niin hyvällä mallilla, mutta se ei johtunut siitä että se ei olisi ollut mahdollista, vaan ainoastaan omasta tyhmyydestä. Koulun ruoka korvattiin jollain huonommalla ostetulla. Nyt kun ajattelee asiaa niin en ymmärrä yhtään että miksi.
Viimeisen puolentoista vuoden aikana ruokavalioon on tullut aina silloin tällöin jotain pieniä viilauksia. Jyviä ja siemeniä valipaloihin, silloin tällöin tehdään jotain proteiini ruokaa kuten protskuleipää. Myöskin levitteet tehdään yleensä itse. Voita ja jotain hyvää öljyä sekaisin ja takaisin jähmettymään.
Pastat ja makaroonit eivät ole kieltolistalla, mutta aina on kuitenkin käytetty niitä tummempia vaihtoehtoja. Vaaleaa leipää en karta vaan syön sitä mielellään, etenkin omatekoista. Kaupasta sitä ei kuitenkaan kärrätä kuin ehkä kerran kuussa tai kahdessa. Pullaa syön ja jälleen sama eli mieluiten omatekoista, mutta kaupasta en sitä itse kärrää. Juhlissa ja tuttujen kahvittelussa kuitenkin pullaa tai kakkua syön mielellään.
Valmisruuat ovat ehkä se asia missä olen lähimpänä kieltäytymistä. Joskus kun on kiire, voi kaupasta tarttua mukaan jotain pinaattilettuja tai vastaavaa, mutta valmispitsat eli roiskeläpät ym kierrän kyllä kaukaa.
Jotta postaus menisi täysin listaamiseksi, niin kerrottakoon vielä että sokerin lisäämisen olen lopettanut melkein tyystin. Ennen sitä meni muroihin, teehen, kahviin, puuroon ja vähän kaikkeen mihin sitä muka tarvitsi. Nyt sitä saattaa mennä enää vähän kahviin, jota juon nykyään harvoin, sekä jonkun happaman tasoittamiseen.

Siellä sitä olisi kylmässä...
Myöskään otsikossa mainittuihin asioihin ei ole mitään totaalikieltoa, mutta se ei tarkoita sitä että niitä sitten koko ajan oltaisiin ahmimassakaan. Jos tekee jotain `höttöä` mieli niin mietin ensin onko nälkä vai tekeekö oikesti mieli vaan paria herkkua. Jos pienen välipalan jälkeen vielä tekee, niin sitten voi vähän herkutella.
Omasta mielestä tälläinen suhtautuminen toimii paremmin kuin totaalikielto. Tälläkin hetkellä taloudesta löytyy alkoholia, karkkia, suklaata, pullaa sekä sipsejä. Oikestaan kaikki on kulkeutunut tänne.  Esim. juomat ja sipsit jäi yli juhlista ja anoppi toi pullaa.
Jotain kuitenkin kertoo se että viikon päästä tilanne voi olla jopa täysin sama. Yhtään karkkia ja lonkeroa ei ole juotu tai syöty, vaikka ne tuossa ihan esillä kokoajan on. Ei tee mieli niin ei tule syötyäkään.
Siellä sitä olisi ihan olohuoneessa, eikä missään kaapissa piilossa
Oma ruokailu tahti ja määrät ovat jollain tavalla vakioita. En laske kaloreita vaan syön vähän miten sattuu, mutta silti määrällisesti oikeastaan samallalailla viikosta toiseen. Lähipiiri tietää että olen tarvittaessa melkein pohjaton jos puhutaan syömisestä, mutta normaali arjessa en syö itseäni oikeastaan koskaan täyteen, koska se tarkoittaisi melkoista määrää sitä ruokaa. :)
Ruokailut on kuitenkin mahdollisimman säännöllisesti ja tasaisin väliajoin että energiaa riittää tasaisesti pitkin päivää. Veikkaan että voisin jopa hiukan lisätä päivittäistä kalori määrää ja se ei missään itsellä näkyisi. En kuitenkaan ota tästäkään stressiä koska lihaskasvua on tapahtunut ja painopysynyt aikalailla samassa. Vaakaa ja sen näyttämää en kyllä tosin juurikaan käytä itseni arvioimiseen vaan pelikuva ja tunne kertoo paljon enemmän sekä tietysti farkkujan koko. ;)

