perjantai 31. elokuuta 2012

Loman viimeinen sali

Voi voi... Kohta se loppuu ja paluu arkeen taas koittaa.
No oikeesti en ole kyllä täysin murtunut tästä muutoksesta. Rytmit ovat hyväksi vaikka lomakin on menty ihan kivoilla epäsäännöllisillä rytmeillä. Kuukausi on kuitenkin vain puristamista, jonka jälkeen loppuukin sitten futiskausi ja vapaa-aikaa tulee yllättäen reilusti viikkoihin lisää.
Treenaaminen ei kuitenkaan lopu silloin kuin hetkeksi ja osittain. Ehkä joku viikko täys lepoa jonka jälkeen aloitetaan ainakin sali ja ehkä juoksukin jos tää nilkka on kunnossa silloin.
Miksiköhän tää nyt lipsahti kauden jälkeisiin juttuihin? Siihenhän on vielä kuukausi ja nyt pitää nauttia tästä futiksesta kun vielä kesää ja nurmikkoa on tarjolla.
Viime aikoina joukkueen treeneistä nauttiminen on ollut kyllä suht usein täysin kateissa. Nilkka vaivaa, ei se ole mikään älykipeä, mutta teipattuna se ei toimi niin hyvin kuin nilkan pitäisi ja koko ajan se takaraivossa kummittelee. Muutenkin on mennyt jotenkin sähläämisen merkeissä viime viikkojen treenit, joten kyllä sitä vähemmästäkin saa olla vähän ärtynyt silloin tällöin, eikö niin?

Tänään vierailin siis viimeisen kerran salilla ja ensi viikolla siirryn tekemään kevyempiä juttuja duunin saliin. Vähän ylläpitävää, kuntoutusta ja liikkuvuutta luvassa. Ainakin noin teoriassa. :)
Tälle päivälle oli osunut yläkroppa kerta, jonka suoritin suht normaalisti. Mitään eksta pitkää vierailua en viimeisen kerran kunniaksi tehnyt vaan hoidin liikkeet alta pois ja läksin himaan.
Käsipainoilla: 
Hauis, ojentaja, rinnat 2x15 11kg.
Olkapäät 2x15 9kg. Lavat 1x15 13kg, 1x10 15kg.
Rintaprässi 2x12.
Laitteet ja muut:
rintaprässi 2x12. Penkki 1x5 30kg 2x5 35kg.
ylätalja- ja etutalja, myötäoteleuat, pulldown 2x12.
Jalat:
etu- ja takareidet laitteessa 1x15. pohjeprässi 3x15
1jalan prässi 2x7 70kg .

Jalat ovat olleet eilen ja tänään suht hapoilla tuosta keskiviikon tonniviissatasesta, joten jätin suosiolla kaikka kuntopyörät ja juoksut tekemättä salilla. Reisille tein kuitenkin keveyt 15 toiston pumppailut laitteissa. Antaa jalkojen nyt levätä, koska illalla ne saa kuitenkin suht hyvin kyytiä joukkueentreeneissä. Niin sai eilenkin ja treenin loppupuolella jalat olivat keränneet itseensä ainakin tuplasti painoa normaaliin verrattuna tai ainakin siltä se tuntu ja sekös lisäsi ärsytystä.
Tänään koitan nauttia. Jos ei mene putkeen koitan nauraa asialle ja olla jopa vähän välinpitämätön. Itseni ruoskimiset olen suorittanut nuorempana sen verran perusteellisesti että tiedän että se ei ainakaan paranna omia suorituksia. Ja hauskaahan harrastuksen pitää olla. Välillä ihan törkeen raskasta, mutta aina kuitenkin hauskaa.

Nyt taidan mennä suorittamaan ikkunoiden pesemistä sekä kenkä inventaariota. Kesä loppuu maanantaina, joten syksy/talvi kengät esiin ja kesä kengät piiloon.

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Kisarapsa. 1500m maasto

Aamu alkoi normaalin loma-aamun tavoin salilla, jossa tein yläkroppaa, selkää ja hiukan jalkoja. Jaloille siis ainoastaan parit prässit jotka olivat tarkalleen 1x10 50kg, 1x7, 100kg ja 1x7 140kg. Mahdollisimman terävinä kaikki, koska kyseessä oli enemmänkin jalkojen herättelyä kuin varsinaista treeniä. Siihen vielä hiukan perään pohjeprässiä ja treeni oli sitä myöten selvä.

Himasta lähdin ajelemaan joskus 3jälkeen koska matkalla piti vielä pysähtyä töissä hakemassa nilkkaan teippiä. Kinesioteippi mukaan ja kohti Porvoota sekä juoksua. Matkalla tajusin että nyt on teippi mukana, mutta ei mitään millä sitä leikkaisi. Normaali urheiluteippihän menee ihan käsin paloiksi, mutta kinesioteippi on vähän sitkeämpää tavaraa.
Olin paikalla tavoille uskollisena hiukan ajoissa ja huomasin lapusta että itse juoksut juostaan vielä ilmoitettua myöhemmin. Olisi siis suht reilustikkin aikaa vielä käytettävänä. Onneksi Porvoo on suht tuttua seutua joten suuntasin läheiseen pieneen satamaan ja sen kahvilaan hankkimaan nälkää valittelevaan vatsaan täytettä. Tiskillä mieleeni juolahti jos voisin lainata kahvilan saksia teippiä varten ja hiukan hämmentynyt myyjä siihen kyllä suostuikin. Teippi autosta ja siinä kahvilan tiskillä sitten saksilla pilkoin sopivan kokoisia palasia, myyjän touhua ihmetellessä.
En kehdannut jäädä leipääni enää tämän jälkeen kahvilaan nauttimaan, vaan painuin autoon syömään ja siinä samalla sitten nilkkaa teippaamaan. Hiukan autossa ja satamassa lorvimista, minkä jälkeen suuntasin uudelleen kentälle.
Kamojen vaihto ja kentällä lorviminen jatkui hetken, jonka jälkeen kävin ilmoittautumassa, maksamassa ja pitkästä aikaa tervehtimässä paikalle tullutta setääni, jonka mukaan tämä sympaattinen juoksutapahtuma on nimetty. Setä ei meinannut ensin tunnistaa, mutta heti kun kuuli nimen siinä ilmoittautuessa niin tajusi että kuka on kyseessä.
Vähän siinä jutustelin ja kyselin että mihin aikaan tuo 1500m reitti pitäisi juosta, jonka jälkeen suuntasin reitillä lämmittelemään.
Juoksin reitin kerran läpi about 6min/km vauhtia jonka jälkeen jatkoin lorvimista ja junnujen lähdön katselemista. Hiukan ennen miesten lähtö kävin vielä reitin kerran juoksemassa, mutta tälllä kertaa tein vähän liikkeitä ja pari terävempää vetoa että saisi hiukan keuhkoja auki. Hiukan olisi voinut vetää tiukemmat lämmöt jos olisi ihan tappokisa asenteella ollut liikenteessä.
Kirjoitinkin jo jossain että tavoite oli se että en jää viimeiseksi. Eilen illalla kuitenkin vähän laskeskelin vauhteja sekä aikoja ja asetin itselleni tavoitteeksi 6min alittamisen.