Sipsit unohtui edellisestä kuvasta ;)
Ajattelin tehdä tulevaisuudessa parin päivän ruokakatsauksen, eli kirjaan ylös mitä tulee syötyä ja milloin. Siitä voi kaikki sitten tarkastella, kuinka tylsästi sitä tulee syötyä. Ei löydy mitään hifistely rahkadiettejä eikä mitään ostettuja superfoodeja. Mutta karkkiakaan ei välttämättä näy ja se ei tosiaan johdu siitä että jättäisin ne vain kirjaamatta. :)
Nyt menen ravitsemaan itseäni perunalla ja makkarakastikkeella. Jälkiruuaksi ehkä anopin tuomaa pullaa ja teetä, mutta vain jos tekee mieli. 


maanantai 3. syyskuuta 2012

viikko 35 eli viimeinen lomaviikko

Loma on loppu ja samalla kesä, vaikka aurinko ulkona paistaakin. Sää on kuitenkin jo viileä joten kyllä se syksy on sieltä tulossa.
Tänään olisi jo sitten painuttava takaisin töihin ja iltavuoroon. No äkkiä tuohon taas tottuu ja ei töiden alkaminen mikään katastrofi oli koske ikinä ei oikeastaan tule tunnetta että ei haluaisi sinne mennä. Tottakai välillä väsyttää, mutta työ ei ole millään tavalla ikävää. Jos joskun meinaa tulla sellainen tunne niin ajattelee muita töitä mitä on tullut tehtyä, niin nopeasti kyllä taas tajuaa kuinka hienoa hommaa nykyinen on.

Viikko oli vähän poikkeuksellinen, koska alkuviikko meni remontti hommissa ja treenaaminen jäi minimiin. Keskiviikkona kävin juoksemassa tonniviissatasen maastossa, jonka jälkeen torstaina palattiin taas normaaliin lomatreenaamisen rytmiin. Viimeinen poikkeus oli se että viikonlopun peli oli lauantain sijasta sunnuntaina.
Listattuna näyttää tältä:

Ma: lenkki
kova 4km. 3km kohdalla nilkka ympäri ja loppu kävellen/tosi rauhallista hölkkää
Ti: Lepo
Ke: Sali + 1500kisa
rinnat hauis ojentaja x2 11kg, olkapäät x2 9kg, lavat x2, kyljet x2, rintaprässi 2x12, penkki 2x5 35kg, ylä- ja etutalja myötäote leuat x2, jalkaprässi 1x10 50kg 1x7 100kg 1x7 140kg, pohjeprässi 2x12
1500m Maastojuoksu kilpailu. 5min 21sec. keskiraskasmaasto
To: Sali + joukkueentreenit
vatsat, ylä- etutalja leuat pulldown x2, mave 2x10 40kg 2x10 50kg, penkki 3x5 35kg, vatsat vinopenkissä 10kg lisäpainolla 2x15, vatsarutistus x2
Joukkueen treenit
Pe: Sali + joukkueentreenit
rinta hauis ojentaja 2x12 11kg, olkapäät 2x15 9kg, lavat 1x15 15kg 1x10 17kg, rintaprässi 2x12, ylä- etutalja leuat 2x12, pulldown 2x12, penkki 3x5 35kg, 1jalan prässi 2x7 70kg, reidet laitteessa 1x15, pohjeprässi 3x15
Joukkueen treenit
La: Lepo
Su: Peli
90min peliaikaa