Jäin alussa parin hiukan hitaamman juoksijan taakse, koska radan alku oli melko kapea. Siitä sitten kiihdyttely ensimäiseen loivaan ylämäkeen ja omaa vauhtia etsimään. Yksi juoksija pysyi samassa vauhdissa pari sataa metriä jonka jälkeen tippui siitä viereltä pois. 6juoksijan joukko oli alun hidastelujen takia hiukan karannut, mutta etenivät about samaa vauhtia. Vähän ennen puolta väliä ensimäinen tuosta joukosta tulikin jo vauhdilla selkä edellä vastaan. Keskiosuuden matkasta olisi voinut koittaa puristaa hiukan vauhdikkaammin, mutta toisaalta taas alun loiva ja pitkä ylämäki tuntui jaloissa.
Tasaista pientä tuskaa ja ajatukset olivat ainoastaan siinä että jalat rullaisivat jos jotain ajatuksia edes oli. :)
Matka rupesi taittumaan jo loppupuoliskolle kun huomasin että kaksi nuorta juoksijaa rupesi tippumaan jo itseeni hiukan lisää eroa tehneestä joukosta. Joukko oli hiukan liian kaukana että tavoittamista olisi voinut ajatella, mutta päätin mennä pojista ohi ja pitää sellaista vauhtia että kumpikaan ei pysy peesissä.
Ensin yhdestä ja sitten toisesta. Molemmat koittivat peesiä, mutta viimeistään lopun pitkä ja loiva ylämäki tiputti pojat kannoilta. Itse jaksoin aika hyvin mäen runtata ja luulen että sain pidettyä suht saman vauhdin myös siinä yllä. Mäen päällä meinasi tulla tunne että jalat loppuu koska ajatukset siirtyivät jo maaliin ja juoksun loppumiseen. Loiva alamäki sai kuitenkin jalat vielä hyvään liikkeeseen ja rullasin jopa suht vauhdikkaasti maaliin.
Kolme juoksijaa jäi tässä lähdössä eteen ja pari nopeampaa taisi juosta jo nuorison lähdön mukana. Vilkaisu omaan kelloon toi kuitenkin hyvän tunteen koska ajaksi oli tallentunut 5min 21sec. Alle kuuteen minuuttiin siis mentiin ja vielä näköjään aika railakkaasti.

Vauhikäyrä näyttää tältä. Alussa kiihdytetty vähän yli ja max vauhti oli lopun alamäen 21.3km/h
Sykekäyrä tältä. Maksimi on lopun nousun lopussa ollut 186
Sija oli jotain 6 ja 10 välillä miesten sarjassa ja aikaan olen tyytyväinen. Matkaa en ollut treenannut ollenkaan ja mitään historia tietoja en omaa, että olisi voinut jotain vauhteja tai aikaa suunnitella. Pakko olla tyytyväinen.
Nilkka ei vääntynyt vaan sillä pystyi juoksemaan ilman oireita, eikä kuntokaan mitenkään loppunut vaan maaliin jaksoi valitulla vauhdilla.
Osallistumisesta joku outo palkinto romaani kainaloon ja vielä hiukan jutustelua sedän kanssa, joka oli positiivisesti yllättynyt mun vauhdista. Ei kuulemma suvussa muilla olisi jakoa. Voi pitää paikkansa. ;) Suihkuun, autoon ja kotia kohti.

Aika oli siis 5.21-5.23. Matka tasan 1500m keskiraskasta maastoa.
Keskinopeus 16.2km/h eli 3.42min/km. Keskisyke 168 ja maksimi 186.
Kilometrin kohdalla aikaa oli kulunut 3.43 ja tuolla 3.20 kohdilla syke on käynyt 183.
Loppu 500m on mennyt sitten 1.35 joten hiukan olen saanut lopussa vauhtia kiristettyä joka itseasiassa näkyy tuolla vauhti käppyrässäkin. Osa kiristä tapahtui nousun loppupuolella ja loput sitten lopun alamäessä.
Jos hakemalla hakee jotain parannettavaa on se tuo alun kiihdytys jonka tein innostuksissani vähän yli ja sen että paremmalla lähtöpaikalla olisin voinut kiilata itseni tuohon edessä juosseeseen joukkoon ja sitä myöten koittaa sinnitellä vielä hiukan kovempaan aikaan. Nyt kun jouduin juoksun tekemään täysin yksin ilman minkäänlaista vetoa.
No ensi kerralla sitten. :)

tiistai 28. elokuuta 2012

Hirven kanssa kasvokkain

Kotiin on selviydytty ja mummolan remontti on edistynyt. Oli ihan mukavaa vaihtelua viettää lomaa myös muuallakin kuin kotimaisemissa, vaikka päivät menikin suureltaosin remonttia tehdessä eikä esimerkiksi kalassa.
Kyllä sitä tottakai ehti myös lomailemaan ja ennen kaikkea kerrostaloasuja pääsi pitkästä aikaa kunnon puusaunaan. Luksusta..

Tyhjä, suora tie sekä hämärtyvä kesäilta
Matkaa isovanhemmille on sellainen vajaat 3tuntia, mutta menomatka taittui kahdessa ja puolessa koska pääsi lauantai iltana ajamaan suht tyhjällä tiellä ja omaan tahtiin. Rajoitusten mukaan siis tottakai, köh köh..
Sunnuntai aamu - päivä meni remonttia tehdessä eli tarkemmin maalatessa ja erinäisiä asioita kannellessa. Ilta meni ihan vain rentoutuessa ja saunoessa.
Maanantai alkoi taas remontilla. Päivällisen jälkeen suuntasin läheiseen metsään kävelemään ja samoamaan, kun aurinkokin sattui paistamaan.
Metsässä oli tehty suht suuria hakkuu töitä, joten parin sadan metrin mittaisia hakkuualueita oli aina säännöllisin väliajoin. Bongasin jo suht pian tod. näk. hirven jätöksiä ja karhun jätöksiä maassa ja rupesinkin ajattelemaan kuinka hienoa olisi nähdä hirvi sellaisen mukavan etäisyyden päästä. Karhua en kuitenkaan toivonut näkeväni ;)
Kuljin vastatuuleen ja tähyilin tasaisin väliajoin ympärilleni, mutta en nähnyt muuta kuin kaatuneita kantoja jotka näyttivät aina enemmän tai vähemmän hirveltä tai karhulta. Samoilin sellaisen tunnin hakkuualueilla ja umpi metsässä kunnes tajusin että en olekkaan ihan varma missä olen ja että voisi lähteä pikkuhiljaa takaisinpäin. Otin huonolla suuntavaistolla suunnan ja lähdin tarpomaan `takaisin päin`. Hetken tarvottua tupsahdin yhden hakkuualeaan reunaan ja juuri kun olin päässyt pienen rinteen puoleenväliin niin huomasin että vasemmalla näkyvässä kannossa on oudon väriset juuret. Siinä vaiheessa kun nämä `juuret` liikahtivat niin tajusin että kappas vain hirvihän se siellä. Etäisyyttä oli sellaiset mukavat 100m. Siihen sitten jäädyin paikalleni ja puhelinta taskusta kaivamaan.
100m on kuitenkin puhelimelle liikkaa joten kuvissa ja videoissa näkyy vain musta piste, jos osaa oikeaan paikkaan katsoa. Kymmenisen minuuttia hirven safkaamista seurasin, kunnes se taisi mut haistaa ja jolkotteli Kaupin kevyellä askeleella takaisin metsään.
Minä lähdin innoissani siitä sitten toiseen suuntaan. Löysin takaisin perille suht helposti ja yhteensä vaeltelin metsässä reilut puolitoista tuntia.

Keskellä pieni oranssilehtinen puu ja sen oikealla puolella musta piste eli hirvi
Pieni hiki oli päällä joten ajattelin että käyn hieman juoksemassa vielä ennen saunaan menoa ja näin sitten teinkin, kunhan olin saanut ensin kaikki hirvikärpäset itsestäni. Hyi elämä..!
Ajattelin juosta lyhyen mutta kovavauhtisen lenkin, koska sellainen on huomenna edessä myös porvoon `kisassa`. 3km takana ja yksi jäljellä kun askel ajautui osittain kiven päälle ja valmiiksi rikki oleva nilkka pyörähti uudelleen. Puolisen kilometriä kävelyä sekä kiroilemista ja loppupuoli tosi easya hölkkää hiekkatiellä.
Nilkka oli illan hiukan hellä, mutta tänään on voinut mennä jo normaalisti, kunhan välttää sisäkiertoa joka aiheuttaa vihlovaa kipua.
Huomenna pitäisi kuitenkin mennä juoksemaan, mutta koska juoksu tapahtuu maastossa, voisi tästä oppineena muistaa tuon nilkan teipata.

Huomen iltana kuulumisia porvoosta. Saa nähdä pettäänkö kunto tai nilkka vai molemmat. ;)

lauantai 25. elokuuta 2012

Pelipäivä + tuleva juoksukilpailu

Tänään taas mennään. Nilkka teipattuna ja lonkankoukistaja kipeänä, mutta mennään kuitenkin.
Satutin lonkankoukistajaa tuossa torstain treeneissä. Oikean lonkan täysavaus ja sitten napakka syöttö sillä jalalla. Lonkankoukistaja huusi sen jälkeen että nyt riitti tuollainen toiminta. Mitään pahaa vahinkoa en onneksi saanut aikaan, mutta to ja pe treenit meni silti vähän kevyemmissä merkeissä, koska takaraivossa kolkutteli ajatus ei täysin ehjästä jalasta. Mitään revähdys kipuja ei ole, mutta jonkunlaisen venähdyksen taisin silti tuohon jalkaan onkia.

Tänään kuitenkin pelataan ja pelin jälkeen hyppään suoraan auton rattiin ja ajelen 3tuntia mummolaan.
Jos säät suosii käyn juoksemassa jonkun lenkin alkuviikosta, muuten en aio treenata ennen keskiviikkoa. Remontin tekeminen saa mennä punttisalista tällä kertaa.

Keskiviikkona olisi sitten ohjelmassa juoksukilpailu Porvoossa.
Matkaksi ilmoitetaan yksi maili ja maastona on jonkinlaisia metsäpolkuja. Tosi lyhyt rykäisy siis edessä. Alunperin oli tarkoitus pari kertaa käydä juoksemassa tuon mittainen matka ihan testinä, mutta tämähän taas hiukan unohtui.
Juoksuun on edellisinä vuosina osallistunut suht pieni määrä juoksijoita, joista suurinosa johonkin seuraan kuuluvia, mutta ei kuitenkaan mitään sm- tasoa, kai..?
Ajattelin että lähden vaan alusta lähtien jonkun `pääjoukkoisen` peesiin ja sitten lopussa katsotaan voinko kiristää vai yritänkö vaan roikkua perässä loppuun asti. Tuloksesta viis mutta viimeinen en kyllä halua olla, vaan päästä maaliin jotenkin massan mukana.
Mun tuurilla tällä kertaa juoksemassa on vain jotain superjuoksijoita ja saan juosta mailin yksinäni. Toisaalta maili on niin lyhyt että suosiolla en kyllä periksi anna.
Miksi sitten käyn juoksemassa tuon lyhyen juoksun, mihin en ole edes treenannut?
Kyseessä on setäni mukaan nimetty juoksutapahtuma, josta kuulin vasta keväällä.
Setä oli ennen halvaantumistaan aktiivinen urheilija, valmentaja ja kentänhoitaja, jonka kunniaksi tätä ei niin vakavamielistä kilpailua nyt vuosittain juostaan. Setä ei koskaan päässyt siis itse juoksemaan tätä koska kilpailu polkaistiin käyntiin vasta halvaantumisen jälkeen, joten olen ensimäinen meidän sukunimella kilpailussa juokseva.
Siinä vähän lisää syytä olla tulematta viimeisenä maaliin.

torstai 23. elokuuta 2012

Coopperia maybe?

Vettä sataa ja kaikkia ärsyttää..
Harmaata on ja vettä tulee. Hyvä syy kaivautua sohvalle ja laittaa konsoli tai elokuva pyörimään.
Aamun salitreeni on kuitenkin jo suoritettu ja edessä olisi vielä joukkueen treenit joten ihan koko päivää siellä sohvalla ei ehdi makoilla.

Tänään oli vuorossa keskikropan kiusaamista salilla. Ensin ilman painoja tehtävät liikkeet, siitä sitten ylä- ja etutaljan sekä leukojen kimppuun. Näitä kaksi kierrosta jonka jälkeen 2settiä pulldownia sekä yksi rintaprässi. Vielä maastavetoa 2x7 40kg.
Jalkoja en tänään juurikaan treenannut vaan annan niiden levätä taas lauantain peliä ennakoiden. Aikaa oli siis tehdä jotain tuon keskivartalo setin lisäksi. Päätöksen tein jo aikasemmin kun tuohon rintaprässiin ryhdyin. Päädyin tekemään penkkiä. 2x5 30kg. Siihen sitten vielä yhdet 10sarjat reisiä laitteessa ja 1x15 pohjeprässiä.
Hiukan oli normaalia nopeampi salitreeni koska liikkeitä ei ollut hirveästi ja tein aika pienillä palautuksilla. Liikkeestä liikkeeseen tyylillä siis.
Loppuun verrytin jalkoja ja nostin hien pintaan 10min juoksulla.
Naputin vauhdiksi 12km/h ja kun 10min oli tuolla vauhdilla menty huomasin että matkaa oli ehtinyt kertyä vajaat 2km. Vauhti oli kuitenkin tuollaista helpon rullaavaa, joten ajattelinkin että voisin vielä jollain salikerralla juosta coopperin tuolla matolla.

Cooperissa jos haluaa juosta 3km, tarkoittaa se 15km/h tasaista vauhtia. Matolla tuo coopperin harjoitteleminen on kyllä yllättävänkin helppoa koska vauhdin voit tarkasti vaan näpyttää tauluun, kun normaali juoksussa vauhtia joudut `pitämään itse yllä`. Matolla tosiaan helpompaa kun ei tarvitse arpoa ja vilkuilla koko ajan kellosta vauhteja. Oikea nopeus tauluun ja sitten vaan koitetaan pysyä siinä matolla, takaseinään lentämisen sijaan. ;)

Huomenna taas aamusta salille, jonka jälkeen siihen lystiin tulee pieni tauko. Lähden lauantain pelin jälkeen sukuloimaan (remontti avuksi) isovanhemmille, joten alkuviikon salit ja joukkueenkin treenit jäävät väliin. Tiistai iltana ajattelin tulla takaisin, mutta keskiviikon sali menee kevyissä merkeissä koska iltapäivällä pitäisi käydä tuo lyhyt juoksukilpailu juoksemassa. Loppuviikosta sitten taas normaalisti, jonka jälkeen itsellä loppuu lomat ja samalla tämä kuukauden punttisali kuuri.
No eipä tuossa ole kuin reilu kuukausi ja sitten kauden loputtua voi aloittaa taas uudelleen ja vähän pidempi kestoisen kuurin. :)

Vaikka ensi keskiviikon juoksukilpailu on superlyhyt niin kirjoitan siitä kuitenkin pienen ennakon vielä tämän viikon aikana. Onhan se kuitenkin kilpailu ja ensimäinen todella pitkään aikaan.

tiistai 21. elokuuta 2012

Lisää painoa jalkaprässiin

Jalkaprässiin rupeaa jo pikkuhiljaa löytymään painojakin. Jalkoja kun en ole oikeastaan treenannut ollenkaan nyt kauden eli kesän aikana niin ihan heti ei viitsinyt ruveta kunnolla ähkimään. Ollaan menty siis tuollaisella pehmeällä laskulla jalkaliikkeiden osalta. Viime viikolla jo vähän aloittelin raskaampia ja tänään vein sitä vähän pidemmälle.
Suoritin ensin alta pois vatsat ja selkään kohdistuvat liikket, jonka jälkeen sittyin maastavedosta kyykkäämään. 7toiston sarjoja koska se tuntui hyvältä. 1x7 30kg, 1x7 50kg 1x7 70kg.
70kg huomasi jo hiukan että selkä meinaa väsyä ja tahti ei ollut enää ihan niin räjähtävää kuin viidessä ja kolmessakympissä.
Seuraavaksi yhden jalan kyykyt 2x7 50kg. Olisi voinut tuohonkin vetäistä lisää painoa, mutta ajattelin normi prässin korvaavan hiukan tuota `menetystä`.
Sitten ihan normaali prässi. Tässäkin 7toistoa koska sillä nyt oltiin ruvettu tänään menemään. 1x7 100kg, 1x7 150kg, 1x7 170kg.
Lopuksi vielä 3sarjaa kyykky `nytkytystä` 30kg ja 2sarjaa pohkeille nousuja pohjeprässissä.