Salilla on tullut siis taas huhkittua, mutta mitään ihmeellistä siellä ei ole tehty, vaan jopa hiukan kevennettynä ollaan menty. Tai ei kevennettynä, mutta ne raskaimmat loistaa poissa olollaan. Näillä näkymin käyn vielä keskiviikkona tekemässä vähän raskaamman jalkatreenin jonka jälkeen mennäänkin kuukausi kevyemmällä salitreenillä.
Maanataina tosiaan pyöräytin jo rikki olevaa nilkkaa kun lähdin epätasaiselle maastolle juoksemaan vähän kovempaa lenkkiä, ilman nilkan teipausta. No, nilkalla pystyy kyllä urheilemaan kunhan sen teippaa, mutta kyllä se hiukan huonommassa kunnossa on kuin ennen tuota maanatain pyöräytystä. Jos oikein huonosti menee niin loppukausi eli koko tämä kuukausi mennään nilkka teipissä.
Keskiviikon 1500 tuntui jaloissa vielä torstaina ja osittain myös keskiviikkona. Tasaista vauhtia pystyi menemään, mutta täystehoisten spurttien ja kimpoilujen jälkeen jalat menivät tosi nopeasti hapoille.
Eilisessä pelissä olivat sitten jo täysin palautuneet. Sinällään hauska tunne, koska jalat eivät tuntuneet tukkoisilta, mutta sitten spurtit treeneissä paljastivat todellisen tilanteen.

Tämä päivä menee levossa. Huomenna tehdään jo salilla töiden jälkeen vähän jotain ja illalla vielä joukkueen treenit. Keskiviikko aamuna jalkapuntti salilla. Torstaina ja perjantaina mennään tiistain malliin. Lauantai näyttäisi viikon toiselta vapaapäivältä, kun peli on taas vähän poikkeuksellisesti sunnuntaina.
Niin se arki vaan lähtee taas rullaamaan...

lauantai 1. syyskuuta 2012

Lauantai on vapaa ja kenkien vaihto

Tämä päivä on vaapa liikunnasta ja annetaan jalkojen vain palautua viime viikon maitohapoista joita vielä perjantainakin tuntui jaloissa hiukan olevan. Keskiviikon juoksun jälkeen ei tuntunut mitään ihmeellistä, mutta to ja pe treeneissä huomasi että puhti loppui kun vähän aikaa täysiä säntäili.
Huomenna olisi vierasottelu josta palaan vasta suht myöhään illalla himaan, johtuen suhteellisen tyhmästä alkamisajasta. Liian myöhään siis.
No ehtiipä ainakin syömään ja valmistautumaan huomenna hyvin, joka voi olla vaikeaa jos peli olisi tosi aikaisin.
Onneksi sunnuntain venyminen myöhäiseksi ei haittaa koska maanantain työt alkavat iltavuorolla ja muutenkin on rytmit ihan kivasti jo hallussa. Herätys tulee n. puoli9 aikaan vaikka ei olisi mitään kelloa edes soimassa.
Lenkkikengät jäi esille, vaikka käyttö väheneekin
Laittelin eilen tosiaan ikkunoiden pesun ohella kesäkengät kaappiin ja kaivoin sieltä talvi kenkää tilalle. Maanataina kun loppuu kesä.
Kesäkenkien ja talvikenkien ero on aivan järkyttävä eikä varmaan uskoisi että ovat saman henkilön kenkiä. Joskus nuorena sitä tuli mentyä vaikka millaisissa sneakereissa talvellakin, mutta ikä on tuonut viisautta. Tosin silloin tuli pukeuduttuakin erilailla joten vähän `rockimmat` kengät olisivat näyttäneet hupaisilta silloisen vaatetyylin kanssa.

Converset jäivät. Kangas, rönttä ja wannabe sandaalit kaappiin
Tilalle vähän erityylistä kenkää
Nämä ovat varmaan ne suosikit
 Pahoittelut kuvien huonosta laadusta...

Tänään on katsottu jo yksi elokuva ja toinenkin olisi vielä tiedossa. Mitäpä sitä muutakaan näin harmaana sadepäivänä... No itseasiassa tuleehan sitä myös syötyä. ;)
No eipä haittaa sillä huomisen pelin jälkeen on taas kaikki hiilarivarastot tyhjänä, joten ihan hyvä että vähän tankkaa.
En karppaa enkä omista allergioita enkä ole vege, joten voin syödä mitä haluan. Lisäksi kun syön suht tasaisesti pitkin päivää ja viikkoa niin silloin tällöin voi tehdä vähän perjantai herkkuja. :)

Pikkuhamppareita. Yksi on matkannut jo kuvaajan suuhun.

..Syksy ei tuo mukanaan synkkyyttä ja pimeyttä, ainoastaan Tunnelmaa..