Ainakin yhden kunnon jalkatreenin haluan päästä tekemään ennen kuin tämä kuukauden loma loppuu ja salilla käynnit menee syyskuun ajaksi tauolle. Lokakuussa se taas polkaistaan uudelleen käyntiin kun kausi loppuu.
Tuolla seuraavalla ja viimeisellä jalkatreenillä voisi vielä hiukan nostaa, koska etenkin prässillä voisi mennä 2 alkaviin painoihin. Kyykkyjä pitää vähän tunnustella, lähinnä selän jaksamisen takia.
Olen tainnut jossain jo vähän siitä kirjoittaa kun jalat tuppaa olemaan vähän eri suhteessa muuhun kroppaan, mutta on tuota jo saatu vähän tasoiteltua suht pitkänajan viikottaisella painojen nostelulla.
Jostain penkkiä pitää kyllä tosissaan kehittää jos siinä haluaisi oman painon nostaa, mutta on ihan kiva että kyykyllä mennään jo yli ja prässillä nousee kolme meikäläistä. :D

Eihän nuo painot nyt ole juuri mitään tuollaisille isommille karjuille, mutta alle 70 kiloiselle jo ihan kohtalaisia. Varsinkin jos katsoo mun punttisali taustaa...

maanantai 20. elokuuta 2012

Viikko 32

En olisi viikkoa tiennyt ellen olisi muista blogeista sitä vakoillut. Ehkäpä hyvä sillä ei lomalla kuulukkaan paljoa kalenteriin katsella. Olen oikeastaan aina maanataisin vilkaissut vaan viikko näkymän kalenterista ja todennut että eihän siellä ole mitään ihmeellistä, pelkkää lomaa.
Ensi viikolla on jo, nimittäin juoksukilpailu. Lyhyt ja itselle tavoitteeton, mutta kilpailu siltikkin. En olekaan ollut juoksukilpailussa sitten 6-luokan, jolloin jouduin opettajan pakottamana koulujen väliseen maastojuoksuun. No menin pakosta sitten voittamaan sen kilpailun ja siitäkös opettaja tykkäs. :)
Enemmän c-vitamiinia kuin appelisiinissa ja tyrnissä.  Chili on melkoinen superfood ;)
Viime viikko meni hyvin. Kaikki suunnitellut treenit tuli tehtyä ja oikeastaan juuri sellaisina kuin pitikin. Pieniä takaiskuja mahtui joukkoon joista kauas kantoisin on varmasti tuo oikean nilkan siteiden venähtäminen. Ainakin tän viikon treenit menee vielä nilkka teipattuna.
Maanantaina salilla yläkroppaa, selkää ja jalkoja + joukkueen palauttavat treenit. Tiistaina salilla keskikroppaa ja jalkoja + joukkueen kovat treenit. Keskiviikkona salilla Yläkroppa, selkä, jalat ja palauttelu kuntopyörällä. Torstaina keskikroppa, jalat ja kuntopyörää + joukkueen treenit. Perjantaina salilla yläkroppa, selkä ja lopuksi 8min soutua, 10min matolla 11km/h ja n.5min kuntopyörää + joukkueen treenit
Lauantaina täydet 90minuuttia pelissä ja sunnuntai menikin sitten lepopäivänä.

Tässä vielä vähän tarkemmin kirjattuna.

Ma: Sali+futis
rinta hauis ojentaja 11kg x2, rintaprässi 2x12, olkapäät 2x15 9kg, penkki 1x5 20kg 1x5 30kg, ylätalja myötäote leuat etutalja 2x12, pull down x2, 1jalan prässi 2x7 50kg
Joukkueen treenit
Ti: Sali+futis
vatsat, vatsalaite 2x10, reidet laitteessa x2, ylätalja leuat etutalja x2, tempaisu+etukyykky 1x3, maastaveto 2x5 40kg, kyykky 2x5 50kg
Joukkueen treenit
Ke: Sali
rinnat hauis ojentaja 11kg x2, olkapäät 9kg x2, rintaprässi 2x12, penkki 2x5 30kg, leuat ylätalja etutalja x2, smith nytkytys 2x10 40kg, 1jalan prässi 1x7 50kg, prässi 1x10 50kg 1x7 100kg 1x7 150kg, 10min kuntopyörää
To: Sali+futis
vatsat, ylätalja etutalja leuat x2, pulldown x2, mave 1x10 20kg 1x10 25kg, kyykky 1x7 40kg 1x7 50kg, reidet laitteessa x2, pohkeet x2, n. 5min kuntopyörää
Joukkueen treenit
Pe: Sali+futis
hauis rinnat ojentaja 11kg x2, olkapäät 1x15 9kg 1x15 8.0kg, rintaprässi 2x12, penkki 2x5 25kg, pohkeet x2, ylätalja etutalja leuat x2, mave 2x10 30kg, pulldown 2x12, soutu 8min, matto 10min 11km/h, n5min kuntopyörää
Joukkueen treenit
La: Peli
täydet 90min
Su: Lepo

Loppuviikosta tuntui että jalat olivat väsyneet. Mihinkään ei sattunut tai mitään, mutta tehoja ei vain tuntunut irtoavan. Oikea lähentäjä myöskin oli melko kireä mutta treenien ansiosta sekin sitten helpotti. Lauantain pelissä jalat olivat jo hiukan paremmat, mutta eivät silti ihan terävimmillään. Tänään jätin jalat tekemättä salilla koska väsymystä tuntuu olevan edelleen jonkun verran. Illalla vähän palautellaan joukkueen treeneissä niin huomenna voikin jo sitten tehdä ihan kunnolla jalkoja salilla.
Jos jotkin treenijutut eivät tuosta listasta aukea niin rohkeasti kysymään, niin koitan kyllä valaista asiaa, jos itsekkään osaan. :)

perjantai 17. elokuuta 2012

Lähiseutumatkailua ja treenaamista

Treenaamista ja lomailua. Siitä on mun päivät tehty. Tälläiseen rytmiin voisi jopa tottua, eli jos joku haluaa ruveta sponsoroimaan mua täysipäiväiseksi urheilijaksi, niin en pistä vastaan. Käytän termiä täysipäiväinen koska se on ihan eriasia vielä kuin ammattilainen. Suomessa on paljon täysipäiväisiä, eli ihmisiä joiden ei tarvitse tehdä muita töitä urheilun ohella, mutta vähän ammattilaisia, eli niitä jotka voivat jäädä suoraan eläkkeelle urheilu uransa jälkeen. Näin mä nään asian.

Lähiseutumatkailua läheisellä kanavalla
Aamut on mennyt salilla ja tänään tuli 10 kerta mittariin. Yhtään aamua ei ole jäänyt väliin eli homma etenee juuri niin kuin suunnittelinkin. Motivaatio ongelmia ei ole ja joka aamu oon innolla sinne salille lähdössä.
Tänään oli ohjelmassa yläkroppaa, selkää ja hiukan aerobista jaloille.
Käsipainoilla ensin 2kierrosta hauista, olkapäitä, rintaa ja ojentajia. Sitten rintalihakset laitteessa 2x12. Selkäliikkeet eli myötäote leuat, ylätalja, etutalja ja maastaveto. Mave rupeaa sujumaan teknisesti jo ihan hyvin, tänään tein 2x10 30kg.
Sitten penkki 2x5 25kg, pohkeet 2x15 ja pulldown 2x12 (ei ole oikeasti pulldown, mutta menköön kun oikeaa nimeä en tiedä)
Sitten loppuun vielä 8min soutua keskivastuksella, 10min juoksua 11km/h ja n. 5min kuntopyörää.

Kanavat on jotenkin hämmentävän hienoja paikkoja
Jätin jalkaliikkeet pohkeita lukuunottamatta pois koska huomenna olisi taas peli tiedossa ja edellisinä päivinä on tullut tehtyä suht raskaita sarjoja. Mitään jumeja tai Doms:eja ei ole oikeastaan niistä edes tullut, mutta ei jalat kyllä eilen ihan terävimmillään joukkueen treeneissä olleet, joten eiköhän niistä ole jotain rasituksia vähän tullut.
Raskaimmat jalkajutut tältä viikolta on keskiviikolta jolloin tein seuraavaa jaloille:
smith 2x10 syvät `pumppaukset` 40kg, lämmitely prässi 1x10 50kg, 1jalan prässi 1x7 50kg, normaali prässi 1x7 100kg 1x7 150kg. Kuntopyörä hoiti loppuverryttelyn.
Tuohon kun yhdistetään tiistain kyykkäykset niin on niitä jalkojakin jo vähän treenattu tällä viikolla. Mitään erityisiä tuntemuksia ei ole tosiaan tullut, mutta eiköhän noi ole silti perille mennyt. Ensi viikon alkupuolella pitää taas vaikka vähän nostaa jalkojen vastuksia, jos niitä tuntemuksiakin saisi aikaa.
Lähiseuduiltakin löytyy nähtävää, kunhan ottaa selvää ja avaa silmät
Keskiviikon treeneissä oikean nilkan nivelsiteet saivat (taas) kyytiä ja loppuviikko ja todenäköisesti ainakin koko ensi viikko treenataan nilkka teipattuna. Salitreenit pystyy onneksi tekemään ihan normaalisti, koska siellä ei tarvitse nilkan vääntymistä pelätä. Nilkkaa koitan vahvistaa tasaisin väliajoin, mutta etenkin oikean nilkan ulkositeet on niin löysät että tuppaavat venähtämään pari kertaa kaudessa.
Rupeaa olemaan nilkan teippaus melko tuttua touhua.

tiistai 14. elokuuta 2012

Huono Ryhti

Nyky ihminen on melko altis ryhdin huononemiselle. Yhä suurempi osa ihmisistä suorittaa työnsä istuma-asennossa ja tietokonetta käyttäen. Tähän kun yhdistetään myöskin yleistyvä huonokuntoisuus ja mahdollinen ylipaino on kaikki tarvittavat ainekset kasassa.
Jännityspäänsärystä aina sormien puutumiseen, kaikki voi olla seuraamusta vain ja ainoastaan huonosta ryhdistä.
Samoja oireita voi olla myös urheilevilla ihmisillä, etenkin kuntosalia paljon kuluttavilla.
Mistä tämä sitten johtuu?

Ihmisen selän rakenne on sellainen että se lähtee helposti kaartumaan eteenpäin yläselän osalta. Lihaksien tehtävä on tukea rankaa ja pitää se oikeassa asennossa, mutta ongelmia rupeaa syntymään jos lihakset eivät jaksa tukea rankaa tarpeeksi.
Nykyihminen viettää päivitäin niin pitkän ajan staattisessa jännityksessä, jonka seurauksena lihakset väsyvät ja antavat lopulta periksi.
Työssä käyvillä naisilla on miehiä useammin jännityspäänsärkyä, pelkästään siksi että miehillä on keskimäärin enemmän voimaa yläkropassa joten naiset väsyvät helpommin ja rangan tuki vähenee helpommin kuin miehillä.
Ensinmäisiä näkyviä muutoksia ryhdissä on yleensä olkapäiden painuminen eteen ja kyfoosin lisääntyminen sekä pään painuminen eteenpäin. Ylävartalo menee siis pikkuhiljaa kasaan. Alaselän kaari (lordoosi) katoaa ja selkä suoristuu alhaalta.
Ryhdin muutos aiheuttaa lihasten kiristymistä joka taas aiheuttaa mahdollisesti lisää muutoksia ryhtiin.

Lihasten kiristyminen ja ryhdin muutos tekee alttiiksi hermosäryille, koska käsien isot hermot kylkevat aina niskasta sormiin asti, jää siihen väliin paljon paikkoja missä mahdollinen hermopinne voi syntyä. Yleisimmät ovat varmaankin kaulanlihakset (scaleniukset), pienirintalihas (pectoralis minor) sekä olkavarren lihakset, koska hermot kulkevat niiden kaikkien läpi, alta tai välistä. Kaikki ovat myöskin lihaksia mitkä kiristyvät kun ryhti menee kasaan. Olkapäät ovat edessä joten rintalihakset kiristyvät, samoin kuin olkavarren etuosat. Huono kaularangan ryhti kiristää scaleniuksia ja vetää päätä eteenpäin. Eli etupuolen lihakset kiristyvät ja takapuolen (selän) ovat liian heikkoja pitämään ryhtiä yllä.
Myös kuntosalilla paljon treenavilla on vaara saada samantyylisiä oireita itselleen.
Unohdetaan niiden keskivartalon tukilihasten treenaaminen ja jätetään selän treenaaminen reilusti etupuolta vähemmälle. Suht monet salikävijät innostuvat helposti, etenkin alku huumassa, etupuolisien lihasten treenaamiseen ja etenkin siihen penkkipunnerrukseen.
Lihaskunto kyllä kasvaa mutta etupuoliset lihakset kiristyvät ja takapuoliset eivät pysy perässä, joten olkapäät painuvat eteen ja kyfoosi vahvistuu. Suurin syy kireät rintalihakset jotka vetävät asentoa lyttyyn ja epätasapaino etu ja takalihaksistossa.
Yksinkertaisesti sanottuna lihasepätasapainoa siis. 

Mikä sitten neuvoksi, jos tälläiseen tilanteeseen on ajauduttu?
Etupuolisten lihasten venyttäminen, selänpuoleisten vahvistaminen ja oman ryhdin huomioiminen sekä ylläpito.
Vaikka lihaksistoa saataisiin parempaan kuntoon ei ryhti välttämättä parane jos sen pitämiseen ei keskity. Pelkkä keskittyminen taas ei riitä, jos lihaksia ei vahvisteta ja kireyksiä poistella.

Nyky yhteiskunnassa tämä on tosiaan niitä yleisiä ja jatkossa lisääntyviä ongelmia, ihmisten liikkumattomuuden ja päätetöiden yleityessä.
Olen itse tavannut alle täysi-ikäisiä immeisiä joiden lihaskunto on ollut niin huono että eivät ole jaksaneet istua edes paria minuuttia selkäsuorana, hyvässä ryhdissä. Mitä tälläiselle tapahtuu kun se istutetaan toimistoon päätteelle istumaan 8h päivässä ja 5päivää viikossa?
Siinä ei ne 2kertaa kuukaudessa olevat hieronnat paljoakaan enää auta. ;)

Vahvista:                                                                       Venytä:
Latissimus dorsi (iso selkälihas)                                      Pectoralis minor ja major (rintalihakset)
Trapezius (epäkkäät)                                                      Deltoideus (hartialihas. etenkin etuosa) Rhonboideukset (suunnikaslihakset)                                Scaleniukset, sternot (kaulanlihakset)
Terekset (olkavarren lähentäjät)                                        Trapeziukset
Vatsalihakset (muista myös syvät)
Subscapularis ja supraspinatus (lavan lihakset)

Tietysti kaikki lihakset vaikuttavat tavalla tai toisella toisiinsa, mutta tuollaisella setillä pitäisi päästä jo pitkälle. Yläkropan lihasten venyttämiseen kemppijumppa liikkeitä, rintalihaksille tätä ja koko selälle toimii hyvänä venytyksenä jo se että menee kovalle lattialle (ohut matto enintään) selälleen makaamaan.
Kädet itri kyljistä (n. 45astetta), jalat suorina ja takaraivo maassa. Maataan rauhallisesti paikallaan ja annetaan kropan `painautua` lattiaa kohti.
(huom huom. Tässä liikkeessä on suuri nukahtamisriski ;) )

Ei muuta kuin rinta ulos, olkapäät taakse, leuka irti rinnasta ja kohti parempaa ryhtiä.

Ei se syksy vielä onneksi tullutkaan

maanantai 13. elokuuta 2012

Salitreenin yksinkertaistamista

Otsikko ei viittaa siihen että jättäisin joitain liikkeitä salilla tekemättä tai niitä vaihtelisin, vaan enemmänkin siihen että niiden kirjaamista pitäisi helpottaa. Mitään ihmeellisyyksiä en salilla tee joten ihan hirveästi ei yksinkertaistamista siinä hommassa edes olisi. Juttujen kirjaaminen on vain jotenkin niin työlästä. Pitäisi melkein ottaa tuo päiväkirja mukaan ja kirjata joka juttu heti kun sen on tehnyt. Sellainen käyttäytyminen voisi vaan näyttää liian ammattimaiselta, joten en tiedä viitsinkö siihen ruveta. :)

Kävin viettämässä laadukasta loma-aikaa satamassa tekemässä sitä mistä todella tykkään. Musiikkia korviin, aurinkolasit nenälle ja pelkkää oleskelua kahvikupin kanssa. Kaiken liikkuvan katselemista ja ei minkään ajattelemista. Laatuaikaa tuollainen toiminta tälläiselle erakko luonteelle.
Ihan jouten ei kuitenkaan jaksa kauaa olla joten olenkin ostanut pienen vihon ja kynän jotka kulkee mukana laukussa. Jos on tylsää eikä löydy lukemista voi aina ruveta kirjaamaan joitain mielessä olevia asioita ylös.
Tänään kirjasin noita kuntosali juttuja ja keksin samalla miten tulen tuon treenien kirjaamisen syksyllä hoitamaan.
Sinne se hahmottui, ajankuluksi.
Saman `ryhmän` liikkeet kootaan yhteen ja annetaan aina yhdelle ryhmälle numero. Sitten vaan kirjataan ohjelmaan että mitä numeroita tehdään minäkin päivänä ja kuinka monta kierrosta.
Treenipäiväkirjaankin voi vaan kerran kirjoittaa ne ryhmät ja sitten voikin käyttää pelkkää numeroa jatkossa + sitten vaan sarjamäärät perään. Voi kuulostaa hankalalta, mutta itseä jotenkin autaa tälläiset systeemit ja muutenkin jo näiden `suunnittelu` on itselle hupia. :)
Huomisen salitreenin kohdalla lukee siis seuraavaa:
5 x1
3 x2
4 x2
reidet laitteissa x2
syvä smith x2
kyykky x2

Eka numero on siis liikeryhmä ja xJotain on aina sitä tehtävät kierrokset. Esim. 3ryhmään kuuluu ylätalja, etutalja, leuat myötäotteella ja pulldown. Kaikkia liikkeitä tehdään kaksi kierrosta.
Sitten tuossa on vielä jalkaryhmästä irrotettuja liikkeitä yksittäin perässä.

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Eka lomaviikko

Se on treeniviikko taas pikkuhiljaa takana, joten on aika listata hiukan tekemisiä. Viikko alkoi tosiaan vähän myöhässä, koska maanatai meni lomaillessa, mutta jo tiistaina palattiin joukkueen treeneihin ja keskiviikkona aloitettiin tämä kuukauden salitreeni putki.
Torstaina vuorossa oli aamulla ensin sali ja sitten iltapäivällä joukkueen treenit ja perjantai meni samanlaisella ohjelmalla, tosin salilla treenit ovat vaihdelleet joka päivä.
Lauantaina oli sitten peli, joka ei ollut omalta osalta ihan niitä kesän parhaita ja peli aikaa tulikin tällä kertaa `vain` 75min.
Tämä päivä onkin sitten mennyt vähän isompaa siivous urakkaa kotona tehdessä, tulihan sitä käytyä Veikkauliiga pelikin katsomassa. (hyvä syy karata siivouksesta, hetkeksi ;) )

Ma: Lepo
Ti: Joukkueen treenit
Ke: Sali
hauis x3, ojentaja x2, olkapäät x2, rintalihakset x4 + penkki x2, ylätalja x2 10+10, 1jalan prässi 1x10 25kg 1x10 40kg, prässi 2x10 50kg, askelkyykyt+luitelukyykyt 30kg, juoksumatolla 10min 10.5 km/h
To: Sali
1jalan prässi 2x10 50kg, ylätalja x2, leuat x2, lavat x2, etu ja takareidet laitteessa x2, syväkyykky nytkytykset smithillä x3, 1jalan maastaveto, vatsat, polkupyörä, pilates, voimapyörä, soutu, saksaus
Joukkueen treenit
Pe: Sali
rintalihakset x3, hauis x3, ojentaja x3, olkapäät x2, leuat x2, ylätalja x2, lavat x2, kyljet, vinoja vatsoja 2x20, Soutulaitetta 8min, juoksumatolla 10min 10km/h, kuntopyörällä 10min
Joukkueen treenit
La: Peli
75min peliaikaa
Su: Lepo

Ihan hirveän tarkasti en jaksa noista salikerroista noita tietoja kirjoittaa kun siinä on melkoinen urakka. x2-3 tarkoittaa kuitenkin sarjojen lukumäärää ja jos sieltä sitten vielä perästä jotain löytyy niin se on sitten toistojen määrä. Lapoja olen tehnyt parillakin eri tavalla, mutta niissäkin hiukan oikaisin kirjoittamalla vaan että lapoja olen tehnyt. Tietysti jos joku haluaa jostain liikkeistä tarkemmin tietoa nin mielellään tarkennan.
Jaloille ei tällä viikolla tullut omaa treeniä ja pitää katsoa teenkö sitä ensi viikollakaan vaan jatkanko tuota joka treeniin jalkojen ujuttamista. Kyykkyä tai kunnon prässi ovat sen takia poissa ja rankimmat jalka liikket ovatkin olleet nuo yhden jalan prässit.
Keskiviikkona ensin kokeena 1x10 25kg ja sitten 1x10 40kg. Torstaina 2x10 50kg. kaksi sarjaa siis molempina päivinä ja 10toistoa per jalka. Ensi viikola voisi painoa laittaa ainakin tuon 60kg niin sitten rupeisi olemaan tuohon liikkeeseen sopivasti vastusta.
Maastavetoa pitäisi hiukan opetella ja smithiä sekä peruskykkyä tulee myöskin varmaan ensi viikolla käytettyä, tätä enemmän.

Ajattelin aloittaa maanantaina yläkropan treenillä johon sitten yhdistä vähän jalkoja, ehkä myös vähän juoksumattoa. Tiistaina sitten keskivartaloa jaloilla ja sitten keskiviikkona taas yläkroppaa ellen tee silloin jalkoja. Perjantai on kuitenkin jo sellainen päivä että jalkoja en tee ollenkaan että ehtisivät palautua lauantain peliin. Nyt kun lomalla ollaan niin pääsen käymään jokaisessa joukkueen treenissä joita viikolla on eli niitä tulee 4+peli.
Ihan mukava viikko siis tiedossa ja eiköhän sieltä pienet jumit sekä doms:it (thnaks 2704) saa napattua.

lauantai 11. elokuuta 2012

Kesä ja kärpäset

Olen kesälomalla. Olin myöskin viime vuonna lomalla tähän samaan aikaan. Viime vuonna tykkäsin mennä treenien jälkeen rantaan katselemaan auringonlaskua ja uimaan. Nyt ei tulisi mieleenkään.

Tänään olisi tiedossa peli tuossa muutaman tunnin kuluttua ja treeniviikko olisi sitä myöten taas paketissa. Aivan törkeän nopeasti hujahti ensimäinen loma viikko, mutta toisaalta oli kyllä kaiken mailman juttujakin hoidettavana ja väsymystä ilmassa. Ensi viikkoon aijon suunnata hiukan energisemmällä asenteella, nyt kun pahimmat univelatkin on hoidettu.
Salitreenit jäävät pois ohjelmistosta aina näin viikonlopuiksi, koska luulisi tuon 5arkipäivää riittävän sitä herkkua. Viikonloppuna keskitytään lauantain peleihin ja pidetään sunnuntai vapaana virallisista treeneistä. Tämä viikkohan jäi hiukan tyngäksi koska maanantai meni lomaillessa ja vielä tiistaikin osittain asioden hoidossa, mutta ensi viikolla pääsen aloittamaan treenit heti maanataina klo 9.00.

Jaloissa tuntuu vielä hiukan salilla tehdyt jutut, mutta jo torstain treeneissä, joissa tuntemukset olivat pahimmat, huomasi että jalat toimivat kunhan ne vauhtiin saa. Hiukan ehkä jäykkyyttä oli reisissä ja pakaroissa huomattavissa, mutta eiköhän sekin ongelma ole jo viimeistään tämän päivän alkulämpöjen jälkeen kadoksissa. Yläkropan jumitukset ovat tuoneet hauskan illuusion siitä että ryhti olisi jotenkin parempi. Johtuu varmasti siitä että vähän kovempien salitreenien jälkeen huomaa taas tosissaan että missä mikäkin lihas on ja mitä se tekee.
Tämä lihasten löytäminenhän on ensisijaisen tärkeää kun ruvetaan esim. huonon lihaskunnon omaavan ihmisen ryhtiä parantamaan. Tarkkoja liikkeitä oikeisiin paikkoihin että ne tuki lihakset löytyy ja kehittyy.
Ajattelin kirjoittaa lähitulevaisuudessa Impingement - syndroomasta (ahdas olkanivel - syndrooma), kun asia tässä viikolla pariinkin kertaan mieleeni juolahti. Nyky ihmisille tämä on kuitenkin jo suht yleinen ja tulee todenäköisesti vain yleistymään.

Pallo, Norja ja minä, kesällä 2010

Tänään olisi siis peli tiedossa ja ilman mitään ihmeellisyyksiä varmaan myös täydet 90minuuttia peliaikaa. Loppukaudesta saa todenäköisesti vähän urakoida, koska pelaajat meinaavat käydä vähän vähiin. Jokunen lähtee opiskelemaan, parilla armeijaa ja pari vaihtaa seuraa että saisivat peliaikaa. Tämä ei ole mikään uusi ilmiö, koska samanlaista juttua on ollut jo parilla viime kaudella. Tuohon päälle vielä pari loukkaantumista niin jäljelle jäävät saavat urakoida ihan tosissaan.
No mulle tuo kyllä passaa, koska peli kulkee ja mitään vammoja ei ole. Olen tosin yhden keltaisen kortin päässä yhden pelin pelikiellosta, joten yksi peli tulee jäämään vielä väliin. Sitä että onko se ensi viikonloppu vai vasta kuun vaihteessa on mahdoton sanoa, mutta ilman keltaista en tule kyllä kautta loppuun asti pääsemään.

torstai 9. elokuuta 2012

Huomenna en prässää..

...Sillä jalat on jo valmiiksi ihan rikki.
Eilinen punttisali ei vielä eilen tuntunut oikein missään mutta tänä aamuna oli jo jonkinmoisia tuntemuksia yläkropassa ja jaloissa. Lähdin kuitenkin puol9 aamulla juoksemaan salille, sillä sillähän ne tuntemukset lähtee millä ne on tulleetkin.
Hölköttelin rauhallista about 6min/km vauhtia reppuselässä tuon 3-4 kilometriä. Salilla ei tarvinnut ihmeempiä lämpöjä siis tehdä, joten paita vain vaihtoon ja vatsalihaksia kiusaamaan. Tein aluksi perus vatsalihasliikkeitä 1-2 kierrosta jonka jälkeen siirryin punttisalin puolella tekemään selälle ja jaloille tulevia liikkeitä. Voimapyörää en ole ennen käyttänyt vatsaliikkeenä ja voinkin nyt todeta että on erittäin huono laite, sillä se on niin törkeän tehokas. ;)
Leuanvetoja, ylätaljaa, etutaljaa. Reidet laitteissa, yhden jalan pakaraprässi, syväkyykky `nytkytykset` smithillä ja yhden jalan maastaveto kahvakuulalla.
Vähän tuntui jaloissa jo ennen kuin salilta lähdin, mutta taas juoksemisen aloitettua kaikki tuntemukset katosivat. Tulivat sitten kyllä moninkertaisina takaisin kunhan ensin kunnolla pysähdyin. Nyt tunne jaloissa on sellainen että illan treenit tulevat olemaan kyllä täyttä nautintoa. Toivottavasti tehdään vielä jotain spurtteja tai vastaavaa, niin tää kaveri on kyllä jalaton huomenna.

Huomenna menen kyllä salille, mutta jätän jalat kokonaan tekemättä, koska lauantaina jalat pitäisi olla fresheinä pelin takia. Eivät ne ihan freshit tule kyllä olemaan, tiedän sen jo nyt, mutta parempi että on vähän `arat` kuin ihan löysät.
Huomenna salilla keskityn siis yläkroppaan johon yhdistän tod. näk. selkäpuolen juttuja. Koska menen pyörällä salille niin lopuksi tulee varmasti tehtyä reilut `cool downit` kuntopyörällä sekä juoksumatolla. Pääasia kuitenkin on se etten innostu kyykkäämään tai prässäämään vaikka se kivaa onkin.

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Loman salitreenit aloitettu

Aloittelinkin kuntosalitreenit vasta tänään, koska eilinen aamu meni helsingissä reissatessa, koska halusin tuon vuokrapuvun palautuksen pois alta. Samalla reissulla kuitenkin poikkesin tuolla salilla, hakemassa kortin, että pääsen tänään aamulla sisään.
Salille tulee henkilökuntaa vasta 13.00 joten eilen aamuna en treenaamaan olisi kyllä millään päässytkään, koska treeni aika tulee olemaan jotain 9-10 välillä.
Eilen kuitenkin oli joukkueen treenit ja tiistaiseen tapaan mentiin suhteellisen kovaa. Pienpelejä sun muita kova tempoisia juttuja. Maanantai yleensä palautellaan ja tiistaina tehdään viikon kovin treeni, jonka jälkeen to ja pe valmistaudutaan sitten jo enemmän tai vähemmän viikonlopun peliin.
Jalat toimi hyvin näin viikon täyslevon jälkeenkin ja pallokaan ei ihan hirveästi pomppinut jalasta. Loppupelissä rupesi hiukan pistämään alavatsaan ja rintaan, mutta sekin kesti vain hetken ennen kuin katosi. Niin se viikon tauko vaan vaikuttaa, sillä treneissä oli aivan törkeän hauskaa.
Kaiken lisäksi tiistaisin meidän mukana treenaa yksi vanhoista treenikavereista, joka hakee vähän laadukkaampaa treeniä itselleen, kun alemmassa sarjassa käy muuten pelailemassa. Jotenkin hienoa kun treeneissä pyörii pitkästä aikaa parikin sellaista kaveria joiden kanssa on tullut n. 10vuotta sitten tahkottua tosi monta vuotta samassa joukkueessa.

Tänään aamulla napautin herätyksen klo 8.00 ja siitä olikin sitten aamupalan kautta tarkoitus lähteä heti salille. Hiukan jännitti ihan uudelle salille meneminen. Onko siellä hirveitä karjuja, onko siellä mitään laitteita mitä osaan käyttää, onko sali ihan tupaten täynnä ihmisiä??
Kaikki ovat tietenkin ihan turhia kysymyksiä, mutta silti aina uuteen paikkaan mennessä tuollaisen saa aikaiseksi.
Lähdin himasta kävellen matkaan vaikka tiesin että matkaan menisi hiukan aikaa. Lomalla ei ole kuitenkaan kiire mihinkään ja eka reissu on helpoin noin tehdä kun ei tiedä minkälaiset suihkut ym jutut salilla on vastassa.
Sali oli kaikinpuolin toimiva ja yhtä ihmistä vaille tyhjä kun sinne saavuin. Hauskinta tässä on se että se yksi ihminenkin oli tuttu. Ihmisiä rupesi kuitenkin pikkuhiljaa valumaan saliin ja varmaankin vajaat 10 ihmistä oli kun lähdin pois. Noin isoon saliin mahtuisi reilusti enemmänkin. Normi päivinä menen salilla varmaan juosten tai pyörällä joten olen siellä jo tämän päiväistä aikaisemmin joten saa varmaan tehdä suht hiljaisessa salissa treenit.
Tänään ei ollut mitään tarkkaa ohjelmaa minkä mukaan olisin mennyt vaan tarkoitus oli tehdä vähän sitä sun tätä ja tutustua saliin ja laitteisiin. Nyt kun käyn tämän kuun salilla 4-5 kertaa viikossa niin voisi tehdä huoletta itselle 4jakoisenkin ohjelman mutta taidan päätyä erilaiseen ratkaisuun, koska en jaksa laatia tuollaista ohjelmaa itselleni vain kuukaudeksi. Yläkroppa ja keskivartalo omina treeneinään ja kumpaankin hiukan erilaisia jalkaliikkeitä. Kerran viikossa sitten jaloille iha oma.
Eli jos vähän hahmotellaan niin jotenkin näin:

Ylävartalo
rintalihakset: vapailla, laitteessa ja penkki, hauis vapailla, ojentaja vapailla, olkapäät vapailla,
lavat+ selkä: ylätalja niskaan ja rintaa + etutalja/soutu, jalkoja: yhden jalan prässi, prässi, askelkyykyt+luistelukyykyt painoilla, pohkeillenousut, syväkyykky smithissä.

Keskivartalo
Vatsoja ilman painoja, vatsarullaus, vatsarutistus laitteessa, kyljet vapailla, selkäpenkki, ylätalja kapeena, maastaveto. Jalkoja: etu ja takareidet laitteessa, normikyykky, sumokyykky smithissä.

Molempiin vielä loppuun 10-15minuuttia juoksumatolla jos matkat on tehty jotenkin muuten kuin juosten.
Jaloille sitten vielä olisi oma ohjelma joka ei mitään ihmeellisyyksiä sisällä, lähinnä noiden molempien liikkeet yhdistettynä + pari muuta. Hiukan sarjamäärään sekä vastuksiin nostoa. Nuo ohjelmat ovat nyt aikalailla hahmottelua ja tulevat varmaan vähän muokkautumaan kunhan niitä rupeaa nyt testailemaan. Sarjoja on 2-3 ja toistoja 5-20 riippuen liikkeestä.

Tänään tein yläkroppaa johon lisäsin hiukan jalkoja. Pari liikettä tuosta ylemmästä jäi vielä tänään pois mutta suht lähelle noin. Käsipainoina on 11kg kaikissa paitsi olkapäille 9kg. Penkissä 20+ tanko, mutta tuon voisi nyt testauksen jälkeen nostaa vaikka 30kg. Penkki on viimeinen rintalihas liike joten teen sen tosi kevyillä vastuksilla. Ylätalja taisi olla jotain 7 ja rintalihaslaitteessa 25-30.
Yhden jalan prässi oli 25kg ekassa ja 40kg toisessa sarjassa. 50kg on aika sopiva ja toistoja tulee 2x10 per jalka. Normi kyykyssä taisi olla myöskin vain 50, mutta sinne menee varmaan 100-120kg, etenkin pelkästään jalkoja tehtävänä päivänä. Askelkyykyt+luitelukyykyt ja pohkeille nousut n.30kg tangolla.

Tulipas paljon kaikenmaailman lukuja. Hankalampaa kirjauttaa noita ylös kun sitten oikeasti toteuttaa ne salilla, onneksi.
Suurinpiirtein noin tulee nyt kuitenkin tää kuukausi mentyä tai ainakin aloitettua. Huomen aamuna olisi sitten tosiaan tuo keskivartalon vuoro ja matkan taitan tällä kertaa juosten sillä ihan joka aamu ei viitsi uhrata 70min aikaa pelkkään matkojen kävelyyn.

Ai niin, uusia jäseniä on tullut viime aikoina lisää joten kiitokset liittymisestä ja tervetuloa. ;)

maanantai 6. elokuuta 2012

Takaisin arkeen

Pikku hiljaa ruvetaan ruvetaan palaamaan arkeen, kiireisen viime viikon jälkeen joka huipentui viikonlopun mahtaviin juhliin.
Hiukan oli flunssaa myös päällä mutta lauantaina olin jo terve ja nytkään ei ole enää muuta kuin nenän vuotamista jäljellä. Vähän on univelkoja joita tänään jo aamulla nukuttiin pois, mutta nyt alkanut loma varmaankin ne velat pikkuhiljaa kuitenkin kuittaa.

kanaa ja makaronisalaattia
Tänään vielä lomaillaan ja huomenna sitten palataan arkeen tai loma-arkeen. Koska tämä kuukausi olisi lomaa ja pientä keskisuomen reissua ihmeempää ei ole tiedossa niin käyn huomenna lunastamassa kuukauden mittaisen salikortin itselleni. Löysin kuin löysinkin sopivan salin, joten huomisesta alkaen pääsen aamutreenejä siellä toteuttamaan, sillä aikaa kun vaimo on töissä.
Hinta on suht sopiva nyt kun useamman kerran viikossa pääsee varmasti tuolla käymään.
Keski-suomen reissu on vain puolisen viikkoa pitkä joten aika tiheään pääsen salilla käymään kunhan sinne aina vaan lähden ja miksi en lähtisi. Uusi sali ja maksettu kuukausi motivoi varmasti hyvin tuollaiseen kuukauden `teho` kuuriin.

ensimäiset oman parkevekkeen tomaatit
Viime viikon liikunnat on helppo listata sillä maanantain keskivartalo treeni oli ainut mitä tein ja sekin oli hiukan typistetty. Loppuviikko menikin sitten noiden juhlien järjestämisessä ja kaiken maailman tavaran kantamisessa ja rakentamisessa.
Huomenna kuitenkin siis kiinni arkeen ja loma-askareisiin.

Virvokkeita juhliin. Onneksi ei tarvinnut yksin kaikkia tuhota

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Lomalla kuuluu olla kipeenä

Tänään tuli tehtyä viimeinen työpäivä ennen lomille siirtymistä. Melkoinen tynkä päivä olikin, kun jo ruokiksen jälkeen lähdin kohti helsinkiä hakemaan pukuani lauantain juhliin. Nämä ekat loma päivät ei nyt hirveää lomailua ole koska pitää juosta paikasta toiseen juhlia järjestellessä. Onneksi on paljon apua joten kaikki tulee kyllä hoidettua.
Olen jostain poiminut itselleni pienen flunssan. Hiukan taitaa olla lämpöä ja kurkku sekä pää on kipeä. Nyt on juuri viimeinen aika kun pitäisi olla kipeä, mutta ehkäpä saan tän selätettyä ennen lauantaita. Jos en nin sitten vaan särkylääkettä reilusti naamaan.

Eilen tuli vierailtua Tallinnassa. Juomaa juhliin hakemassa eli Vironkin puolella liikuttiin autolla. Olin itse kuskina ja voi hyvä jumala sitä liikennettä. Aluksi mietin että miten täällä pitäisi oikein ajaa, kunnes sitten tajusin että se menee joka kehtaa. Maassa maan tavalla.
Hyvin kuitenkin selvittiin, vaikka pieniä kommelluksia oli mukana esimerkiksi allekirjoittaneen passin kotiin unohtaminen. Suht raskas päivä vaikka ei mitään fyysistä tullutkaan tehtyä, mutta aamusta iltaan menossa ja pienessä flunssassa kaiken lisäksi.

Liikuntoja en ole tehnyt sitten maanantain lyhyen vatsalihastreenin jälkeen. Koitan livistää juhlavalmisteluista lenkille joko huomenna tai perjantaina jos vain tää flunssa hiukan hellittää.
Ajattelin että voisin hommata kuukauden salikortin kun nyt kerran tämä kuukausi ollaan lomalla. Loman vietän vajaata viikkoa lukuunottamatta ihan kotona joten aamuisin olisi hyvin aikaa käydä salilla. Hotellikuolema iskee jos vain löhöän kotona kaikki päivät. Pitää vaan tehdä hiukan tutkimusta noista lähi saleista ja sitten ei muuta kuin ensiviikolla kortin ostoon ja treenailemaan. Kuukauden jäsenyydelle saa hyvin vastinetta kun pääsee vaikka joka päivä käymään.

Nyt menen lämmittämään saunaa ja syömään. Jos tää flunssa hiukan tästä niillä kaikkoaisi.